به گزارش نما به نقل از فارس ، کامران دانشجو ظهر امروز در کنگره سراسری مسئولان بسیج دانشجویی سراسر کشور در مسجد امام رضا (ع) دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان بسیجی در خصوص حضور عناصری غیر متناسب با اهداف نظام در بدنه وزارت علوم اظهار کرد: باید واقعیتها را قبول کرد، در بدنه وزارت علوم عناصری وجود دارند که متناسب با منویات نظام حرکت نمیکنند اما غالب عناصر وزارتخانه همراه با نظام هستند و در مسیر انقلاب حرکت میکنند.
وی افزود: بالاخره در هر جایی عناصری جاهل و غافل وجود دارند اما هنر ما این است که برآیند حرکت تمام عناصر یک سیستم را در مسیر اهداف انقلاب قرار دهیم و آرمانهای نظام را فراموش نکنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در ادامه در ارتباط با یکی دیگر از انتقادات دانشجویان بسیجی به وضعیت فرهنگی دانشگاهها و همچنین حضور اساتید سکولار در دانشگاهها تصریح کرد: دانشگاه در ایران در زمان حکومت رضاخان و در دورانی که اوج غرب ستایی بود، شکل گرفت و عدهای به خارج از کشور رفته و دقیقا دانشگاه غرب را در ایران کپیبرداری کردند.
وی افزود: مشکل ما در دانشگاهها ریشهای است و دانشگاه 90 سال است که به همین صورت اداره میشود، در شهر تهران اگر یک دبستان اعلام کند که کلاسهای اول و دوم را که بچهها هنوز به سن بلوغ هم نرسیدهاند را مختلط برگزار میکند، جنجال در کشور به پا میشود اما زمانی که من میگویم ردیف صندلی دختران از پسران در کلاسهای دانشگاه جدا باشد، جنجال میکنند و میگویند میخواهید در دانشگاه دیوار بکشید.
وی ادامه داد: در یکی از دانشگاهها میان خوابگاه پسران و دختران دیوار نبود که پس از بازدیدی دستور دادم دیواری ایجاد کنند اما همان روز عدهای کف زمین خوابیدند و گفتند اگر میخواهید دیوار بکشید باید با بولدوزر از روی ما رد شوید که این جای تاسف دارد.
وزیر علوم ادامه داد: حتی مجری صدا و سیمای ما پس از 33 سال از انقلاب در مقابل معاون وزارتخانه در انتقاد به جدا کردن درب ورودی دختران و پسران در یک دانشگاهی میگوید چرا این کار را کردید، دختران و پسران میخواهند با هم تعامل داشته باشند.
دانشجو با اشاره به طرح ایجاد دانشگاه دخترانه در استانها تصریح کرد: پس از 33 سال از انقلاب اسلامی هنگامی که بحث دانشگاه دخترانه را مطرح کردم، دیدید که چه هجمهای در داخل و خارج بر علیه من ایجاد کردند؛ ایجاد نشدن دانشگاه دخترانه در این 33 سال نشان دهنده این است که این مسئله دغدغه نبوده است.
وی افزود: در قبل از انقلاب در رشته مهندسی معدن دانشجوی دختر پذیرفته نمیشد اما هنگامی که من گفتم در چند رشته دانشجوی دختر پذیرفته نمیشود، برای یک هفته هجمهای بزرگ به راه انداختند و گفتند دارید عدالت را زیر پا میگذارید اما تساوی عدالت نیست.
وزیر علوم به دیدارش با اساتید بسیجی اشاره و تصریح کرد: اعلام کردند که 11 هزار استاد بسیجی در کشور داریم که به آن جمع گفتم که در مقابل مقالات متعدد و هجمههای شدید علیه وزارت علوم چرا هیچ مقالهای ننوشتید؛ از این 11 هزار نفر اگر 1100 مقاله و حتی 110 مقاله در دفاع از اقدامات ما در اسلامی کردن دانشگاه نوشته میشد، امروز شرایط بسیار بهتری داشتیم.
وی افزود: ما نباید بنشینیم و به مسئولان بگوییم کاری انجام دهید، بلکه باید در کارها مشارکت کنیم؛ روزنامههایی که عنوان شرقی دارند، سیاستهای غرب را بدون استثنا پیگیری میکنند و ببینید که روزنامههایی که ابتکار به خرج میدهند چه چیزهایی مینویسند.
دانشجو تاکید کرد: 90 سال دانشگاه در ایران به این شکل اداره شده است که 33 سال از این مدت در دوران انقلاب بوده و در 8 سال نیز پوست از دانشگاه کنده شد و هرچه که انقلاب در دانشگاه رشته بود را پنبه کردند.
وی افزود: هر زمان که صحبت از کار فرهنگی میشود، فریاد میزنند که کار فرهنگی تنها کار ایجابی است که این گفته اشتباه است و کار فرهنگی هم سلبی است و هم ایجابی که اگر اینطور نبود، خداوند برای ما جهنم را توصیف نمیکرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط با انتقاد دانشجویان بسیجی در خصوص حضور اساتید سکولار در دانشگاه، خطاب به دانشجویان خاطرنشان کرد: کدام وزیر علوم جمهوری اسلامی با وجود تمامی حملاتی که شد، ایستاد و گفت که استاد سکولار نمیخواهد؟ صحبت شما درست است و استاد سکولار هنوز در دانشگاه وجود دارد اما دیگر نباید در دانشگاه باشند، زیرا که دانشگاه مکان تربیت است و دانشجو از استادش الگو میگیرد.
وی افزود: از نظر ما حضور استادی که نظرات دیگری نسبت به ما دارد اما تنها میخواهد علمش را ترویج دهد و حرکتی ضد دین نمیکند مشکلی ندارد، اما نمیتوانیم بنشینیم و ببینیم که استادی که درس انقلاب را تدریس میکند، در دو جلسه اول کلاسش زیر آب انقلاب را بزند.
وی ادامه داد: 8 سال قبل میخواستند برای آمریکا فرش قرمز پهن کنند اما ما این روند را ادامه نمیدهیم و با این اینگونه اساتید برخورد میکنیم که البته کار آسانی نیست.
دانشجو اظهار کرد: هنگامی که ی خواستیم استادی را که در 43 سال با مدرک کارشناسی در دانشگاه تدریس کرده بود و در سال آخر خدمت هم حتی در یک کلاس درس حضور نیافته بود بازنشسته کنیم، اعتراضش تا شورای انقلاب فرهنگی هم رفت. اجازه بدهید که مسئولیتم به پایان برسد، سپس تمام درد دلهایم را خواهم گفت.
وی افزود: اجازه ندادیم که خط فکری سیاسی خاصی بر دانشگاه حاکم شود اما نباید از من انتظار داشته باشید که اجازه بدهم هرکسی بتواند وارد دانشگاه شود، این امانتی از سوی مردم در اختیار ماست.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری به دوران اصلاحات اشاره و تاکید کرد: در آن دوران برای آمریکا فرش قرمز پهن کرده بودند و در حالیکه ذرهبین نگاه جناحی خود را حاکم کرده بودند، اکنون مدعیاند که فلانی میخواهد با آمریکا مذاکره کند.
دانشجو خطاب به دانشجویان بسیجی گفت: دشمن در کمین است و از هر فرصتی استفاده میکند و باید مراقب باشید که فضایی که در آن به عاشورا توهین میشد دیگر ایجاد نشود؛ انقلاب اسلامی امری مستمر است و نظام جمهوری اسلامی ثمره این انقلاب است و اگر میخواهیم نظام بماند، باید انقلابیگری و آرمانهای انقلاب هم بماند.
وی افزود: این دولت هم مانند هر دولتی مستحق نقد است اما به فرموده مقام معظم رهبری این دولت گفتمان انقلاب را احیا کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه در پاسخ به یکی دیگر از انتقادهای دانشجویان بسیجی به نحوه انتخاب روسای دانشگاهها و دخالت سایر قوا در این انتخابها تصریح کرد: روسای دانشگاه را خودم انتخاب میکنم و اگر اشتباه کنم خودم مسئولیتش را برعهده میگیرم.
وی افزود: برای انتخاب روسای دانشگاهها تعامل و مشورت هم میکنم؛ نمایندگان مجلس نمایندگان مردم هستند و اگر نماینده مردم را طرف مشورت قرار ندهم، پس چه کسی را طرف مشورت قرار دهم.
دانشجو همچنین در پاسخ به این انتقاد یکی از دانشجویان که روسای دانشگاهها حق ندارد در امور بسیج دانشجویی دخالت و برنامههایشان را لغو کنند، گفت: بسیجی به کسی که کارت بسیج دارد اطلاق نمیشود، بسیج یک فرهنگ و تفکر است که ایمان، تلاش، ولایتمداری و دینداری شاخصههای آن است و هر کسی که درون این تفکر حرکت میکند بسیجی است.
وی افزود: ما مدیران باید قانونمدار باشیم اما شما هم باید قانونمدار باشید، یکی از شاخصههای فرهیختگی و بسیجی بودن قانونمداری و احترام به قانون است، اما اگر احساس میکنید قانون مشکل دارد، برای تغییر آن تلاش کنید.
دانشجو ادامه داد: این نگاه دشمن است که میخواهد دانشگاه را مقابل دولت قرار دهد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری همچنین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در رابطه با تحول محتوای دروس دانشگاهی خاطرنشان کرد: ما به دنبال این کار بودیم و 400 سرفصل را مورد بررسی قرار دادیم اما شورای عالی نقلاب فرهنگی انجام این کار را به شورای تحول علوم انسانی سپرد.
وی افزود: پس از این تصمیم شورای علی انقلاب فرهنگی، همکاری خود را با شورای تحول علوم انسانی آغاز کردیم و 15 کارگروه ویژه تشکیل دادیم اما منتظریم که این شورا سرفصلها را در اختیار ما بگذارد تا اجرای این تحول را آغاز کنیم.
دانشجو همچنین در رابطه با نگاه امنیتی روسا و حراست دانشگاهها به کرسیهای آزاد اندیشی که توسط یکی از دانشجویان بیان شد تاکید کرد: به دنبال این هستم که نگاه به کرسیهای آزاداندیشی امنیتی نباشد و تلاشم را در این زمینه میکنم اما کاری سخت پیش رو داریم؛ کرسیهای آزاد اندیشی یک فرصت هستند.