به گزارش نما به نقل از تسنیم، محمد طحان پور افزود: در حال حاضر لوازم خانگی قاچاق خیلی کم شده است و دو سال پیش کارخانه ای از چین لباسشویی وارد میکرد و در اینجا برند ایرانی می زد که سود زیادی داشت اما بعد از شناسایی و برخورد، کارخانه تعطیل شد.
وی اضافه کرد: بخش نگران کننده، ورود کالاهای چینی است زیرا این کالاها در بازار کشورمان حرف نخست را می زند و در حال حاضر نیز فقط در خصوص کولر گازی چنین کاری انجام می شود که قطعات خارجی وارد می شود، اینجا سرهم می کنند و برند ایرانی می زنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی تصریح کرد : ولی کالاهای شرکت های مطرح و معروف کالایشان به درستی وارد می شود و می توان مطمئن بود لوازم خانگی که برقی هستند کالای واقعی است. البته در نوع کالاهای کوچک خانگی مانند چرخ گوشت کالاهای چینی هستند و نماینده هم واقعی نیست و تنها وارد کرده اند. البته با نظارت هایی که شروع شده است، خیلی از این کالاها نیز دیگر وارد نمی شود.
وی درباره پاکسازی منطقه امین حضور از کالاهای قاچاق لوازم خانگی گفت : با هماهنگی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا، جمع آوری کالاهای قاچاق از ابتدای مهر ماه شروع می شود. از مردم هم خواهش می کنم کالایی که می خرند، برگه فروش رسمی بگیرند و از فروشنده بپرسند که کالا ساخت کجاست.
همچنین نکونام مدیر کل صادرات و واردات سازمان استاندارد ایران نیز با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد در سه حوزه عملکرد، ایمنی و برچسب انرژی بر کالاها نظارت میکند، اظهار داشت: یکی از مباحثی که در استانداردها مطرح است، بحث نشانه گذاری است که نام تولید کننده و علامت تجاری را در بر میگیرد.
وی افزود: اینکه کالا با برند تقلبی وارد می شود، مشمول ماده 122 قانون امور گمرکی می شود که مربوط به برند کالاهای وارداتی می شود.
مدیر کل صادرات و واردات سازمان استاندارد در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می توانند استاندارد بودن کالایی را تشخیص دهند، گفت: کالاهایی که از مبادی قانونی یعنی گمرک وارد می شوند، به ما ارجاع می شود و ما آنها را بررسی می کنیم. مطابقت اسناد ، بررسی برچسب نشانه گذاری کالا و کیفیت کالا جزو مسائلی است که در سازمان استاندارد بررسی می شود و اگر مسئله ای باشد، به گمرک اطلاع داده می شود.