به گزارش نما به نقل از «جهانصنعت»: رییس سازمان ملی استاندارد در مورد الزام خودروسازان به تولید خودرو با استاندارد یورو 5 گفت: برای استاندارد یورو 5 اجباری برای رعایت این استاندارد در تولید خودروها وجود ندارد. البته باید بگویم فرق زیادی میان یورو 4 و 5 وجود ندارد. در حال حاضر خودروهای جدید براساس استانداردهای اروپا که یورو5 است تولید میشوند.
خودروهایی که از گذشته تولید میشدهاند مورد نظارت قرار میگیرند تا بتوانند استانداردهای جدید را کسب کنند و در مورد قراردادهای جدید خودرویی که با کشورهای خارجی امضا میشود هم مشکلی نخواهیم داشت.
استاندارد ما مطابق استانداردهای خودروی اروپاست
وی افزود: با توجه به اینکه اغلب این قراردادها با خودروسازان اروپایی است و استانداردهای اروپا با استانداردهای ایران مطابقت دارد، انطباق خودروهای تولیدشده با استاندارد ایران به صورت بندی نانوشته در این قراردادها وجود دارد. به گفته رییس سازمان ملی استاندارد، در زمان انعقاد قراردادها صحبتی با سازمان استاندارد نشد اما پس از آن با سازمان ملی استاندارد مشورت شد که بر این اساس سازمان ملی استاندارد به دنبال این است که پیش از خروج خودرو از خط تولید، کارهای استاندارد آن به اتمام رسیده باشد.
گزارش بنزین آماده است
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین با بیان اینکه گزارش تحلیلی بنزین آماده شده و امروز برای دستگاههای ذیربط ارسال میشود، بیان کرد: همه آلایندگی مربوط به بنزین نیست و گازوییل نیز یکی از مشکلاتی است که وجود دارد و با وجود اینکه اجباری برای ما وجود ندارد به بحث گازوییل ورود کردیم که گزارش آن در دست تحلیل است و تا چند روز آینده آماده میشود.
پیروزبخت در ادامه صحبتهای خود به وضعیت استاندارد آسانسورها اشاره کرد و افزود: در بازرسی دورهای آسانسورهای ساختمانهای دولتی و خصوصی متوجه شدیم وضعیت اصلا خوب نیست به نحوی که تاکنون دو هزار و 650 آسانسور دولتی مورد بازرسی قرار گرفته که 37 مورد با استاندارد منطبق است. این موضوع نشان میدهد بیشتر از 95 درصد آسانسورها فاقد استاندارد است.
وی ادامه داد: براین اساس مدیران و مسوولان سازمانهای دولتی که اتفاقی برای آسانسورهایشان بیفتد، در صورت بروز حادثه باید پاسخگو باشند.
صدور 3 پروانه کاربرد علامت استاندارد حلال در ایران
رییس سازمان استاندارد با اشاره به اینکه برای نخستینبار سه پروانه کاربرد علامت استاندارد حلال در ایران از سوی این سازمان صادر شده است، اظهار کرد: این پروانهها با دو امضای نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان ملی استاندارد صادر میشود.
وی با بیان اینکه در دنیا بیش از ۲۰۰ برند حلال از سوی بخشهای خصوصی تولید و صادر میشود که نظارتی بر آنها نیست، اظهار کرد: این موضوع دغدغهای را برای کشورهای اسلامی به وجود آورد که سازمان استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی را تشکیل دهند که تاکنون کار تدوین استانداردها انجام شده و پس از آن بحث اجرای استاندارد است که در دستور کار قرار دارد.
به گفته پیروزبخت، قرار است در آینده به جای ۲۰۰ برند، تنها یک برند حلال داشته باشیم که همه تولیدکنندهها در دنیا براساس آن برند تولید کنند.
وی با بیان اینکه سه پروانه غذای حلال در هفته گذشته در قزوین، قم و اصفهان به عنوان اولین پروانهها صادر شده است، ادامه داد: احتمالا چهارمین پروانه در مشهد مقدس صادر میشود که این پروانهها مربوط به کشتارگاههای مرغ است و به زودی در خصوص دام، زعفران و پسته نیز صادر میشود.
پیروزبخت در رابطه با واردات روغن پالم هم به ارائه توضیحاتی پرداخت و تصریح کرد: سازمان استاندارد مسوول تنظیم بازار نیست بلکه از نظر کیفی به بررسی روغنهای پالم میپردازد.
وی با اعلام اینکه این سازمان پس از واردات روغن پالم نسبت به مطابقت استانداردها اقدام و سپس مجوز واردات را صادر می کند، گفت: در حال حاضر در لبنیات بهجز یک محصول مابقی فاقد روغن پالم هستند.
تعطیلی 100 واحد CNG
پیروزبخت با اشاره به اینکه بازرسی از ایستگاههای CNG را آغاز کردهایم، ادامه داد: در سالهای گذشته توجه زیادی به این موضوع نشده بود اما بازرسیها را آغاز کردیم و متوجه شدیم که این ایستگاهها وضعیت مناسبی ندارند.
وی افزود: بازرسیها از حدود دو هزار و ۵۰۰ واحد CNG انجام شده و اخطارهایی را به آنها دادیم و حتی ۱۰۰ واحد CNG را تعطیل کردیم.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به ضرورت بازبینی کپسولهای CNG در خودروها اظهار کرد: به دلیل اینکه این فرآیند مرتبط با مردم است و خودروها مالک شخصی دارند، از خودروهای دولتی آغاز کردیم.