به گزارش نما به نقل از تسنیم، در زندگی روزمره LCD ها و LED ها در همه جا دیده می شوند، هنگامی که به یک استادیوم ورزشی می روید این نوع نمایشگر ها مشاهده می کنید، یا مثلا پشت ویترین مغازه ها نیز شما LCD هایی را مشاهده می کنید که از آن ها برای تبلیغات استفاده می کنند.
در واقع کلمه LED مخفف واژه های Light Emitting Diodes، دیود نور افشان، که برای اولین بار سامسونگ در تلویزیون های خود از این تکنولوژی استفاده کرد. پیش از ظاهر شدن تکنولوژی LED در تلویزیون، صفحه های LED در صفحه ساعت ها دیده شده بود. لازم به ذکر است که اولین LED های تولید شده در سال 1962 با رنگ قرمز وارد بازار شد.LED های سبز، آبی و زرد و نارنجی در دهه 70 میلادی تولید شدند.
نمایشگر LCD یا کریستال مایع، که به صورت صفحه نمایش نازک و تخت وجود دارد که شامل پیکسل های مونوکروم هستند. در واقع LCD مخفف کلمه Liquid Crystal Display به معنای صفحه نمایش با پوشش کریستال مایع است. در واقع این عناصر ظاهری مایع دارند ولی آرایش خاصی دارند، به همین دلیل حالتی میان جامد و مایع دارد.
همانطور که می دانید صفحه های LCD از دو قسمت Backlight Source و Pixel تشکیل شده است. در ابتدای عملکرد یک نور از Backlight تولید می شود، در این میان تمام نور ها، در بازه نورهای مرئی هستند که انسان می تواند آن ها را مشاهده کند. پیکسل ها خود به سه فرکانس نورهای RGB تقسیم می شوند. بهصورت کلی باید بگوییم که ابتدا در قسمت Backlight یک نور سفید با فرکانس های مرئی و قابلرؤیت دیده می شود و این نور توسط پیکسل ها فیلتر می شوند که رنگ های موجود را به وجود می آورند.
نوع دیگری از مانیتور ها که در بازار وجود دارند مانیتور های LED هستند که تفاوت آن ها با مانیتورهای قدیمی در نور پس زمینه است. نور پس زمینه مانیتورهای LCD از لامپ های CCFL تشکیل شده است و در مانیتورهای جدید نور های پس زمینه انواع مختلفی دارند.
دو نوع نور پس زمینه با نام های WLED یا White LED است که نوری مشابه با لامپ های CCFL به وجود می آورند که در صورت ظاهری ما یک نور آبی را مشاهده می کنیم که به وسیله فیلتر های جدا از پنل LED ایجاد می کند که در نهایت نوری نزدیک به سفید ایجادمی کند.
نوع دیگری از LED ها در بازار وجود دارد با عنوان LED های RGB که گران قیمت تر هستند که دارای بخش های نوری جداگانه هستند که هر بخش یکی از رنگ های طیف RGB را ایجاد می کنند.
صفحه های نمایش LED موجود در بازار فرق آنچنانی با LCD ها ندارند و در برخی نورهای ایجاد شده تفاوت های جزئی دارند. یکی از تفاوت های اصلی این دو نمایشگر که در این مطلب هم بر روی این موضوع تمرکز شد نوع نور پس زمینه است که بر روی رنگ نهایی تأثیر مستقیم میگذارد.
یکی از دلایلی که باعث برتری نسبی LED ها به LCD ها می شود همین نور پس زمینه است که در LED های RGB ما شاهد کیفیت بسیار برتری نسبت به LCD ها هستیم که همان طور که گفتیم این نوع صفحه نمایشگر، در بازار دیده نمی شود.