عوامل آسیب رسان به مفصل ها

درگذشته عمل جایگزین كردن مفصل مختص سالمندان بود اما امروزه متخصصان استخوان یا ارتوپدی، با مراجعه‌كنندگان در دهه چهارم یا حتی كمتر روبه‌رو هستند

به گزارش نما داده‌ها نشان می‌دهد تعداد عمل جایگزین لگن در طول 10 سال گذشته دو برابر شده است و درصد بالایی از بیماران در سنین 45 تا 54 سال بوده اند.به گفته جراحان، دلیل افزایش این روند ،تمایل افراد به جوان ماندن از طریق ورزش کردن است.

افزون بر آن ، ایمپلنت که امروزه به‌کاربرده می‌شود ماندگاری بالایی دارد که گاهی به ده ها سال می‌رسد. اکنون عمل تعویض مفصل در سنین جوانی یک گزینه است، اما پزشکان بیشتر به دنبال آگاه کردن مردم از عوامل آسیب رسان به مفصل‌ها هستند.از جمله این موارد می توان به نکات ذیل اشاره کرد.
تنها ورزش شما دویدن است:

متخصصان می‌گویند، بسیاری از بیماران که برای عمل جایگزینی مفصل مراجعه می‌کنند، از سلامت قلبی و عروقی برخوردارند و این موضوع نشان می دهد که ورزش های هوازی انجام می دهند اما این افراد لزوماً سلامت کامل جسمی ندارند.
تمرکز کردن تنها روی دویدن می‌تواند در قدرت و انعطاف عضلات اختلال ایجاد کند؛ این حالت همراه با آسیب ‌دیدگی در طول زمان، می‌تواند به آرتریت بینجامد که باعث ساییدگی مفصل می شود. برای این‌که عضلات دیگر نیز تقویت شود لازم است ورزش‌های دیگری مانند شنا و ورزش مقاومتی را به برنامه خود اضافه کنید.

مراقب وزن خود نیستید:
هنگام دویدن ، مفاصل زانو 7 تا 9 برابر وزن بدن را تحمل می‌کند. اگرچه بیشتر دونده‌ها در معرض خطر مشکلاتی مانند استئوآرتریت قرار نمی‌گیرند ، اما لازم است که وزنشان کنترل شود. زیرا ازنظر بیومکانیکی، افزایش وزن فشار زیادی بر مفصل‌ها وارد می کند.
نتایج تحقیقات در انگلستان نشان می‌دهد افرادی که اضافه‌وزن دارند 40درصد یا بیشتر در معرض خطر جایگزینی زانو قرار می‌گیرند. این ارتباط در افراد جوان‌تر قوی‌تر است.

قبل از ورزش بدن را گرم نمی‌کنید:
راز سلامت مفاصل، ایجاد تعادل بین قدرت و انعطاف‌پذیری است. با افزایش سن باید بیشتر به ورزش‌های کششی بپردازید و قبل از ورزش بدن را آماده کنید.چرا؟ زیرا با بالا رفتن سن ، عضلات انعطاف کمتری دارد .

در یوگا بیش از توانایی خود حرکت‌ها را انجام می‌دهید:
اگرچه یوگا و پیلاتس ورزش هایی عالی برای افزایش انعطاف‌پذیری و قدرت بدنی است اما افراط در هر حرکت می‌تواند به مفصل‌ها آسیب برساند. افراط درحرکت می‌تواند باعث ایجاد خار پاشنه شود که زمینه ساز بروز آرتریت است.
لازم نیست ورزش یوگا را کنار بگذارید ، کافی است به آنچه بدن می‌تواند و نمی‌تواند انجام دهد، توجه کنید و قبل از انجام دادن حرکت‌های جدید به بدن خود فشار نیاورید.

۱۳۹۵/۸/۱۱

اخبار مرتبط