سید محسن بنی فاطمه در گفتگو با نما:

هیئت های سكولار نتیجه كمبود بصیرت در مجموعه های مذهبی است / هیأت باید حلقه وصل مردم با ولایت و اهل بیت باشد / تفكر اموی ولیّ زمان را به مسلخ بُرد

عکس خبري -هيئت هاي سکولار نتيجه کمبود بصيرت در مجموعه هاي مذهبي است / هيأت بايد حلقه وصل مردم با ولايت، اهل بيت باشد / تفکر اموي وليّ زمان را به مسلخ بُرد

مشكل اساسی جامعه و كم و بیش محافل دینی، بصیرت است. بصیرت در ولی شناسی، شناخت نائب امام زمان و تشخیص یزید زمان است. تفكر اموی چیزی جز دنیاگرایی و جبرگرایی نیست كه ما آن را در زیارت عاشورا لعن می كنیم وگرنه یزید در سال 60 مُرد.

سید محسن بنی فاطمه مداح اهل بيتدر گفتگو با پایگاه خبری نما در رابطه با وجود هيئت هاي سکولارها گفت: هیئت های سکولار نتیجه دقیق کمبود بصیرت در مجموعه های مذهبی است. رهبری انقلاب با یک شور و حس خاصی از همه آحاد ملت را به بصیرت دعوت می کند اما برخی از گروههای جامعه مانند مذهبی ها و هیئتی ها خاص تر هستند. بی بصیرتی انسان را در همه ابعاد رفتاری سطحی بار می آورد نتیجه آن این می شود که جامعه چند تکه شده و عده ای تمایل به سمت انجمن حجتیه دارند که کم و بیش در هیئت ها دیده می شوند.
وي افزود: مشکل اساسی جامعه و کم و بیش محافل دینی، بصیرت است. بصیرت در ولی شناسی، شناخت نائب امام زمان و تشخیص یزید زمان است. باید درک درستی از مسائل روز داشته باشیم. به قول استاد شهید مطهری یزید سال 61 مرد و ما در عاشورا عنصر تفکر اموی را لعن می کنیم که چیزی جز دنیاگرایی و جبرگرایی نیست و این تفکر بود که سر امام حسین را در کربلا برید. اگر اکنون هم یزیدشناس نباشیم و درک درستی از اطراف مان نداشته باشیم، هیچ کسی ضمانت نکرده است که کربلا مجدد ایجاد نشود و بار دیگر امام حسین دیگر به مسلخ برود. بصیرت یعنی اینکه نگاه ما به نائب امام زمان نگاهی عمیق شود. هیئتی موفق عمل کرده است که شهیدپرور باشد و همه ارزش ها را در خود جمع کرده باشد و همچنین هیئتی که علم شهادت پروریش بالا بیاید، بقیه ارزش هایش هم بالا خواهد آمد و هیئتی بودن باید خود را در عرصه زندگی اجتماعی نشان دهد و به نماز و فرائص، خانواده و همسر و..بی تفاوت نباشد. هیئت ها باید بصیرت افزایی کنند.
مداح اهل بيتدر ادامه افزود: اگر ما تلاش بکنیم مخاطبان خود را به این نقطه برسانیم که انقلاب اسلامی ثمره بیش از 1300 سال غربت شیعه است و نگاه تمام جهان اسلام به ایران، رهبر انقلاب و جوانان انقلاب است فلذا باید حواس مان را بیشتر جمع کنیم و حساس می شویم به امت اسلامی در سوریه، لبنان، یمن، شیعیان و مسلمان در اقصی نقاط جهان. وقتی عمیق تر شویم می بینیم داستان، داستان رویارویی کل ایمان و کل شرک است و ما باید جایگاه خود را در این داستان بیابیم و همه در معرض انتخاب خوب و بد هستیم. یا باید حزب الله باشیم یا حزب شیطان. جنگ با شرک و کفر پایان پذیر نیست. این شعار نیست بلکه حقیقت است.

وي افزود:زمان شناسی، ولیّ شناسی و دین شناسی بسیار حائز اهمیت است. نوع نگاه همه آحاد جامعه باید انقلابی شود اما هیئتی ها باید اهتمام ویژه ای نسبت به بصیرت افزایی داشته باشند. در گذشته در هیئت ها مسائل شرعی گفته می شد اما اکنون این سین از برنامه چیده شده است و جوان هیئتی ممکن است در تشخیص حلال و حرام بماند.

بني فاطمه با بيان اينكه ما باید در مخاطبان مان شور و شعور حسینی ایجاد کنیم گفت: شور حسینی مهم است ما نباید مخاطبان مان را فقط مشغول شور بکنیم و از شعور حسینی غافل می شویم. شعور حسینی یعنی عقل سرخ هم سوار بر مرکب شور حسینی به دست ما رسیده است اما تکیه زیادی بر شور حسینی فاقد ارزش است و نتیجه آن این می شود که فرد یک مذهبی سکولار بار می آید. اگر نماز و عبادتی که علیه استکبار نباشد و انجام شود، بی معنا و عبث است. دین و فریادی که مبارزه در آن نباشد، معنا ندارد دو بسی خنده دار است و گریه صرف هم بی فایده است. لازمه این کار این است که شعور و شعور را با هم داشته باشیم.

مداح اهل بيت ادامه داد: برای تداوم شور و شعور باید با اهل بیت در همه عرصه های مادی و معنوی حشر و نشر داشته باشیم. معرفت به اهل بیت فقط گریه کردن و سینه زدن نیست. بچه هیئتی باید اهل مطالعه باشد وگرنه ارزشی نخواهد شد. ما جامعه مداحان و سخنوران باید با جوانان زندگی کنیم به این معنا که جوانی که با معارف اهل بیت فاصله گرفته است را از خود نرانیم. به اون کتاب معرفی کنیم، با او صحبت کنیم و شبهاتش را مرتفع کنیم. مجالش دینی باید مدرسه شود. هیئتی که مستمع اش آموزش نبیند، هیئت نیست. در محفلی که معرفت افزایی صورت بگیرد، محبوب اهل بیت می شود. و جوان نیازها و احتیاجاتش را در آنجا می یابد و چون در این فضا رشد می یابد، با اشتیاق به سمت آن روانه می شود.

وي افزود: از سوی دیگر افرادی همچون مداحان و سخنرانانی که علمدار هیئت ها هستند، باید عملگرا باشند در غیراینصورت تاثیر آن بسیار کمرنگ است و افراد مختلفی که کاهل نمازند، حد و حدود اسلامی را رعایت نمی کنند و به هیئات مذهبی ما می آیند، باید عملگرایی ما را دیده، تاثیر گرفته و آن را در سطح جامعه تسری دهند و یا به بیان دیگر دعوت عملی کنیم. هر کس بر مصیبت های ما اهل بیت گریه کند، حق ما را ادا کرده است.

۱۳۹۵/۷/۱۷

اخبار مرتبط