رییس فدراسیون دو ومیدانی در گفت و گو با نما:

پایان سردرگمی دو و میدانی كاران در انتخاب مربی

عکس خبري -نگذاشتم مسابقات داخلي به تاخير بيفتد

ما نمی‌توانیم با هیچ مربی بدون مذاكره مستقیم به نتیجه نهایی برسیم. آخرین گامی كه برای انتخاب مربیان خارجی صورت گرفته این بوده كه 20 آذر دو مربی خارجی ازكشورهای اوكراین و لهستان به ایران می‌آیند تا برای دوومیدانی‌كاران رشته‌های سرعت و پرتاب چكش با ما مذاكره كنند و اگر توافق صورت بگیرد آنها هدایت ملی‌پوشان ما را برعهده می‌گیرند

گفتگو: علیرضاحاجی میرزابابا - بدون تردید دوومیدانی به خاطر تعدد رشته‌هایی که دارد یکی از پرمدال‌ترین ورزش‌های جهان در المپیک و بازی‌های آسیایی است. متاسفانه ورزش ایران نتوانسته در این رشته موفقیت‌های مورد نظر را کسب کند و به غیر از تعدادی ورزشکاران خود که انگشت‌شمار بوده‌اند در کسب مدال‌های این ورزش پرمدال ناکام بوده است. با آمدن مجید کیهانی به عنوان رئیس فدراسیون دوومیدانی او قول داد که حداکثر تلاشش را برای توسعه دوومیدانی ایران انجام دهد اما دوومیدانی‌کاران ایران در المپیک 2016 ریو در کسب مدال ناموفق بودند. حال که 3 ماه ار المپیک گذشته فدراسیون با چالش‌های زیادی روبه‌روست ‌و به اندازه لازم گام‌هایی صورت نگرفته که بتوان به آینده دوومیدانی امید زیادی داشت. اگرچه کیهانی براین باور است که ورزش دوومیدانی ایران در بازی‌های آسیایی جاکارتا عملکرد بهتری نسبت به بازی‌های آسیایی اینچئون خواهد داشت.



 فهرست 30 نفره تیم ملی دوومیدانی با انتقاداتی مواجه شده است و برخی معتقدند نام ورزشکاران خوبی جا مانده و در عوض چند نفری از دعوت شدگان استحقاق حضور در اردوهای تیم ملی را ندارند؟

در تمامی این سال‌هایی که در ورزش بوده‌ام و حتی قبل از آن که وارد این عرصه شوم در فهرست‌های تیم‌‌های ملی رشته‌های مختلف شاهد انتقادات مختلفی بودم. این بحث مختص ورزش دوومیدانی نیست. ما همواره از انتقادهایی که بتواند به ما کمک کند، حمایت کرده‌ایم و به آنها جامعه عمل پوشاندیم. من هیچ وقت نمی‌خواهم فدراسیونی که در آن کار می‌کنم ناموفق باشد و یقین بدانید من از همه برای پستی که دارم بیشتر دل می‌سوزانم.


چه پاسخی به منتقدینی دارید که عده‌ای را در تیم ملی اضافه و جای عده‌ای را خالی می‌بینند؟

یکی از اصولی‌ترین کارهایی که من انجام دادم این بود که نگذاشتم مسابقه داخلی به تاخیر بیفتد. بدون شک خواستگاه اصلی تیم ملی در هر ورزشی مسابقات لیگ آن رشته است. ما رقابت‌های لیگ دوومیدانی را بدون آنکه وقفه‌ای شامل آن شود در زمان مقرر برگزار کردیم و در پایان آن مسابقات هم نفرات برتر به تیم ملی دعوت شدند. ضمن اینکه کلیه نفرات دعوت شده از فیلتر سازمان تیم‌های ملی عبور کردند و ملی‌پوش شدند. بنابراین اصلا برای من قابل قبول نیست که که برخ از نفرات دعوت شده لیاقت پوشیدن پیراهن تیم‌های ملی را ندارند. از همه کارشناسان و صاحب‌نظرانی که درباره وضعیت دوومیدانی کشور نظرات خود را مطرح می‌کنند،‌می‌خواهم که در صحبت‌های خود جانب انصاف را نگه دارند و حرفی نزنند که باعث ایجاد حاشیه در دوومیدانی شود. هدف همه ما موفقیت دوومیدانی است و باید با هم اتحاد داشته باشیم.


 حرف منتقدین این است که چند تن از ملی‌پوشان در مسابقات یکسال گذشته نه تنها پیشرفت نداشته‌اند بلکه با افت محسوسی هم مسابقات خود را به پایان رسانده‌اند؟

آنهایی که در ورزش چند پیراهن از من بیشتر پاره کرده‌اند و باتجربه‌ترند به این مسئله واقف هستند که ورزشکاری که بر روی ان سرمایه‌گذاری شده و خودش را به تیم ملی رسانده است، نباید رها شود. او جزو ثروت کشور محسوب می‌شود. آیا بهترین ورزشکاران دنیا در همه حال بهترین هستند. اگر این گونه بود چرا مرتبا شاهد تغییر رنکینگ‌های جهانی در رشته‌های مختف هستیم. افت در ورزش امری طبیعی است. اگر ملی‌پوشی در یک دو مسابقه دور از انتظار ظاهر شد باید برای همیشه پشت دروازه ورودی به تیم ملی بماند. اگر ما ملی‌پوشان خود را مدتی به حال خود رها کردیم و آن ورزشکار برای همیشه ورزش حرفه‌ای را کنار گذاشت، چه کسی جوابگوست. همین منتقدینی که می‌گویند این ورزشکار به تیم ملی دعوت نشود، بلافاصله شروع به انتقاد می‌کنند که فدراسیون باعث شد تا چند ورزشکار آینده‌دار برای همیشه از دوومیدانی دور بماند. این جدایی از انتقادات خود ورزشمار است که فدراسیون را عمل ناکامی‌اش عنوان می‌کند.


در تمامی رشته‌های دوومیدانی ورزشکاران نیاز به مربیان اختصاصی و جداگانه‌ای دارند. چه اقدامی برای جذب مربیان ملی‌پوشان انجام داده‌اید؟

مسلما ما هم به دنبال این هستیم که برای تمامی رشته‌ها از مربیانی استفاده کنیم که بتوانند به رشد ورزشکاران‌مان کمک کنند. یکی از دلایل تشکیل سازمان تیم‌های ملی این بود که به طور دقیق برای هر رشته دوومیدانی مربی را انتخاب کند که بتواند باعث پیشرفت دوومیدانی‌کاران ما شود. این سازمان تصمیم گرفته تا با برگزاری چند مرحله اردو سطح کیفی ملی‌پوشان را بالا ببرد و مرحله به مرحله مربیان تخصصی را به تیم ملی اضافه کند. در همین راستا مرحله اول اردوهای تیم ملی به پایان رسید و در شرایطی که مرحله دوم هم رو به پایان است نسبت به اقدام مربیان تیم‌های ملی اقدامات لازم صورت گرفته است. خروجی آخرین جلسه سازمان تیم‌های ملی هم این بوده که کلیه کارگروه‌ها اسامی ملی‌پوشانی که در اردوها توانسته‌اند رکوردهای مدنظر را ثبت کنند، اعلام کنند تا نسبت به جذب مربیان آنها اقادامات لازم صورت گیرد. دراین میان خارجی یا داخلی بودن مربیان تیم ملی را هم سازمان مشخص می‌کند.


 تا این لحظه مربیان خارجی بوده‌اند که به مرحله انتخاب برسند؟

ما نمی‌توانیم با هیچ مربی بدون مذاکره مستقیم به نتیجه نهایی برسیم. آخرین گامی که برای انتخاب مربیان خارجی صورت گرفته این بوده که 20 آذر دو مربی خارجی ازکشورهای اوکراین و لهستان به ایران می‌آیند تا برای دوومیدانی‌کاران رشته‌های سرعت و پرتاب چکش با ما مذاکره کنند و اگر توافق صورت بگیرد آنها هدایت ملی‌پوشان ما را برعهده می‌گیرند. برای جذب مربیان دیگر هم به ترتیب مراحل اردویی مربیان انتخاب می‌شوند. مرحله دوم اردوهای تیم ملی تا اواخر آذر است و پس از استراحت 10 روزه مربیان و ورزشکاران دور سوم اردوها آغاز می‌شود. باید دید در آن اردو که همانند مراحل اول و دوم 21 روزه است، سازمان تیم‌های ملی چه نیازی برای ملی‌پوشان حس می‌کنند که براساس آن برای جذب مربیان دیگر اقدام شود.


 برای بازگشت لیلا رجبی و احسان حدادی به تیم ملی چه گام‌‌هایی برداشته شده است؟
 احسان حدادی که بزرگ تیم ملی است و در کنار ما خواهد بود. او مراحل درمانی خود را به خوبی طی کرده است. او در اردوی فردی که در جزیره کیش داشته در حال بازگشت به روزهای اوج خود است. ما امیدواریم که او بتواند همچون گذشته به دوومیدانی ایران کمک کند. در رابطه با خانم لیلا رجبی هم باید بگویم که او به تیم ملی دعوت شد اما خودش اعلام انصراف کرد و قرار شد از او مراسم تجلیلی صورت بگیرد اما وی اعلام کرد نیازی به تجلیل ندارد. این نحوه برخورد ما را به این نتیجه رساند که رجبی بیش از حد دچار حساسیت شده و ما نباید رفتاری داشته باشیم که باعث شود او دچار نگرانی‌ و حساسیت بیشتر شود. ما تصمیم‌گیری را برعهده خود لیلا رجبی گذاشتیم و او هر راهی را که دلش بخواهد، می‌تواند انتخاب کند. ولی این قول را می‌دهم که او اگر بخواهد می‌تواند به تیم ملی برگردد.


علت قطع حقوق ملی‌پوشان دوومیدانی چه بوده است؟

ما باید حقوق‌هایی پرداخت کنیم که برای آنها ضابطه قانونی داشته باشیم. طبق تصمیمی که با همکار سازمان تیم‌های ملی گرفته شده است بعد از این تنها به دوومیدانی‌کارانی حقوق داده می‌شود که در اردوی تیم ملی حضور دارند. این یک دستورالعمل است و در هیچ فدراسیونی به ملی‌پوشان حقوق دائمی پرداخت نمی‌شود. البته به ورزشکاران مدال‌آور در مسابقات قهرمانی آسیا پلژاداش داده می‌شود. به عنوان نمونه برای رقابت‌های قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۷ برای مدال طلا۵۰ میلیون تومان، برای مدال نقره ۳۰ میلیون و برای مدال برنز۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته‌ایم. این پاداش‌ها جدا از پاداش‌هایی است که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای مدال‌آوران آسیایی و جهانی در نظر گرفته‌اند.

۱۳۹۵/۹/۲۵

اخبار مرتبط