ظریف: راه های جایگزین برای عهدشكنی آمریكا داریم

وزیر امور خارجه گفت : فكر نمی كنم كه توافق هسته ای با مشكل مواجه شده و بدیهی است در ایران همه گزینه ها و راه های جایگزین را برای عهدشكنی آمریكا داریم.

به گزارش نما به نقل از صداوسیما، محمدجواد ظریف در جلسه پرسش و پاسخ با اندیشمندان و نخبگان هند گفت : قبل از تحریم ها ایران 200 سانتریفیوژ داشت و آنها تلاش کردند تعداد این سانتریفیوژها را به صفر برسانند اما بعد از تحریم ها این سانتریفیوژها به 20 هزار عدد رسید و این دستاورد ایالات متحده از تحریم های ایران بود .

وی با بیان اینکه تحریم ها برای ایران هم خسارت های اقتصادی داشته است گفت : تولید ناخالص داخلی ایران از 7 درصد به رشد منفی رسید .

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه توافق هسته ای ایران توافقی بود که بعد از ناکامی در همه به وجود آمد افزود: آیا همه به طور ناگهانی تغییر کردند ؟ یا علت این بود که فهمیدند که تحریم ها بی تاثیر است ؟

محمد جواد ظریف گفت : فکر می کنم توافق هسته ای توافقی بین چند کشور است و این توافق دو جانبه ایران و آمریکا نبود.

وی افزود : آمریکایی ها می توانستند سیاست قبلی را دنبال و یا فایده توافق را بررسی و انتخاب کنند توافقی که به نظر ما به نفع همه است.

وزیر امور خارجه در ادامه با اشاره به تصمیم سنای آمریکا در تمدید تحریم ها گفت : معتقدم تصمیم سنای آمریکا در تمدید تحریم ها بی اعتباری دولت آمریکا را نشان می دهد .
ظریف افزود: فکر نمی کنم که توافق هسته ای با مشکل مواجه شده و بدیهی است در ایران همه گزینه ها و راه های جایگزین را برای عهد شکنی آمریکا داریم.
وی گفت : اگر آنها به تحریم ها برگردند ما هم به توافق متعهد نخواهیم بود و انتخاب ما باز است.

ظریف تاکید کرد : زمان سلطه برای آمریکا تمام شده است .

وی در پاسخ به سوالی درباره سوریه گفت : عقیده دارم زمان آن خیلی گذشته که هر قدرتی بتواند مساله سوریه و یا مسائل دیگر جهانی را حل کند.

ظریف افزود : حل مسئله سوریه به مشارکت همه کشورها و از همه مهمتر به مشارکت مردم سوریه نیاز دارد .

وی با بیان اینکه 5 سال گذشته سوال اسد برود یا بماند مطرح است گفت: باید با مشارکت مردم و براساس قانون اساسی سوریه مسئله این کشور حل شود.

ظریف گفت : آمریکا و روسیه بدون وضعیت مناسب داخلی در سوریه و مشارکت همه مردم نمی توانند معجزه انجام دهند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به مسائل افغانستان از جمله قاچاق و ناامنی و تروریسم افزود: برای حل مشکلات افغانستان باید عمیق تر فکر کنیم و فکر می کنم ایران و هند برای بررسی چالش های اصلی افغانستان و کمک به حل آن می توانند همکاری کنند .

ظریف در پاسخ به سوالی درباره تنش های هند و پاکستان گفت : روابط ما با هند و پاکستان نزدیک است و برای بهبود روابط دو کشور تلاش می کنیم .

۱۳۹۵/۹/۱۳

اخبار مرتبط