سعدالله زارعی در گفتگو با نما:

دولت در توجه به قاره آفریقا كوتاهی می كند

عکس خبري -دولت در توجه به قاره آفريقا کوتاهي مي کند

مردم قاره آفریقا به ایران اسلامی به عنوان یك پشتیبان و حامی مظلومان جهان می نگرند و همیشه از حضور مسئولان ایرانی استقبال كرده اند اما دولت در زمینه توجه به این قاره كوتاهی می كند.

یک سال از جنایت دولت نیجریه با حمایت عربستان سعودی در حسینیه زاریا می گذرد، در این مدت نه تنها اقدامی برای بهبود شرایط شیعیان نیجریه نشد بلکه وهابیون با نفوذ گسترده در خود دراین کشور آفریقائی ضمن ممنوعیت فعالیت جنبش شیعی اسلامی در عاشورای امسال نیز تعدادی از عزاداران را به خاک و خون کشیدند.
در این باره کارشناس مسائل بین الملل می گوید: محمد بوهاری پس از روی کار آمدن سیاست خصمانه ایی علیه شیعیان و همچنین مسیحیان این کشور در پیش گرفته است و همواره در پی سرکوب آنان از طریق برخورد خشن است.
سعدالله زارعی به نقش عربستان در اتقاقات نیجریه اشاره و گفت: این عربستان سعودی است که با مشتی دلار، رئیس جمهور نیجریه را با سیاستهای خود همراه کرده و زمینه برای گسترش روزافزون وهابیت تکفیری را در این کشور آماده کرده است.
وی به فعالیت گروه تروریستی بوکوحرام در نیجریه پرداخت و افزود: در حالی که این گروه تروریستی جنایتکار، انواع جنایتها را در مورد مردم نیجریه انجام می دهد اما همچنان با کمترین برخورد از سوی دولت مواجه است.
زارعی مساجد نیجریه را در اختیار اشاعه تفکر وهابی گری و تکفیری دانست و اظهار داشت: بو کو حرام به راحتی در مساجد این کشور حضور دارد و در حال فعالیت و عضو گیری است و این در حالی رخ می دهد که شیعیان این کشور در انجام مسالمت آمیز فرائض دینی خود با مشکلات عدیده روبرو هستند که جنایت حسینیه زاریا و همچنین عاشورای امسال یکی از آنهاست.
این کارشناس مسائل بین الملل با انتقاد از عدم توجه دولت به قاره آفریقا اذعان کرد: مردم قاره آفریقا به ایران اسلامی به عنوان یک پشتیبان و حامی مظلومان جهان می نگرند و همیشه از حضور مسئولان ایرانی استقبال کرده اند اما دولت در زمینه توجه به این قاره کوتاهی می کند.
زارعی در پاسخ به سئوالی بایت عملکرد دولت یازدهم در خصوص فاجعه زاریا و پیگیری وضعیت شیخ ابراهیم زکراکی گفت: در این مورد دکتر ظریف به نیجریه رفت و پیگیری های هم انجام داد و این مسئله از اولویت های وزیر امورخارجه در مذاکرات با مقامات این کشور بود، به عبارتی دولت آن چه را که می توانست انجام داد اما به علت نفوذ آل سعود در این کشور آفریقائی، عملا ً هیچ اقدامی صورت نگرفت، که البته این ناتوانی هم بر می گردد به همان عدم توجه به قاره آفریقا در سیاستهای دولت.

۱۳۹۵/۷/۲۶

اخبار مرتبط