عید قربان جشن تقرب به خداوند است

امام جمعه مشهد مقدس گفت: فلسفه قربانی كردن نزدیك شدن به خداست، بطوریكه اهل دل این عید را 'لقاء الله' نامیده اند.

به گزارش نما به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله سید احمد علم الهدی امروز در خطبه های نماز عید قربان درعید قربان جشن تقرب به خداوند است حرم مطهر رضوی افزود: عید قربان چه برای حاجیان و کسانی که در سرزمین عرفات و منا قرار دارند و چه برای همه ما باعث سرور و شادمانی است، چرا که با قربانی کردن نفس به سوی خدا نزدیک شده ایم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: هدف قربانی کردن در روز عید قربان فقط ذبح گوسفند و اطعام عده ای از مردم نیست، بلکه با قربانی کردن گوسفند اعلام می کنیم که خدایا عامل جدایی ما از درگاه تو منحصرا نفس و خواسته های نفسانی ما بوده است که آن را ذبح می کنیم و این نزدیک شدن به خدا را جشن می گیریم.

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه شیطان شناسی و شیطان ستیزی از اعمال روز عید قربان است، اظهار داشت: یکی از اعمال روز عید قربان در سرزمین منا 'رمی جمره عقبه' است که نماد شیطان شناسی و شیطان ستیزی است.

وی گفت: در مقام شیطان شناسی ابتدا باید شیطان بزرگ را شناخت و پس از آن شیطان های خرد، اذناب، عمال و عوامل وابسته به آن را شناسایی کرد.

امام جمعه مشهد افزود: در روز عید قربان حاجیان باید جمره عقبه را رمی کنند که عرب ها آن را شیطان کبیر یا شیطان بزرگ می دانند و دو روز بعد از عید قربان باید سه جمره دیگر را که نماد اذناب شیطان است رمی کنند.

وی با بیان اینکه شناخت شیطان بزرگ اهمیت بسیار دارد، اظهار کرد: بعد از شناخت این شیطان باید به سراغ شیطان های خرد و اذناب او رفت.

آیت الله علم الهدی همچنین گفت: امام راحل شیطان شناسی را انجام داد و شیطان بزرگ دنیای امروز را معرفی کرد، اما شیطان ستیزی را که 'رمی جمره' است باید در زندگی خود انجام دهیم.

۱۳۹۵/۶/۲۲

اخبار مرتبط