حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به قراردادهای وزارت نفت با کشورهای بیگانه، در گفتگو با خبرنگار نما، گفت: اگر در قبل از انقلاب مسئولان مجوز عقد قرارداد با بیگانگان در زمینه نفت را میدادند جای تعجب نبود چرا که مستشاران آمریکایی در آن سالها به نخبگان ایرانی اجازه نمیدادند حتی چاه نفتی حفر کنند.
وی در ادامه افزود: امروز که منهدسین در اعماق دریا آتش سوزی نفتی را خاموش میکنند و توانمندیها جوانان و نخبگان کشورمان به اوج رسیده مسئولان نباید لقمهها و ذخائر الهی را در اختیار برخی شرکتهای خارجی که حتی توانمندی آنها به اندازه ایران نیست قرار دهند.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس تصریح کرد: سوال نمایندگان از وزیر نفت این است که چگونه میخواهند 25 سال ذخایر کشور را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهند در حالی که معلوم نیست در ظرف این سالها قیمت نفت پایدار بماند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: نمیدانم مسئولان وزارت نفت با چه استدلالی در نظر دارند ذخائر خدادادی نفت و گاز را در اختیار شرکتها و کشورهای بیگانه قرار دهند و طبق قرار داد50 درصد سود فروش نیز میبایست در جیب این شرکتها برود.
موسوی لارگانی با تأکید بر این مطلب که مسئولان در عقد قرار داد با شرکتهای بیگانه در صنعت نفت اقتصاد مقاومتی را دور زدهاند، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که ما به داشتههای خود تکیه و از بومی سازی تکنولوژی در کشور خود استفاده کرده و اقتصاد چنان قوی کنیم که دیگر تهدیدات و تحریم ها و فشارها نتواند در اقتصاد کشور اثر بگذارد.
وی تأکید کرد: قرارداد نفت با شرکتهای بیگانه نه تنها در راستای اقتصاد مقاومتی نیست بلکه در تقابل با اقتصاد مقاومتی است چرا که ایران توانمندیهای لازم در جهت راه اندازی و نصب دکلهای استخراج نفت و تأسیس پالایشگاه و پتروشیمی را در داخل داریم از کشور دیگری استفاده میکنیم مقابله با اقتصاد مقاومتی است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: با وجود این که مقام معظم رهبری سال جاری را سال اقتصاد مقاومتی اجرا و عمل معرفی فرمودهاند و در حال حاضر بیش از هشت ماه از این نام گذاری میگذرد کار چشم گیر و قابل لمس که مردم احساس کنند که اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شده است، شاهد نبودیم.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که شرکتهای کوچک که توانسته بودند در کشور اشتغال ایجاد کنند اما به دلیل رکود فزاینده در کشور خسران دیدهاند را بگیریم.
موسوی لارگانی در خاتمه گفت: با وجود این که ستادهای تسهیل در استانها تشکیل شده است ولی هنوز رکود جدی در صنعت و تولید وجود دارد و اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود رکودی در کشور وجود نخواهد داشت اما متاسفانه عزم و ارادهای در دولت برای اجرای این ابلاغیه وجود ندارد.