تداوم اعتراضات به سفر شاه سعودی به الشرقیه

یك فعال سعودی با تاكید بر ادامه اعتراضات شیعیان منطقه الشرقیه عربستان به سفر شاه سعودی به این منطقه گفت: مردم شریف الشرقیه از ملك سلمان خیانتكار و جنایتكار استقبال نمی‌كنند.

به گزارش نما به نقل از فارس در عربستان، شاه سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی در سفری چند روزه به منطقه شیعه نشین الشرقیه عربستان سفر کرده است.

ساکنان مناطق مختلف الشرقیه به رغم تهدید نیروهای امنیتی سعودی طی روزهای گذشته در مخالفت با سفر ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

«حسام علی»، فعال سعودی در گفت وگو با خبرنگار فارس ضمن تاکید بر ادامه اعتراضات ضدحکومتی مردم منطقه الشرقیه اظهار داشت: مردم الشرقیه چون از سوی رژیم حاکم مظلوم واقع شدند به خیابان ها آمدند چرا که این رژیم شیعیان را هدف گرفته و با آنها مثل تروریست ها رفتار می کند.

این فعال سعودی با بیان اینکه آل سعود مسئول فتنه انگیزی طائفه ای در داخل و خارج عربستان است، افزود: اهالی منطقه الشرقیه حملات ماموران سعودی به فعالان حقوق بشری و آزار و شکنجه آنها و جنایت بزرگ رژیم آل سعود در به شهادت رساندن عالم مؤمن و مظلوم، شیخ نمر باقر النمر را هرگز فراموش نمی کنند.

وی تاکید کرد: اهالی الشرقیه با سردادن شعار علیه حکومت و خاندان آل سعود و در دست داشتن تصاویری علیه آنها خواهان خروج شاه سعودی از این منطقه شدند.

روزنامه ها و منابع خبری عربستان از مدت ها پیش شروع به تبلیغ گسترده درباره سفر شاه سعودی به منطقه شیعه نشین الشرقیه عربستان کرده و ادعا کردند در این سفر ملک سلمان بن عبدالعزیز ده ها طرح توسعه با مبلغ دویست هزار میلیارد ریال افتتاح خواهد کرد.

این اولین سفر ملک سلمان پس از مرگ برادرش «عبدالله» در ژانویه 2015 میلادی و رسیدن به قدرت به امارت یا همان استان الشرقیه بوده که در شرق عربستان قرار دارد و بزرگترین امارت یا استان عربستان سعودی به شمار می‌آید.

طی هشت دهه گذشته این بیست و یکمین سفر شاه سعودی به منطقه الشرقیه است که به موجب قرار گرفتن عمده ذخایر و منابع نفتی عربستان در آن قطب اقتصادی این کشور محسوب می شود.

با این وجود،به دلیل تبعیض مذهبی آل سعود علیه ساکنان الشرقیه این منطقه از محروم‌ترین مناطق عربستان شمرده می شود.

سفر شاه سعودی به الشرقیه در حالی صورت گرفته که مردم این منطقه با کمبود اساسی ترین خدمات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند و با وجود اینکه بزرگ ترین تصفیه خانه های آب آشامیدنی در عربستان در منطقه الشرقیه است این منطقه همواره با قطعی آب مواجه است.

استان الشرقیه بزرگترین استان عربستان است که یک چهارم مساحت این کشور را تشکیل می دهد و حدود دو میلیون و نهصد هزار نفر از مردم عربستان در 540 هزار کیلومتر مربع مساحت استان الشرقیه زندگی می کنند.

استان الشرقیه از ابعاد مختلف دارای اهمیت استراتژیک است، این استان قطب اصلی تولید نفت عربستان است و روزانه میلیون ها بشکه نفت از استان الشرقیه استخراج می شود، همچنین این استان دروازه شرقی عربستان محسوب می شود و این کشور از طریق این استان به چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس متصل می شود.

استان الشرقیه 700 کیلومتر ساحل با خلیج فارس دارد و بنادر متعددی برای صادرات و واردات در این استان وجود دارد. همچنین قطب تولید خرمای عربستان در استان الشرقیه می باشد و بیشتر خرمای عربستان در این استان تولید می شود.
با وجود اینکه در مناطق شیعه نشین عربستان تاسیسات بزرگ نفتی وجود دارد که این تاسیسات روزانه میلیاردها دلار برای رژیم سعودی درآمد دارد، اما از این درآمدهای نفتی مبلغ مناسبی برای ایجاد زیرساخت های مناطق شیعه نشین عربستان تخصیص داده نمی شود.

در مناطق شیعه نشین عربستان زیرساخت های کافی وجود ندارد و این مناطق از بسیاری از امکانات محروم هستند. بسیاری از شیعیان عربستان در خانه های قدیمی زندگی می کنند، بیشتر محلات شیعه نشین عربستان هم به دلیل بی توجهی رژیم سعودی شبیه محلات فقیرنشین در کشورهای دیگر است.

شیعیان عربستان حتی در استان الشرقیه هم از آزادی های کمی در حوزه مذهب و فرهنگ برخوردار هستند، رژیم سعودی به شیعیان در مناطقی از استان الشرقیه اجازه تاسیس مسجد یا حسینیه جدید را نمی دهد، این رژیم حتی منازلی که در آن نماز جماعت برگزار می شود را هم پلمپ می کند و صاحبان این منازل را به جرم برپایی نماز بازداشت می نماید.

رژیم سعودی همچنین مانع از ورود کتاب ها، مجلات و محصولات فرهنگی شیعی به مناطق شیعه نشین این کشور می شود، البته شیعیان عربستان در کنار تمام این محدودیت ها در مدارس این کشور هم مجبور هستند که تعالیم فرقه وهابیت را بیاموزند، اما با این وجود آنها شدیدا به مذهب خود پایبند هستند.

رژیم سعودی علاوه بر این طی برنامه ای مستمر به دنبال تغییر بافت جمعیتی استان الشرقیه است تا شیعیان در این استان را از اکثریت به یک اقلیت تبدیل کند. این رژیم برای این هدف سعی کرده کارگران و کارمندان سنی را از مناطق دیگر به استان الشرقیه بیاورد تا بافت جمیعتی این استان تغییر دهد و شیعیان در استان الشرقیه به یک اقلیت تبدیل شوند.

از همین رو از زمانی که خبر برنامه سفر شاه سعودی به الشرقیه منتشر شد فعالان سعودی در شبکه های اجتماعی سوالات زیادی درباره فایده طرح های بزرگ و پرهزینه شاه سعودی در سایه فساد موجود در ادارات رسمی عربستان مطرح کردند.

با وجود اینکه فعالان سعودی به دلیل بیان آرای خود در خصوص ادامه تبعیض سیاسی و اجتماعی حکومت آل سعود علیه اهالی منطقه الشرقیه تهدید به تعقیب قضایی شده اند همچنان شهروندان را به برپایی تجمع های اعتراضی در العوامیه، دمام و دیگر شهرهای این امارت دعوت می کنند.

آنها تاکید کردند که شاه سعودی خودش مسئول اصلی اوضاع اقتصادی، سیاسی و امنیتی شکننده در عربستان است علاوه بر اینکه مسئول کشتار کودکان بی گناه یمنی است.

فعالان سعودی همچنین تصاویر شهید شیخ نمر باقر النمر را منتشر کرده و زیر آن نوشتند او برای اینکه خواستار عدالت اجتماعی و سیاسی اهالی الشرقیه بود اعدام شد.

۱۳۹۵/۹/۷

اخبار مرتبط