عیسی امامی در گفتگو با نما:

بخش كشاورزی نیازمند حمایت های یارانه ای است/ توازنی در خرید داخل و صادرات مشاهده نمی‌شود

عکس خبري -بخش کشاورزي نيازمند حمايت هاي يارانه اي است/  توازني که در خريد داخل و صادرات مشاهده نمي‌شود

اگر دولت با پرداخت یارانه به حمایت از بخشهای مختلف كشاورزی بیاید، مصرف كننده و هم تولید كننده از قیمت مناسبی برخوردار می شوند و به نظر این بهترین روش است كه می تواند به این بخش كمك كند، همیشه در بخش كشاورزی بحران هایی همچون سرمازدگی را داشتیم.

عیسی امامی؛ نماینده ادوار مجلس در خصوص کمک دولت به کشاورزان در جهت خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: در موضوع کشاورزی، سیاست دولتها طی دههای اخیر همیشه بر این منوال بود که با خرید تضمینی محصولات کشاورزی و کاهش ریسک مخاطراتی که در بخش کشاورزی ممکن است بوجود آید، از طریق بیمه محصولات، مساعدت و کمک را داشته باشد.
وی افزود: عمده خسارت های این بخش را باید بیمه ها تقبل کنند و از آنجا که هزینه تمام شده فرآوری محصولات کشاورزی بالا است، کشاورز نوعا زیر بار بیمه کردن محصولات یا نمی رود و یا به میزان کمی به این موضوع توجه دارند و طبیعی است ریسک بالا برود.
نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه برخی حوادث طبیعی غیر قابل پیش بینی هستند، خاطر نشان کرد: برخی حوادث قابل پیش بینی هستند و راحت می توان وقوعشان را تشخیص داد، اگر به موقع هشدارها صورت می گرفت و به کشاورزان اعلام می شد، شاید وضعیت خسارت سرمازدگی محصولات کشاورزی در شمال کشور به این گونه نبود.
امامی تاکید کرد: به نظر بنده باید تمهیدات جدی در بخش کشاورزی اندیشیده شود، بنای دولت این است که یارانه بخش کشاورزی را از طریق نرخ پایین بهره تسهیلات بخش کشاورزی بپردازد و بدین طریق قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را پایین بیاورد و برای مصرف کننده از این جهت خوب است و هم برای تولید کننده که بتواند با قیمت تمام شده پایین تر محصول خود را به بازار عرضه کند و دو طرف از این قضیه آسیب نبینند، چون دولت هم می خواهد از بخش کشاورزی حمایت کند و هم از مصرف کننده و هر دو طرف قضیه را باید یارانه برایش در نظر بگیرد.
نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: اگر دولت با پرداخت یارانه به حمایت از بخشهای مختلف کشاورزی بیاید، مصرف کننده و هم تولید کننده از قیمت مناسبی برخوردار می شوند و به نظر این بهترین روش است که می تواند به این بخش کمک کند، همیشه در بخش کشاورزی بحران هایی همچون سرمازدگی را داشتیم.
امامی خاطر نشان کرد: سالیان سال است بر نرخ محصولات کشاورزی، قیمت تضمینی می گذاریم، به نظر می آید باید کم کم قبول کنیم که کشاورز بر اساس عرضه، تقاضا و قیمت بازار بتواند محصولش را بفروشد و در حقیقت فرصتی می شود در تقویت تولیدات داخلی، عرضه محصولات کشاورزی در بازرهای داخلی و خارجی و محصولات در شرایط رقابتی قرار می گیرند.
وی در پایان گفت: در این قضیه حداقل این است که کشاورز به عنوان تولید کننده کالای اساسی کشور در معرض خطر و ریسک قرار نمی گیرد، در صورت آزاد سازی قیمتها، کشاورز شانس دارد که با توجه به عرضه و تقاضا محصول خود را مطابق با نیاز بازار عرضه کند و با ورود به بخش بازرگانی خارجی و صادرات می تواند به قیمت مناسب تری بفروشد و ریسک کشاورز پایین بیاید.

۱۳۹۵/۹/۲۲

اخبار مرتبط