به گزارش نما، شرق نوشت : اولین وزیر زن کابینه جمهوری اسلامی ایران، پیشنهاد میکند زنان فکر وزیر شدن را نداشته باشند چرا که آقایان «له و لوردهشان» میکنند.
«مرضیه وحیددستجردی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با صراحت لهجه، شجاعت در اظهارنظر و پیگیریهای مستمر اعتبارات و حقوق قانونی وزارت بهداشت، صندلی خود در هیات دولت را در مقایسه با سایر زنان از حالت تشریفاتی خارج کرده است.
او در سومین سال از فعالیت خود در دولت به منتقد پشت پرده تبدیل شده است. بخشهایی از گفت وگوی خانم وزیر با این روزنامه را در ادامه بخوانید :
خانم دکتر، زلزله آذربایجان شرقی و تخریب کامل بیمارستان هریس نشان داد که بیمارستانها استحکام چندانی ندارند و سر بزنگاه به داد مردم نمیتوانند برسند. دلیل بیتوجهی به مقاومت بیمارستانها چیست؟
در رابطه با بیمارستان هریس باید بگویم، این بیمارستان را وزارت مسکن ساخت. چراکه در حال حاضر 50درصد بیمارستانها را وزارت مسکن و 50درصد را وزارت بهداشت میسازد.
شما نظارتی بر چگونگی ساخت بیمارستان از سوی وزارت بهداشت داشتید که این اتفاق نیفتد؟
ما بر بیمارستانهایی که خودمان میسازیم نظارت میکنیم.
این منطقی نیست شاید پروژههای دیگری هم باشد که وزارت مسکن درست روی آنها نظارت نکرده باشد و با زلزله تخریب شود.
بله، متاسفانه این امکان وجود دارد
.
الان وضعیت سایر بیمارستانها در تهران و سایر نقاط کشور به چه شکلی است؟
هماکنون در کشور 70درصد بیمارستانها در بافت فرسوده هستند و در تهران 85درصد.
این به این معناست که 85درصد بیمارستانها در تهران و 70درصد در شهرستانها ضد زلزله نیستند؟
متاسفانه بله.
برای رفع این مخاطرات چه اقداماتی میخواهید انجام دهید؟
هر روز بیمارستان جدید میسازیم و امسال 14هزار تخت بیمارستانی اضافه میکنیم که اندکی وضع ما را بهتر میکند یعنی بیمارستانهای فرسوده از دور خارج میشوند. در تهران مشکل ما این است. در سفرهای استانی برای استانها بیمارستانسازی شدو با توجه به بافت فرسوده تهران دیدیم که کار جدی صورت نگرفته بود. الان بیمارستان آرش 130 سال، بیمارستان شهید اکبرآبادی صدسال، شهدای تجریش 58 سال، امام خمینی 78 سال و فیروزآبادی شهرری 78 سال سن دارند و اگر در تهران زلزلهای بیاید بیمارستانهای تهران دچار مشکل اساسی و جدیای میشوند.
نکته دیگر این است که وزیر ارتباطات هفته گذشته از آثار بسیار سوء پارازیتها سخن به میان آورد در صورتی که شما معتقدید این پارازیتها تاثیری بر سلامت افراد ندارد. مردم این وسط کدام مورد را باید باور کنند؟
تعجب میکنم از اظهارنظر آقای وزیر.
خب نظر شما چیست؟
من که رشتهام پارازیتشناسی نیست. ما معاونت بهداشتی بزرگی داریم و بخش مهم آن سلامت محیط است الان بخشی از این معاونت سلامت اشعه است و گروه بزرگ و مجربی از آنها تشخیص ندادند که پارازیتها تاثیری روی سلامت داشته باشد.
یعنی کار کارشناسی انجام دادهاید؟
بله. صحبتهای من نتیجه کار کارشناسی است و الان هم میگوییم پارازیتها اثر سوئی بر سلامت مردم ندارد. کار کارشناسی ما نشان میدهد دکلها آثار سوء ندارد و فواصل آنها رعایت شده است و وقتی فواصل استاندارد باشد به هیچوجه آثار سوء ندارد. همچنان بر حرفم پا برجا هستم
.
این مساله که عنوان میشود این پارازیتها سرطانزاست نیز به تایید شما نرسیده است؟
اینکه پارازیتها سرطانزاست یا نه، در شرایط فعلی ثابت نشده است و ممکن است در آینده ثابت شود که سرطانزاست.
خانم دکتر از تجربههای وزارت اولین وزیر زن در کابینه بگویید.
چه بگوییم. (باخنده)
پس از پایان دوران وزارتتان به خانمهای دیگر پیشنهاد میکنید که وزیر شوند؟
من فقط به خانمها پیشنهاد میکنم که وزیر نشوند چون آقایان (کابینه) له و لوردهشان میکنند