علي كريمي، نماينده مردم اراك و كميجاب و خنداب عضو كميسيون اقتصادي مجلس در گفتوگو با نما، در خصوص مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: موضوع قاچاق يكي از مشكلات اساسي ايران به شمار ميرود كه در شرايط كنوني ضربههاي جدي و موثري را بر بدنه اقتصاد ملي، توليد و اشتغال و اقتصاد كشور وارد كرده است. به گفته كريمي براي مبارزه با قاچاق كالا و ارز عزم و اراده ملي نياز است كه متاسفانه در مسئولان ديده نميشود.
وي در ادامه به تأكيدات مقام معظم رهبري در مبارزه با فساد كالا و ارز اشاره و بيان كرد: در گذشته سابقه نداشت كه مقام معظم رهبري بارها بر مبارزه با اين پديده تأكيد فرمايند و اين گونه تأكيد كردن ها نشان دهنده اهميت موضوع و عزم و اراده عاليترين سطوح در برخورد با فساد است و انتظاري كه در اين راستا از دولت وجود دارد كه رهبري را در اين زمينه همراهي كنند و منويات مقام معظم رهبري در برخورد با قاچاق كالا و ارز در كشور اجرايي كنند.
اين نماينده مردم اراك در خانه ملت اذعان داشت: متاسفانه در صحنه عمل عزم جدي از مسئولان دولتي و دستگاههاي ذي ربط در برخورد با قاچاق مشاهده نميشود.
كريمي بيان داشت: اگر مسئولان قاچاق را آناليز كنند خواهند ديد كه اكثر قاچاق كالا از مبادي رسمي وارد كشور ميشود و اين گونه واردات جاي سوال به وجود مي آورد كه چرا نظارت جدي و تجهيز امكانات وسايل براي بررسي محتوي كالا وجود ندارد؟
وي گفت: به دليل عدم نظارت دقيق، مسئولان به صاحب كالا مجوز ترخيص كالاها كانتينري خود را از گمرك ميدهند.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس به برخي از دلايل مسئولان در خصوص ورود كالاي قاچاق به كشور اشاره كرد و يادآور شد: توضيحات و دلايلي كه مسئولان براي عدم مبارزه با قاچاق كالا و ارز مطرح ميكنند دلايل قابل قبول نيست و تنها توجيه كم كاريهايشان است .
اين نماينده مردم اراك در خانه ملت نبود تجيهزات بازرسي را از مهمترين دلايل مطرح شده مسئولان برشمرد و گفت: اگر مسئولان در زمينه مبارزه با قاچاق كالا و ارز نبود تجهيزات مهمترين دليلشان است
چرا به نمايندگان دلايل خود را ارائه نميدهند كه به چه ميزان بودجه نياز دارند تا گمركات تجهيز شوند و نمايندگان با در نظر گرفتن رديفي در بوجه نياز مسئولان را برطرف كنند.
وي افزود: رقم اعلام شده قاچاق، رقم بسيار زيان بار براي كشور است چرا كه كالاهاي قاچاق در واحدهاي صنفي توزيع كه اين امر باعث مي شود به اقتصاد كشور ضربه وارد شود.
كريمي به جمع آوري طرح شبنم از بازار اشاره كرد و گفت: چرا چنين طرحي در كشور جمع آوري شد تا هر كالايي كه در اصناف توزيع ميشود شناسنامه داشته باشد و مسيرش كامل مشخص باشد؟
عضو كميسيون اقتصادي مجلس ادامه داد: منطقي نيست كه جهت مقابله با كالاي قاچاق ارز به اصناف فشار وارد كنيم چرا كه اين افراد دخالتي در واردات ندارند اين رفتار مسئولان شبيه به اين است كه بخواهند بجاي برخورد با قاچاقچيان مواد مخدر با معتادين برخورد كنند چرا كه قاچاق با حجم گسترده و با انواع زد و بندها و باندهاي مافيايي در مباديهاي رسمي كشور يا دستگاههاي مربوط به كشور وارد مي شود.