نیویورك‌تایمز: «نم» همایش امید در تهران

یك روزنامه آمریكایی همایش غیرمتعهدها در تهران را «همایش امید» خواند و تأثیرات آن بر افزایش صلح و ثبات منطقه را مورد بررسی قرار داد.


به گزارش نما به نقل از فارس، روزنامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی به قلم کاوه افراسیابی، نویسنده و محقق ایرانی‌الاصل مقیم آمریکا و استاد دانشگاه‌های آمریکا، اجلاس غیرمتعهدها در تهران را «همایش امید در تهران» خواند.



0.jpg

افراسیابی درباره شانزدهمین دوره نشست اجلاس غیرمتعهدها که از 7 تا 10 شهریور در تهران برگزار می‌شود نوشت: «این نشست نفوذ منطقه‌ای و بین‌المللی ایران را ارتقا خواهد داد».

این استاد دانشگاه‌ که در دانشگاه‌های بوستون، بنتلی و هاروارد تدریس می‌کند در ادامه نوشت: «متأسفانه آمریکا و برخی از کشورهای غربی رویکردی کاملاً منفی به نشست تهران داشته‌اند و حتّی تا آنجا پیش رفته‌اند که از بان‌کی مون خواسته‌اند آن را به خاطر تخلف کشور میزبان از قطعنامه‌های سازمان ملل در موضوع هسته‌ای تحریم کند. اما اقدام دبیر کل سازمان ملل که برای حضور در تهران مستقلانه تصمیم گرفت، شایان تقدیر است».

کاوه افراسیابی اهمیت این نشست را در تأثیرات آن بر ارتقاء صلح و ثبات منطقه می‌داند و به عنوان نمونه به برنامه «سینگ»، نخست وزیر هند و «آصف‌علی زرداری»، رئیس جمهور پاکستان برای دیدار در حاشیه این اجلاس و گفتگو درباره موضوعات متقابل اشاره می‌کند.

وی با اشاره به تحولات سوریه می‌نویسد با اینکه رئیس جمهور سوریه در این نشست شرکت نمی‌کند موضوع تحولات دمشق در دستور کار اجلاس غیرمتعهدها قرار خواهد داشت و ممکن است اعضای این جنبش تلاش کنند تلاش‌های میانجی‌گرانه سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی در موضوع سوریه را تکمیل کنند.

افراسیابی در این خصوص می‌نویسد: «در کنفرانس اخیر سازمان همکاری‌های اسلامی در مکه، محمد مرسی پیشنهاد داد یک گروه تماس متشکل از ایران، مصر، ترکیه و عربستان سعودی برای بررسی موضوع سوریه تشکیل شود. این ایده اکنون ممکن است با استقبال جنبش عدم تعهد مواجه شود تا نشان دهد خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند سرنوشت خودش را بعد از بهار عربی ترسیم کند».

این محقق و نویسنده دانشگاه‌های آمریکا حضور مرسی در تهران را نشان دهنده آب شدن یخ روابط ایران و مصر دانسته و تأکید می‌کند عادی شدن روابط بین این دو کشور می‌تواند سهم مهمی در ارتقاء افزایش منطقه داشته باشد.

وی در پایان از کشورهای غربی می‌خواهد با توجه به دستاوردهای مثبتی که از این اجلاس انتظار می‌رود در موضع خصمانه خود نسبت به آن تجدید نظر کنند.

۱۳۹۱/۶/۵

اخبار مرتبط