به گزارش نما - ایسنا نوشت: مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ از ۶۵ پرونده کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی ساختمان پلاسکو خبر داد و در عین حال توضیحاتی را درباره بدهیهای بیمهای واحدهای تجاری پلاسکو و مستمری شهدای آتشنشان ساختمان پلاسکو ارائه داد.
ناهید حیدری درباره جزئیات پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ساختمان پلاسکو گفت: از ساعت آغازین این حادثه ستاد بخرانی در سازمان تامین اجتماعی تشکیل شد و توافقاتی با اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان صورت گرفت و قرار شد خدماتی را به بیمهشدگان این مجموعه ارائه دهیم.
وی افزود: بر همین اساس از صبح شنبه، تعداد زیادی از بیمه شدگان به شعبه ۲۶ تامین اجتماعی مراجعه کردند و همانطور که در رسانهها اعلام شد بدون تشریفات اداری، شرایطی مهیا شد تا این افراد در حداقل زمان خدمت را دریافت کنند.
بر همین اساس در روز شنبه ۶۵ پرونده را برقرار کرده و به اتمام رساندیم و تا این لحظه هم ۵۰۰ پرونده برقرار شده و حکمهای آنها آماده شده است. در عین حال ۴۰۰ مورد دیگر نیز در دست بررسی است که ظرف دو روز آینده به نتیجه میرسند.
حیدری ادامه داد: همچنین تا کنون ۹۰۰ نفر به تامین اجتماعی مراجعه کردند که البته عدهای از آنها بیمه اختیاری بودند و بیمه بیکاری به آنها تعلق نمیگرفت اما از آنجایی که این افراد در ساختمان پلاسکو شاغل بودند طبق نظر هیات وزیران، بیمه بیکاری به آنها هم تعلق گرفت و تا چهار ماه هم میتوانند بیمه بیکاری دریافت کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ درباره پرداخت حقوق دیماه به این افراد گفت: مبدا پرداخت حقوق بیکاری تاریخ وقوع بیکاری است و از انجایی که این حادثه در ۳۰ دیماه اتفاق افتاد، بنابراین بیمه بیکاری هم از همان تاریخ برقرار میشود و بعد از گذشت زمان لازم پرداخت میشود.
حیدری درباره بدهیهای بیمهای واحدهای تجاری ساختمان پلاسکو گفت: از ۵۶۰ واحد تجاری این ساختمان، ۲۸۸ واحد در سازمان تامین اجتماعی کد تشکیل داده بودند و کارگرانشان را بیمه کرده بودند. بر این اساس میزان بدهی این واحدها حدود ۵۰۰ میلیون تومان است که طبق مصوبه هیات وزیران جرائم آنها بخشوده میشود و اصل حق بیمه نیز به مدت ۵ سال قسط بندی میشود.
وی همچنین گفت: بازماندگان شهدای آتشنشان نیز میتواند به شعبه دو تامین اجتماعی غرب مراجعه کنند و خدمات بیمهای مستمری بازماندگان برایشان برقرار میشود.
جزئیات تسهیلات بانکی برای اصناف پلاسکو
دبیرکل کانون بانکها و موسسات اعتباری، برخی تسهیلات بانکی را که قرار است به صاحبان اصناف ساختمان پلاسکو ارائه شود، تشریح کرد.
جمشیدی درباره استمهال بانکها به واحدهای تجاری پلاسکو گفت: کسبه، اصناف و تولیدیهایی که در ساختمان پلاسکو اشتغال داشتند مانند سایر اصناف از تسهیلات بانکی استفاده میکردند و طبیعتا مطالبات زیادی از سوی آنها نزد سیستمهای بانکی به صورت معوق درآمده است، بر این اساس طبق مصوبه هیات دولت قرار شد بانکهای دولتی مهلتی دو ساله را به اصناف بدهند و بنابر توافق بانک با این افراد، مطالبات به صورت قسطبندی شده درآیند.
همچنین دولت ۵۰ درصد از سود تسهیلات بانکی را برای این واحدهای می پردازد و ۵۰ درصد دیگر را هم خود بانکها پرداخت میکنند. البته این کار در بانکهای خصوصی مستلزم موافقت صاحبان سهام بانکها است. بنابراین مدیریت بانکها اختیار بخشودگی ۵۰ درصدی را که در مصوبه دولت آمده ندارند و باید برایش چاره اندیشی کنند. البته در این زمینه صبح روز شنبه جلسهای میان مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوص برگزار میشود.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، در ادامه درباره مصوبه هیات دولت مبنی بر ارائه تسهیلات حداکثر ۳۰۰ میلیون تومانی به واحدهای ساختمان پلاسکو گفت: قرار شد این تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد در اختیار این واحدها قرار گیرد و مدت بازپرداخت نیز سه ساله است. البته بانکها در صدد هستند تا با شیوههایی این ۱۸ درصد را هم کم کنند.
وی افزود: باید توجه کرد که در سیستم بانکی داشتن بدهی معوق، چک برگشتی و غیره امتیازی منفی برای استفاده از تسهیلات محسوب میشود اما بانک مرکزی از بانکها خواسته که این امتیازات منفی را برای افرادی که در پلاسکو اشتغال داشتند در نظر نگیرد. بنابراین این افراد میتوانند با وثایقی از این تسهیلات بهرهمند شوند.
بخشودگی بدهی مالیاتی
تقوینژاد رئیس کل سازمان مالیاتی کشور نیز از بخشودگی بدهی مالیاتی اصناف و واحدهای تجاری پلاسکو تا سال ۱۳۹۴ خبر داد و درباره بخشودگی مالیاتی اصناف و واحدیهای ساختمان پلاسکو گفت: بر اساس اختیارات قانونی در شرایطی که افراد در اثر حوادث طبیعی و بلایا بیش از ۵۰ درصد اموالشان در بین رفته باشد، مالیاتهایشان بخشیده میشود.
وی افزود: بر همین اساس از روز شنبه صبح متنی در اختیار دولت قرار دادیم که بر اساس آن کلیه افرادی در پلاسکو فعالیت میکردند، بدهیهای مالیاتی آنها تا سال ۱۳۹۴ مورد بخشودگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: بنابراین از روز شنبه به همکارانمان دستور دادیم تا این افراد را شناسایی کنند و حتی اقداماتی مانند پیامک دادن که بدهیهای مالیاتی را اعلام میکند، برای آنها انجام نشود تا این افراد از نظر روحی و روانی آسیب نبینند.