به گزارش نما، مجید جلالی در گفتگو با مهر به تشریح جزئیات سفرش به برزیل و مشاهداتش پرداخت و گفت: من با این هدف به برزیل رفتم تا ضمن بازدید از آکادمیهای فوتبال این کشور، نحوه استعدادیابی، گردش کار در باشگاه های برزیلی و چگونگی تقسیم بندی استعدادها را بررسی کنم.
وی افزود: در سفر 10 روزهام مجموعا از پنج باشگاه و سه آکادمی بازدید کردم. با مدیران باشگاههایی مثل یوونتوس، سنژوزه و ... جلساتی داشتم و در زمینههای مختلف اطلاعات زیادی کسب کردم. اطلاعاتی درباره قوانین حمایت از تیمهای پایه، ارتباطات بین المللی باشگاهها، برگزاری مسابقات در طول یکسال، گردش کار و نحوه هزینه و درآمدزایی باشگاهها.
سرمربی فصل گذشته فولاد خوزستان در ادامه تاکید کرد: تمام باشگاهها و آکادمیهای فوتبال برزیل خصوصی است. بعضی از استادیومهای فوتبال این باشگاهها برای شهرداری است ولی شهرداری آنرا کاملا در اختیار باشگاه قرار داده است و هیچ اجارهای هم دریافت نمیکند. هزینه نگهداری استادیوم هم بر عهده خود باشگاه است.
* کمک دولت برزیل به تیمهایی که فوتبال پایه دارند
جلالی خاطرنشان کرد: نکته جالب اینکه دولت به تعداد تیمهای پایه، به هر باشگاه کمک مالی میکند. به عنوان مثال باشگاه "سنژوه" که در 80 کیلومتری "سائوپائولو" قرار دارد در پنج رده سنی تیم دارد که برای این پنج رده سنی چیزی در حدود 450 هزار دلار کمک مالی از دولت دریافت میکند.
وی با اشاره به اینکه این اقدام دولت در نهایت به سازندگی فوتبال برزیل کمک میکند، تصریح کرد: علاوه بر این دولت به تیمهایی که از دسته دو به دسته یک صعود میکنند مبلغ یک میلیون دلار کمک میکند تا برنامههای این تیم تازه صعود کرده به خوبی پیش برود.
* روش متفاوت استعدادیابی در برزیل
سرمربی فصل گذشته فولاد خوزستان در خصوص روشهای استعدادیابی در برزیل گفت: این روشها با آن چیزی که ما به صورت استاندارد فرا گرفتهایم تفاوت دارد. در برزیل باشگاهها و آکادمیها تستهای هفتگی دارند و بازیکنان از سراسر برزیل در این تستها شرکت میکنند. تست مربیان در قالب برگزاری بازی صورت میگیرد و در حین این بازیها، بازیکنان مستعد انتخاب میشوند و در آن آکادمی میمانند.
* حضور دو ایرانی در باشگاه یوونتوس
جلالی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه باشگاههای برزیلی به کشورهای مختلف دنیا بروشورهای فوتبالی ارسال میکنند یادآور شد: اکثر کشورهای دنیا در برزیل آکادمی دارند. مثلا در باشگاه یوونتوس که توسط ایتالیاییها در برزیل تاسیس شده است بازیکنان مختلفی از ژاپن، کلمبیا و حتی دو ایرانی هم حضور داشتند. البته این باشگاهها از بازیکنان خارجی هزینه دریافت میکنند ولی عضویت در آن باشگاه برای بازیکنان بومی رایگان است چون دولت هزینه آنها را تامین میکند.
* فوتبال برزیل فقط دو ماه تعطیل است
این کارشناس فوتبال حق پخش تلویزیونی را هم از مهمترین منابع درآمدی باشگاههای برزیلی دانست و افزود: در برزیل به جز دو ماه، تمام تیمها در همه ردههای سنی، در طول یکسال مسابقه میدهند. بخشی از مسابقات آنها بازیهای ایالتی است که این مسابقات از طریق تلویزیونهای هر ایالت مستقیم پخش میشود. بعد از بازیهای میان ایالتها، مسابقات مختلفی در درون هر ایالت برگزار میشود.
* لیگ برتر ایران، فوتبال استانها را نابود کرده است
وی تاکید کرد: عجیب اینکه این مسابقات در برزیل مثل کشور ما تحت تاثیر همدیگر نیستند. به عنوان مثال لیگ برتر ایران همه مسابقات لیگ استانی را از بین برده است. فوتبال تهران، تبریز، خوزستان و سایر استانها به خاطر لیگ برتر نابود شده است.
* سرمایهگذار پیدا شود یک باشگاه برزیلی میخرم
جلالی در پاسخ به این سئوال که " آیا قصد دارید برای ادامه کار به برزیل بروید یا تجربه این کشور را در ایران پیاده کنید"؟ گفت: من با مسئولان یک باشگاه که شرایط خوبی داشت صحبت کردم و احتمال دارد که این باشگاه را خریداری کنم. اگر تا دو هفته دیگر یک سرمایه گذار خوب پیدا شود، با هزینهای کمتر از یک تیم لیگ برتری میتوان یک باشگاه ایالتی در برزیل خریداری کرد.
* زمینههای قانونی برای خرید فراهم است
وی ادامه داد: در برزیل از تصمیمم فوق العاده استقبال شد. من تمام صورت هزینهها را در اختیار دارم. حتی با یک وکیل برزیلی هم صحبت کردم و تمام زمینههای قانونی برای خرید یک باشگاه فراهم است. همانطور که گفتم اگر یک سرمایهگذار پیدا شود با مبلغی حدود 4 میلیارد تومان میتوان این باشگاه را خریداری کرد.
* یک آکادمی هم در ایران تاسیس میکنیم
جلالی در خصوص اینکه " در صورت پیدا شدن یک سرمایه گذار در برزیل فعالیت خواهد کرد یا خیر" یادآور شد: برنامه اصلی ما این است که در صورت خرید یک باشگاه و در اختیار گرفتن آکادمی آن باشگاه، یک آکادمی هم در ایران تاسیس و بین این دو ارتباط برقرار کنیم. کاری که اکثر کشورهای دنیا مثل ایتالیا، پرتغال و اسپانیا در برزیل انجام دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: البته واگذاری باشگاهها در برزیل همیشگی نیست، یعنی قرارداد واگذاری به صورت 5 یا 10 ساله است ولی تمام امور مدیریت و اجرایی در اختیار خودمان خواهد بود.