چرا فرار مالیاتی در كشور بالاست؟

عضو انجمن صنایع نساجی اظهار داشت: «وقتی فضا برای افراد سودجو باز باشد كه حقوق عوارض دولت و مالیات را نپردازند و این افراد شناسایی نشوند، آن زمان تولیدكننده داخلی توان رقابت با دنیا را نخواهد داشت.»

به گزارش نما؛ حسن نیل‌فروش‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت قاچاق در کشور اظهار داشت: «ما باید ببینیم به چه قاچاق می‌گوییم؛ هر چیزی که از شبکه پولی کشور پنهان بماند و حقوق عوارض دولت و مالیات را به درستی پرداخت نشود، قاچاق است.»

وی افزود: «قاچاق این نیست که کالا را مرزنشینان وارد کنند. حجم کالای قاچاق که وارد کشور می‌شود و رقم فرار مالیاتی و فرار حقوق عوارض بسیار بالاست.»

عضو انجمن صنایع نساجی تصریح کرد: «ما اگر قاچاق را به درستی تعریف کنیم، آن زمان خودبه‌خود قضیه حل می‌شود. ما نباید دنبال این باشیم که حرف‌های گمراه‌کننده را گوش بدهیم. مثلا بگوییم کالای داخلی کشور کیفیت ندارد یا قیمت تمام شده اش بالاست.»

نیل‌فروش‌زاده عنوان کرد: «این شاخص‌ها اهمیت دارد، ولی غالب نیست. وقتی فضا برای افراد سودجو باز است که حقوق عوارض دولت و مالیات را نپردازند و این افراد شناسایی نشوند، این درصدها به حدی فاصله ایجاد می‌کند که تولیدکننده داخلی به هیچ وجه توان رقابت ندارد.»

وی متذکر شد: «ما از نظام جامع اطلاعاتی برخوردار نیستیم، این در حالی است که صلاحیت کار افراد باید در سیستم تعریف شود.»

عضو انجمن صنایع نساجی عنوان کرد: «اگر ما کاری کنیم و فضایی باز شود که افراد غیرمربوط در کاری وارد شوند، قابل کنترل نیست. ما باید شبکه کنترلی را که عملیات را سیستماتیک کنترل می‌کند، راه بیاندازیم که اطلاعات افراد مشخص باشد.»

نیل‌فروش‌زاده خاطرنشان کرد: «برای مثال، کد کارت ملی تمام اطلاعات شخصی افراد را روی سیستم‌های کنترلی نشان می‌دهد.»

۱۳۹۵/۹/۹

اخبار مرتبط