توافق ایران و مصر كلید پایان بحران سوریه است

عکس خبري -توافق ايران و مصر کليد پايان بحران سوريه است

«حسن عبدالعظیم» هماهنگ كننده اپوزیسیون سوریه اظهار داشت: اقدامات صلح آمیز ایران و مصر در كنار كمك‌های سایر كشورها، راه حل كلیدی این بحران است.

به گزارش نمابه نقل از فارس، «حسن عبدالعظیم» هماهنگ‌کننده اپوزیسیون سوریه برای تغییرات دموکراتیک، در مصاحبه با روزنامه عراقی «الزمان» اظهار داشت که اقدامات ایران و مصر به عنوان یک راه حل ممکن برای بحران سوریه تلقی می‌شود. او اشاره کرد که هرگونه اقدامی بدون مشارکت اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و کشورهای منطقه راه به جایی نخواهد برد. به گفته وی، تشکیل یک دولت انتقالی در تبعید، باعث ایجاد یک شکاف میان اعضای اپوزیسیون در داخل و خارج کشور خواهد شد.



* حل بحران سوریه نیازمند پایان دادن به خشونت‌هاست

عبدالعظیم اقدامات «محمد مرسی» را مورد تحسین قرار داد و تاکید کرد که اقدامات مشترک ایران و مصر قطعاً حمایت 120 کشور دیگر را به دنبال خواهد داشت و این اقدامات می‌تواند راهی به سوی حل بحران سوریه محسوب شود. وی پیش بینی کرد که موفقیت هر اقدامی، ابتدا در گرو متوقف ساختن خشونت ها، آوارگی‌های مردم و جابجایی‌های پی در پی در ساختار حکومت است، سپس با آزاد کردن تمام بازداشت شدگان می‌توانیم شرایط مناسب را برای مذاکره در مورد اهداف سوریه و تاسیس یک سیستم پارلمانی فراهم سازیم.



* اقدامات ایران و مصر در قبال حل بحران سوریه

«علاالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، در حین دیدار خود از دمشق، نکات اساسی درمورد اقدامات ایران برای حل بحران سوریه را تصریح کرد. اقداماتی از قبیل ایجاد زمینه‌های لازم برای مذاکرات میان دولت سوریه و اپوزیسیون، اعلان آتش بس و تشکیل یک گروه مشورتی متشکل از 30 کشوری که اخیراً ایران طی یک کنفرانس از آنها میزبانی کرد. پیش بینی می‌شد که در اجلاس «جنبش عدم تعهد» که در روزهای 30 و 31 آگوست در تهران برگزار شد، این اقدامات مورد بحث و بررسی قرار گیرد. چند روز قبل نیز، رئیس جمهور مصر پیشنهاد داد تا گروهی متشکل از چهار کشور عربی و منطقه‌ای یعنی مصر، عربستان سعودی، ایران و ترکیه تشکیل شود. هدف از تشکیل این گروه، رسیدن به یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه بود. مقامات سوری نیز از این اقدام استقبال کردند.



* تشکیل یک دولت انتقالی حاصل یک تصمیم گیری نسنجیده است

عبدالعظیم در واکنش به درخواست اپوزیسیون خارج از کشور مبنی بر تشکیل یک دولت انتقالی، اظهار داشت که چنین اقدامی، یک اقدام نسنجیده است و باعث ایجاد شکاف میان اعضای اپوزیسیون می‌شود. وی تشکیل یک رهبری واحد در اپوزیسیون یا تشکیل یک کمیته اقدام ملی را پیشنهاد داد. این موضوع بیانگر وجود جریان‌های متفاوت در اپوزیسیون سوریه است که هدف آنها یکپارچه کردن تلاش‌های دیپلماتیک و رسانه‌ای و ایفای نقش موثر در مرحله انتقال قدرت است. وی اضافه کرد که به هرگونه پیشنهاد ارائه شده توسط هر حزب یا اپوزیسیون احترام می‌گذارد گرچه وی معتقد است که درخواست برای تشکیل یک دولت انتقالی، چهره اپوزیسیون را به سوی رقابت برای دستیابی به مقام و قدرت تغییر خواهد داد.



* حل بحران سوریه به همکاری احزاب سوریه و کشورهای منطقه وابسته است

در واکنش به انتصاب نماینده جدید سازمان ملل درمورد بحران سوریه و توانایی وی در انجام ماموریت خود، عبدالعظیم تصریح کرد که حل بحران سوریه به تلاش‌های نماینده سازمان ملل بستگی ندارد بلکه حل این بحران به احزاب سوریه، چه آن‌هایی که طرفدار دولت و چه آنهایی که طرفدار اپوزیسیون هستند و همچنین به اقدامات کشورهای عربی و منطقه ای وابسته است. وی اظهار داشت که اگر سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به همراه کشورهای تاثیرگذار، به یک توافق بر سر چگونگی حل بحران سوریه دست یابند، آنگاه شاهد یک پیشرفت غیرمنتظره خواهیم بود که برمبنای آن این کشورها با وارد آوردن فشار بر رژیم و اپوزیسیون سوریه، آنها را وادار می‌کنند تا به راه حل سیاسی و صلح آمیز توافق شده پای بند باشند.



* تصمیمات اتخاذ شده در کنفرانس ژنو، به حل بحران سوریه کمک خواهد کرد؟

عبدالعظیم معتقد است که تصمیمات اتخاذ شده درباره سوریه در کنفرانس ژنو در ماه جولای گذشته، می‌تواند به اتحادیه عرب و نماینده سازمان ملل برای انجام هرچه بهتر ماموریت خود کمک کند. شرکت کنندگان در کنفرانس ژنو شامل وزرای امور خارجه پنج عضو دائم شورای امنیت، ترکیه، عراق، کویت و قطر به همراه نماینده عالی سیاست‌های خارجی اتحادیه اروپا «کاترین اشتون»، دبیرکل سازمان ملل «بان کی مون» و دبیرکل اتحادیه عرب «نبیل العربی» بودند. حاصل کنفرانس، تصمیمی مبنی بر ترتیبات انتقال قدرت در سوریه بود. این برنامه شامل یک آتش بس و تشکیل یک دولت انتقالی متشکل از اعضای فعلی رژیم سوریه بود. این تصمیم صریحاً خواستار استعفای بشار اسد نبود، درخواستی که ایالات متحده و بریتانیا به شدت خواهان آن هستند.



* مداخله نظامی در سوریه باعث تشدید بحران این کشور خواهد شد

عبدالعظیم با احتمال مداخله نظامی در شرایط کنونی سوریه به شدت مخالف است. وی گفت که وتوی روسیه و چین از چنین اقدامی جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر این، کشورهای غربی از این موضوع می‌ترسند که هرگونه مداخله نظامی می‌تواند باعث ایجاد یک جنگ منطقه‌ای شود که امنیت منطقه، از جمله اسرائیل را تهدید خواهد کرد. وی همچنین درباره هرگونه مداخله نظامی به اپوزیسیون سوریه هشدار داد. او خواستار توقف فوری خشونت ها ازجانب نیروهای درگیر شد. وی اضافه کرد که این خشونت‌ها تهدیدی برای بافت اجتماعی سوریه محسوب می‌شود. به گفته وی، فاصله زیادی میان توانایی و قابلیت های ارتش رژیم بشار اسد و ارتش آزادی بخش سوریه وجود دارد.



* کنفرانس 12 سپتامبر اپوزیسیون سوریه، تلاشی برای رسیدن به یک سیستم یکپارچه و دموکراتیک

عبدالعظیم در پاسخ به پرسشی درباره کنفرانس اپوزیسیون سوریه اظهار داشت که هدف از این کنفرانس، تشکیل یک گروه متشکل از اعضای داخلی و خارجی اپوزیسیون است تا بتوانند همکاری‌های لازم را داشته باشند. وی اضافه کرد که این کنفرانس تلاشی برای یکپارچه ساختن نیروهای اپوزیسیون، چه در داخل و چه در خارج از کشور است. او اظهار داشت که دعوتنامه‌هایی برای نمایندگان اتحادیه عرب، سازمان ملل، اتحادیه اروپا، چین، روسیه، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و سایر کشورهای منطقه ارسال خواهد شد. به گفته وی، اگر نمایندگی واقعی و موثر از جامعه بین المللی در این کنفرانس وجود نداشته باشد، این کنفرانس در دمشق برگزار نخواهد شد. او گفت حضور چنین کشورها و سازمان هایی، برگزاری این کنفرانس را در داخل سوریه ضمانت خواهد کرد.

بیش از 20 حزب سیاسی سوریه با برگزاری این کنفرانس به منظور نجات سوریه از بحران، موافقت کردند. احزاب رسمی شرکت کننده در این کنفرانس عبارتند از «حزب توسعه ملی» و «حزب انصار»، همچنین احزاب سیاسی غیررسمی نیز متشکل از «حزب ائتلاف ملی»، «حزب جریان ملی»، «حزب سوسیال دموکرات»، «حزب اتحادیه دموکراتیک کردها» و چندین حزب و اپوزیسیون مستقل است.

۱۳۹۱/۶/۱۵

اخبار مرتبط