به گزارش نما؛ پروژه بهشت آباد که درواقع انتقال آب از استان چهار محال و بختیاری به اصفهان است در سالهای گذشته حاشیه های فراوانی داشته است؛ از مخالفت مردم با انتقال آب تا مخالفت سازمان محیط زیست. هر هفته هم در مجلس اعتراض یکی از نماینده های استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری و حتی اصفهان درباره این پروژه به گوش میرسد. با این حال این پروژه در حال اجراست.
رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو درباره مجوز 2 ساله ارزیابی زیست محیطی کوهرنگ 3 بخشی از پروژه انتقال آب زاگرس به فلات مرکزی ایران است، به خبرآنلاین می گوید: پروژه کوهرنگ 3، 23 سال است که در حال اجرا است. پروژه فعالی است و قرار نبوده که این پروژه متوقف شود. این از پروژه 23 سال پیش آغاز شده، تونل آن به اتمام رسیده و اکنون ساخت سد آن نیز در حال اجراست.
او گفت: نامهای در رابطه با پایان مجوز ارزیابی زیست محیطی پروژه کوهرنگ 3 از سوی سازمان حفاظت محیط زیست استان ندیدهام، پروژههایی که قبلا اجرا شده مشمول کمیته ماده 2 (جلسات ارزیابی زیست محیطی پروژه ها) نمیشود و ما نیز در پروژههای آبی از جمله کوهرنگ 1، 2 و 3 و حتی سد بهشت آباد مسائل زیست محیطی کارون را لحاظ کردهایم.
میدانی در رابطه با مخالفت مردم استانهای مختلف از اعم از اصفهان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان با پروژههای انتقال آب گفت: ما باید مردم را توجیه کنیم. ما برای حل مشکل شرب ناگزیر به انتقال آب هستیم چرا که 52 درصد از جمعیت در مرکز فلات ایران زندگی میکنند، در مناطقی که با کمبود آب روبه رو هستیم اما مناطقی در ایران وجود دارد که آب فراوان دارد. چه ایرادی دارد که آب این مناطق به مناطق کم آب منتقل شود.
او با اشاره به مصرف 92 درصدی آب ایران در کشاورزی و مصرف 6 درصدی آب در شرب گفت: ما میخواهیم سهم کوچکی از آب سرزمینمان را به شرب مردم اختصاص دهیم، بنابراین باید به مردم توضیح دهیم. برخی از این اعتراضات به دلیل ناآگاهی است. برخی از افراد شایعاتی ایجاد میکنند و سبب ایجاد اضطراب در مردم میشوند.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که دولت و وزارت نیرو چه رویکردی برای حل و فصل اختلافات و اعتراضات مردمی به پروژههای انتقال آب خواهد داشت، گفت: مسائل حوزه زاینده رود را در شورای هماهنگی با حضور استانداران و معاونین وزارتخانههای جهادکشاورزی، صنعت معدن و تجارت، وزارت کشور، معاون سازمان برنامه و بودجه و نماینده کشاورزان بررسی میکنیم. جدولی را تحت عنوان منابع و مصارف حوزه در شرایط عادی تهیه کردهایم. هر وقت شرایط از حالت عادی پایینتر بیاید مشخص است که به نسبت چقدر ورودی آب خواهیم داشت و چه میزان باید بخش های مختلف از آب استفاده کنند و ما این مسائل را در این جلسات حل و فصل میکنیم.
او افزود: باید به مردم توضیح دهیم که برای شرب ناگزیریم که آب را انتقال دهیم ولی نباید در مردم ایجاد نگرانی کنیم. زمانی که حوزه آبی در منطقهای در دراز مدت حدود 22 میلیارد متر مکعب آب دارد چه ایرادی دارد که یک درصد از آن که برابر 200 میلیون متر مکعب آب است را به منطقهای دیگر که برای شرب انتقال دهیم؟
میدانی در رابطه با نگرانی مردم نسبت به سد بهشت آباد گفت: کل آب بهشت آباد 580 میلیون متر مکعب است که به استان های یزد و اصفهان و کرمان منتقل میشود. این رقم در مقابل مصارف کشاورزی حوزه کارون عددی نیست که مردم را حساس کنیم. باید این موضوع را به مردم توضیح دهیم تا عده ای از روی احساسات حرفی نزنند که مردم را نگران کنند و نگذارند که حکومت به عنوان صاحب این آب برای اداره کشور نتواند از آن استفاده کند.
معاون وزیر نیرو در رابطه با رویکرد دولت برای ادامه ساخت و سازها و پروژههای عمرانی آب و سدهای مخزنی، گفت: پروژههای عمرانی ادامه خواهد داشت ولی نه به شدت سابق. اکنون پروژههای عمرانی آبی نیمه تمام در حال اجرا است با این تفاوت که جدولی را تحت عنوان آب قابل برنامه ریزی تهیه کردهایم که در آن حقآبه محیط زیست مشخص شده است.
او گفت: میزان حقآبه محیط زیستی را 10.8 میلیارد متر مکعب در نظر گرفتهایم، با رعایت این اصول مثل همه دنیا پروژههای عمرانی را پی میگیریم. تاکید ما این است که اگر سدی میزنیم برای شرب و صنعت باشد.