28 سال پیش امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی با ارسال نامه ای به گورباچف رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی او را به اسلام فراخواند و از رفتن به سوی غرب برای حل مشکلات اردوگاه سوسیالیزم برحذر داشت. این پیام را حضرت آیت الله جوادی آملی فیلسوف برجسته حکیم متاله و یک فقیه عالیقدر- که آوازه شهرت علمی او از مرزهای جمهوری اسلامی فراتر رفته و چون مشعلی فروزان در جهان علم و اندیشه نورافشانی می کند- به مسکو برد. آیت الله جوادی آملی را دکتر محمد جواد لاریجانی که آن هنگام یک دیپلمات برجسته در وزارت خارجه بود همراهی می کرد . لاریجانی خود یک ریاضیدان برجسته و یک فیلسوف است؛ آثار علمی و عملی نشان می دهد که وی در شمار یکی از دانشمندان برجسته کشور است .از این مهمتر این هیئت را زنی همراهی می کرد که اسوه و نماد زنان انقلابی کشور بود . مرحوم مرضیه حدیدچی دباغ به دستور امام (ره) همراه این هیئت به مسکو رفت تا به عنوان نماد یک زن انقلابی و اسلامی در تفهیم این پیام تاریخی بخشی از تصویری باشد که در تاریخ ایران وجهان به عنوان صدور انقلاب ثبت می کند.
پیام تاریخی امام به گورباچف را می توان در 10 جمله زیر خلاصه کرد:
1- مشکل شما عدم اعتقاد به خدا و مبارزه طولانی و بیهوده با خداست.
2-برخورد واقعی با قضایای جهانی جز از طریق دین میسر نیست.
3-خدازدایی و دین زدایی از جامعه بزرگترین ضربه را به مردم شوروی وارد کرده است در این مقوله تجدیدنظر کنید.
4- با مادیت نمی توان بشریت را از بحران عدم اعتقاد به معنویت که اساسی ترین درد جامعه بشری است به درآورد.
5-مارکسیسم سالیان دراز فرزندان انقلابی جهان را در حصارهای آهنین زندانی کرده است.
6- مشکل شما مسئله مالکیت ، اقتصاد و آزادی نیست باید به حقیقت روی آورید.
7-با شکستن دیوارهای خیالات مارکسیسم گرفتار زندان غرب و شیطان بزرگ نشوید.
8-باید به حقیقت روی آورید . اندیشه از ماده منزه است و به احکام ماده محکوم نیست.
9-ادراک شهودی انسان از حقیقت خویش مبرا از حس است.
10- از شما می خواهم درباره اسلام تحقیق کنید . جمهوری اسلامی ایران خلأ اعتقادی شما را می تواند پرکند. پناه بردن به کانون سرمایه داری غرب دردی را دوا نمی کند.
گورباچف خود دانش آموخته رشته فلسفه بود . لذا امام در این پیام با معرفی فارابی ، بوعلی سینا ، سهروردی ، ملاصدرا و محی الدین بحرینی دریچه ای برای او گشود تا درک حقیقت انسان ، جهان ، تاریخ و جامعه را از زاویه دید فیلسوفان الهی را نشان دهد.
گورباچف فرصت زیادی برای تصمیم گیری و تصمیم سازی بر اساس یک چارچوب فلسفی جدید نداشت . از یک سو او گرفتار اندیشه های منحط الحادی مارکسیسم بود که نزدیک به یک قرن دماغ اندیشه مردم شوروی را آزار میداد از سوی دیگر گرفتار سرویس های فعال موساد و سیا بود که ارکان قدرت در مسکو را متزلزل کرده بودند و جای پای آنها در دانشگاه، رسانه، رساند. سلسله مراتب قدرت در حزب کمونیست حتی در ارتش و دستگاه اطلاعاتی دیده میشود . درست 3 سال بعد از ارسال این پیام امپراتوری 70 ساله کمونیستها در شوروی متلاشی شد و آمریکایی ها مرتب لیبرالیسم را به عنوان راه فرار از بن بست مارکسیسم به روس ها آدرس می دادند، هر چند در این نامه تاریخی گورباچف مخاطب امام بود، اما متن نامه نشان می دهد همه کسانی که در بن بست اندیشه های منحط مارکسیسم گیر کرده بودند مخاطب این نامه بودند. این نامه بذرهای پاکی را در اذهان نیمی از مردم جهان که به غلط به کژراهه مارکسیسم رفته بودند پاشید و آثار و نتایج آن را اکنون به طور ملموس می توان مشاهده کرد.
امروز ظهور فیلسوفانی چون الکساندر دوگین و حلقه فکری او در دانشگاه های روسیه نشانه ثمردهی آن بذر پاک است . فیلسوفانی که در چند و چون قدرت در مسکو و هدایت آن در جهان امروز نقش تعیین کننده دارند.امروز اگر در سوریه نیروهای نظامی روسیه در کنار مقاومت علیه شقاوت غرب دیده می شود یک زیربنای فکری و تئوریک دارد. صرفا یک راهبرد سیاسی و نظامی موقت نیست.
***
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاسی به امام خمینی (ره) و با درک نیازهای فکری و تئوریک غرب بهمن 93 و آذر 94 دو نامه خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی ارسال فرمودند.
امروز در غرب سیاستمدار و زمامدار منصف و جویای حقیقتی وجود ندارد که رهبری نامه خود را خطاب به آنها بنویسد و همانند نامه امام (ره) به گورباچف ، آسیب شناسی دردهای جانکاه امروز جوامع غربی را مطرح و برای آن نسخه ارائه دهد لذا ایشان مجبور شدند نامه خود را خطاب به جوانان جوامع غربی بنویسند.
پس از تلاشی اردوگاه سوسیالیسم، اسلام چون مشعلی فروزان فرا راه تاریکی مسیرهایی که مردم مغرب زمین رفته بودند رخ نشان داد. شیاطین غربی به ویژه شیطان بزرگ با راه اندازی خط تولید فکری داعش و جریان تکفیری در این مقام برآمدند که تصویری زشت و موهن و قرون وسطایی از اسلام ارائه دهند. رهبر انقلاب با اعلام زنگ بیدارباش جوامع غربی را متوجه این فریب نمودند و از جوانان غربی خواستند اسلام و پیامبر اعظم (ص) را بدون روتوش سرویسهای اطلاعاتی و عملیاتی دولت هایی که در آن به سر می برند مطالعه کنند تا حقیقت اسلام را دریابند. رهبر انقلاب در این پیام ها از مظلومیت مردم فلسطین و ستمی که به این ملت تا کنون رفته سخن گفتند . رهبر انقلاب از خطر تروریسم و نقش غرب در پدیداری این تبهکاری جدید پرده برداشتند. رهبر انقلاب در این پیام ها از پرخاشگری و بی بندوباری اخلاقی سخن گفتند و آنها را از فرهنگ مبتذل ، ستیزه جو و معناگریز برحذر داشتند.
نکات مهم و کلیدی در این دو پیام آمده است که در وقت خود صاحب نظران به آن اشاره کردند. کلمات نورانی رهبری در این دو نامه همانند بذری را می ماند که در جوامع غربی در قلوب جوانان پاشیده شده است شاید یک دهه طول بکشد آثار وجودی خود را نشان دهد. ما در آینده شاهد شکل گیری جنبش های مردمی خواهیم بود که اساس ارزشهای منحط جوامع غربی را هدف قرار دهند و از روی آن عبور کنند ، این روزها خیلی دور نیست جوامع غربی امروز روی سه عنصر شهوت ، قدرت و ثروت تکیه دارند . این سه عنصر تکیه گاه خوبی برای مشروعیت و مقبولیت حکومت نیست . تاریخ بشر نشان داده است این وضعیت قابل دوام نیست . تاریخ قوم لوط ، ثمود ، عاد و... نشان می دهد که این نوع جوامع در معرض فروپاشی هستند.