به گزارش نما ترامپ که دیروز به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد پیشتر در سخنانی اعلام کرده بود که اگر به این نتیجه برسد گفت و گو نتیجه بخش است با کره شمالی مذاکره خواهد کرد.
کره شمالی تاکنون به طور مستقیم در باره پیروزی ترامپ موضع نگرفته اما رسانه های گروهی این کشور که معمولا دیدگاههای دولتمردان آن را منتشر می کنند، گزارش کرده اند که دولت آینده آمریکا در برخورد با قدرت هسته ای کره شمالی کار دشواری در پیش خواهد داشت.
کره شمالی بارها خواستار آن شده است که آمریکا با خروج نیروهای نظامی خود از منطقه به چندین دهه حضور نظامی خود پایان داده و رزمایش های مشترک با کره جنوبی را متوقف کند.
روزنامه «رودونگ سینمون» ارگان حزب حاکم کره شمالی در مطلبی هشدار آمیز نوشته است که درخواست آمریکا برای کنار گذاشتن برنامه هسته ای تسلیحاتی پیونگ یانگ درخواستی تاریخ گذشته و قدیمی است.
این نشریه راهبرد صبر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا را نیز مورد نکوهش قرار داد و یادآور شد: او باعث شد تا کره شمالی به یک قدرت تسلیحاتی اتمی تبدیل شود و کار را برای دولت بعدی دشوار کرد.
این روزنامه ادامه می دهد: دولت اوباما بر فشار و تحریم متمرکز شد در صورتی که اگر به سمت گفت وگوها می رفت کره شمالی از همان ابتدا نسبت به عاری سازی تسلیحات اتمی حسن نیت و صداقت نشان می داد.
ترامپ تاکنون در مورد کره شمالی اظهارنظرهای زیادی نداشته جز اینکه اواخر اردیبهشت ماه سالجاری گفته بود اگر رئیس جمهور شود برای پایان دادن به برنامه اتمی کره شمالی، با «کیم جونگ اون» رهبر این کشور گفت وگو خواهد کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز در گذشته پیشنهاد گفتوگوی مقامهای آمریکا و کره شمالی در صورت جدیت پیونگیانگ و توقف برنامه نظامی اتمی اش را مطرح کرد اما آنچه ترامپ در مورد گفتوگوی مستقیم با رهبر کره شمالی گفته بود، بازتاب گسترده تری داشت.
این در حالی است که کره شمالی در ماه های گذشته بعضا از گفته های ترامپ مبنی بر اینکه احتمال دارد آمریکا نیروهایش را از کره حنوبی خارج کند، استقبال کرده است.
رسانه های کره جنوبی بارها در روزهای اخیر اعلام کردند با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کره شمالی موشک بالستیک پرتاب خواهد کرد که پیونگ یانگ تاکنون دست به چنین کاری نزده است.