به گزارش نما،ارسلان داداشی در گفتگو با خبرنگار مهر به نقش خانه های بهداشت روستایی را مورد تاکید قرار داد و افزود: تامین امکانات اولیه و دارو در روستاها از مهمترین فعالیت خانه های بهداشت است.
وی همچنین با اشاره به اینکه خانه های بهداشت روستایی نقش تعیین کننده ای در تامین سلامت مردم دارند، اظهارداشت: نظام های سلامت، مسئولیت حیاتی و مداومی نسبت به تمام افراد یک جامعه در تمام دوره زندگی شان دارند و ایجاد این نظام ها برای رشد سالم افراد، خانواده ها و جوامع در هر جای دنیا ضروری و حیاتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه خانه بهداشت محیطی ترین واحد ارائه خدمت در نظام سلامت است، به وظایف خانه های بهداشت اشاره کرد و گفت: سر شماری سالانه و ثبت اطلاعات مانند وقایع حیاتی، آموزش بهداشت، مشارکت جامعه در سلامت، مراقبت از زنان باردار و مراقبت از کودکان و تنظیم خانواده، آموزش و مراقبت تغذیه ای از عمده ترین این وظایف است.
وی افزود: از دیگر وظایف این واحدها را می توان به مراقبت از دانش آموزان و بهداشت مدارس، بهداشت دهان و دندان، ایمن سازی، نظارت بر موازین بهداشت حرفه ای، بهسازی محیط، بیماریابی، کمکهای اولیه درمانی و پیگیری نام برد.
داداشی با عنوان اینکه خطرات مختلفی سلامتی افراد و جامعه را تهدید می کند، گفت: این در حالیست که تشخیص خطرات سلامت و کاستن این خطرات برای یک زندگی سالم و طولانی از دغدغه های مردم، پزشکان و سیاست گذاران در طول تاریخ بوده است.
وی همچنین بهداشت روستایی را لازمه پیشرفت و توسعه روستاها دانست و افزود: اطلاع از وضعیت بهداشت روانی و جسمی، تامین غذا و آب سالم، دفع فضولات و... در روستا ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهارداشت: عواملی همچون تهیه آب آشامیدنی سالم، بهداشت، کمبود مواد غذایی، شرایط اقلیمی، محدودیتهای استحمام، نظافت عمومی و وجود حشرات موذی باعث ایجاد شرایط نامساعد در مسیر توسعه روستاها می شد که با پیروزی انقلاب اسلامی تحول اساسی به لحاظ بهداشت عمومی در این مناطق به وجود آمد.