به گزارش نما ، کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در فروردین سال ۱۳۹۳ پیشنویس قطعنامهای را در مورد «راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران» تصویب کرده و از اتحادیه اروپا خواست تا در تهران دفتر نمایندگی افتتاح کند
اتحادیه اروپا در حال حاضر در ۱۴۰ کشور جهان دارای سفارت و دفتر نمایندگی است و در بیانیهای که چندی پیش منتشر کرد بار دیگر از تمایل خود برای راهاندازی دفتر خود در ایران خبر داد
این اتحادیه در بیانیه خود آورده که امیدوار است از طریق این دفتر بتواند مناسبات فرهنگی، آموزشی، تجاری و زیستمحیطی با ایران را تعمیق دهد و دو طرف بتوانند در زمینه مسائل حقوق بشری همکاری بهتری باهم داشته باشند.
در این میان باید بررسی شود در خواست اتحادیه اروپا مبنی بر تاسیس دفتر نمایندگی در تهران میتواند براساس چه اهدافی باشد و آیا آنها می خواهند به بهانه ایجاد دفتر در کشورمان زمینه دخالت و نفوذشان را فراهم کنند و یا اهداف دیگری را به دنبال دارد و همچنین این اقدام چه مزایا و معایب دیگری برای کشورمان می تواند داشته باشد.
گفتنی است؛ مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه در گفتوگویی درخصوص درخواست اروپایی ها برای تاسیس دفتر اتحادیه اروپایی در تهران، گفت: اروپایی ها علاقمند هستند، دفتری در تهران باز کنند و می گویند دفتر نمایندگی ایران در بروکسل علاوه بر کارهای دوجانبه با بلژیک، کارهای اتحادیه اروپا ، پارلمان، شورای اروپا و کمیسیون های اروپا را پیگیری می کند و با توجه به اینکه وارد فضای جدیدی از روابط شدیم، نیاز داریم این تعاملات و روابط را با تاسیس دفتر در تهران دنبال کنیم.
تختروانچی افزود: فرایند تاسیس این دفتر در تهران، پروسه زمانبری است که باید طی شود و وزارت امور خارجه و نهادهای ذیربط نظر خود را بیان کنند. ما هم به آنها گفتیم این فرایند داخلی باید طی شود
در این میان گفتوگویی با حسین کنعانی مقدم عضو جبهه ایستادگی پیرامون تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران ترتیب دادهایم.
**کنعانی مقدم: دفتر اتحادیه اروپا در تهران سفارت دوم آمریکا خواهد شد
عضو جبهه ایستادگی با اشاره به اینکه ما شاهد دوگانگی در رفتار اروپاییان هستیم زیرا آنها دنبالهرو سیاستهای آمریکا هستند، گفت: دفتر اتحادیه اروپا در تهران را میتوان یک نوع سفارت دوم آمریکا در ایران دانست.
حسین کنعانی مقدم عضو جبهه ایستادگی در گفتوگو با خبرنگار نما پیرامون ایجاد دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران اظهار داشت: اتحادیه اروپا اگر خواهان رابطه با ایران است، بهتر سفارتخانههایی که مسئولیت این کار را دارند در تهران فعال باشند.
وی در ادامه افزود: این سفارتخانهها میتوانند در تهران فعال باشند و رایزنیهایشان را در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... گسترش دهند.
عضو جبهه ایستادگی با اشاره به اینکه ما شاهد دوگانگی در رفتار اروپاییان هستیم زیرا آنها دنبالهرو سیاستهای آمریکا هستند، گفت: دفتر اتحادیه اروپا در تهران را میتوان یک نوع سفارت دوم آمریکا در ایران دانست و به نظر میرسد که اتحادیه اروپا قصد همکاری با جمهوری اسلامی ایران را دارد.
کنعانی مقدم با تأکید بر اینکه اتحادیه اروپا برای همکاری با ایران میتواند از طریق سفارتخانهها عمل کند، خاطرنشان کرد: اگر عملکرد آنها از سوی این سفارتخانهها مثبت بود، افتتاح چنین دفتری به نمایندگی از اتحادیه اروپا با توجه به قوانین جمهوری اسلامی ایران قابل بررسی خواهد بود.
همچنین در این رابطه گفتوگوی دیگری با محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس سیاسی انجام دادیم.
قدیری ابیانه: ضرورتی برای گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران وجود ندارد
محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس سیاسی در گفتوگو با خبرنگار نما درخصوص راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران اظهار داشت: راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران را به نفع کشور نمی دانم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه با تاسیسی این مرکز در تهران به مرکزی تبدیل خواهد شد که در امور داخلی کشورمان دخالت کند، بیان کرد: اگر بخواهیم به دخالت های آنها عکس العمل نشان دهیم با کل اتحادیه روبرو خواهیم شد.
این کارشناس سیاسی گفت: در حال حاضر رئیس دوره ای اتحادیه اروپا به عنوان نماینده اروپا صحبت می کند وسفیر ما نیز نمایندگی در این اتحادیه را برعهده دارد، لذا معتقد هستم ضرورتی برای گشایش این دفتر در تهران وجود ندارد.
قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه ما احتیاجی به نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران نداریم، خاطر نشان کرد: اگر کشورهای اروپایی در رابطه با مسائل داخلی ایران بخواهند اظهار نظر کنند، ملاحظه منافع خودشان را در روابط دو جانبه با کشورمان در نظر میگیرند اما اتحادیه اروپا چنین ملاحظاتی را نخواهد داشت.