اختصاصی نما

رئیس جمهوری میشل عون؛ شكست سیاستی دیگری برای عربستان

عکس خبري -رئيس جمهوري ميشل عون؛ شکست سياستي ديگري براي عربستان

پیروزی میشل عون، گزینه پیشنهادی حزب الله در انتخابات ریاست جمهوری موجب گسترش نفوذ ایران، تحكیم موقعیت حزب الله در لبنان، تضعیف موقعیت كشورهای عربی علی الخصوص عربستان خواهد شد و در نهایت موجب تغییر تمام موازنه‌های قدرت و معادلات حاكم بر میدان خواهد شد.

گروه ترجمه/ فاطمه حسینی-  سرانجام لبنانی ها امروز 10 آبان ماه، پس از ماه ها رئیس جمهور خود را انتخاب کردند و «میشل عون» با حمایت همه جانبه حزب‌الله و دیگر متحدانش در «جریان 8 مارس»، رئیس جمهور جدید نام گرفت. نظام حکومتی لبنان، پارلمانی است و 127 کرسی دارد که میان مسیحیان و مسلمانان (شیعه، سنی و..) تقسیم شده است و رئیس جمهور با آراء آنها انتخاب می شود و میشل عون توانست اکثریت آؤاء را از آن خود کند.
میشل عون، فردی مسیحی است که رئیس جریان ملی آزاد لبنان است. در سال 1955 وارد ارتش شد و در 23 ژوئیه 1984 به فرماندهی ارتش رسید. در پایان دوران جنگ داخلی در لبنان، از سوی امین جمیل، رئیس جمهور وقت لبنان به عنوان نخست وزیر، مأمور تشکیل کابینه نظامی شد. میشل عون در 6 فوریه 2006 یادداشت تفاهمی را با حزب الله لبنان در کلیسای مار مخایل امضا کرد. پس از خروج ارتش سوریه از لبنان، وی روابط حسنه ای را با دولت سوریه از سرگرفت و در 3 دسامبر 2008 با سفر به سوریه با بشار اسد، رئیس جمهور این کشور دیدار کرد و اکنون به عنوان نامزد مورد حمایت حزب الله شناخته می شود.
تحلیلگران اسرائیلی بر این باورند حمایت سمیر جعجع، رییس حزب «القوات» لبنان و سعد الحریری، رئیس جریان المستقبل از «میشل عون»، گزینه پیشنهادی حزب الله در انتخابات ریاست جمهوری موجب گسترش نفوذ ایران و تحکیم موقعیت حزب الله در لبنان و تضعیف موقعیت کشورهای عربی علی الخصوص عربستان خواهد شد و در نهایت موجب تغییر تمام موازنه‌های قدرت و معادلات حاکم بر میدان شد. به اعتقاد صهیونیست ها انتخاب میشل عون، ایران را خرسند کرده و شکست منطقه‌ای دیگری برای عربستان سعودی رقم خواهد خورد. به نتیجه رسیدن انتخابات ریاست جمهوری در لبنان به معنای تضعیف سیاست های مداخله گرایانه ی عربستان در بیروت خواهد بود.
انتخاب میشل عون، این فرمانده نظامی سابق و سیاستمدار کهنه‌کار، اختیار انتخاب نخست وزیر و اعضای کابینه را نیز خواهد داشت و فراتر از آن سیاست‌های کلان لبنان را وضع خواهد کرد.
اگر عون پیروز میدان انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود، به وعده خود در مکلف کردن حریری به تشکیل کابینه که سید حسن نصرالله پیشتر با آن موافقت کرده بود، عمل خواهد کرد. در این صورت سید حسن نصرالله بزرگترین پیروز میدان انتخابات ریاست جمهوری است.
موضوع انتخاب رئیس جمهور یا نخست وزیر در لبنان اهمیت ندارد، چون این کشور طی دو سال اخیر بدون مواجه شدن با مشکلی بدون رئیس جمهور به حیات سیاسی خویش ادامه داد، آنچه اهمیت دارد، این است که سعد الحریری، رئیس اهل سنت لبنان و متحد عربستان در قبال دیکته‌های نصرالله سرفرود آورد.
اسرائیل و متحدان عرب پیامد انتخاب عون به ریاست ‌جمهوری لبنان را تحکیم بیش از پیش جای پای ایران در لبنان و باقی ماندن سلاح در دست حزب الله عنوان کرده اند که این پدیده موجب نگرانی سعودی‌ها شده و شکست سیاسی دیگری را برای عربستان رقم خواهد زد.

۱۳۹۵/۸/۱۱

اخبار مرتبط