تخلف دولت در واگذاری كارخانه كاغذ كارون

عکس خبري -تخلف دولت در واگذاري کارخانه کاغذ کارون

نماینده مردم شوشتر با اشاره به تخلف دولت در واگذاری كارخانه كاغذكارون به بخش خصوصی پیش از تكمیل گفت: در زمان واگذاری دولت تخلف كرد اما اكنون كه كارخانه در اختیار دولت است وزارت صنایع در راه‌اندازی آن كوتاهی می‌كند.

به گکزارش نما، صادق ابراهیمی نماینده مردم شوشتر در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره کارخانه کاغذ کارون و اینکه شرایط فعلی این کارخانه چگونه است، اظهار داشت: کارخانه کاغذ کارون در جوار شرکت کشت و صنعت کارون قرار گرفته است.

وی گفت: مشکل اصلی این است که شرکت پیش از اتمام کار و راه‌اندازی به بخش خصوصی واگذار شد، این تخلفی بود که دولت در گذشته انجام داد، یعنی دولت وظیفه داشته ابتدا این شرکت را راه‌اندازی و سپس واگذار کند.

ابراهیمی تصریح کرد: متاسفانه پس از واگذاری به بخش خصوصی، این بخش به دلایل مختلف نتوانسته آن را راه‌اندازی کند حتی برخی از قطعات را فروخت.

* دولت پروژه‌ای که در حد طرح بود را واگذار کرد

این نماینده در پاسخ به این سوال که واگذاری به چه علت بود، تصریح کرد: واگذاری به بخش خصوصی از آن جهت صوت گرفت که راه‌اندازی شود، اما از نظر قانونی زمانی دولت می‌تواند شرکتی را واگذار کند که تکمیل شده باشد، نه زمانی که یک پروژه نیمه تمام است. اما زمانی که یک پروژه تحت عنوان یک طرح حساب می‌شود قابل واگذاری نیست، دولت این تخلف را انجام داد.

* واگذاری به بخش خصوصی مشکلاتی را برای مردم منطقه ایجاد کرد

ابراهیمی ضمن اشاره به مشکلاتی که در این راستا برای مردم منطقه فراهم شد، تاکید کرد: هرچه پیگیری کردیم منتج به این سخن شد که شرکت متعلق به بخش خصوصی است به این دلیل دولت نمی‌تواند ورود پیدا کند.

* مصوبات دو سفر استانی دولت به خوزستان/پاسکاری بین بخش خصوصی و دولت

وی در پاسخ به این سوال که ماهیت کنونی این کارخانه به چه شکل است، افزود: بله همان کارخانه کاغذ است، اما دو سفری که دولت به استان خوزستان داشت خوشبختانه توانستیم دو مصوبه را بگیریم و هم‌اکنون این شرکت از بخش خصوصی مجددا به دولت برگشته و تحویل شرکت «آتیه دماوند» شده که از جمله شرکت‌های تحت پوشش بانک صنعت و معدن است؛ راه‌اندازی شرکت کاغذسازی کارون شوشتر با مشارک بانک و بخش خصوصی توسط بانک صنعت و معدن مصوبه سفر استانی دولت بود، اما متاسفانه در این زمینه وزارت صنایع کوتاهی می‌کند.

* تاکید رهبر انقلاب بر تولید کاغذ، راه‌اندازی کارخانه‌ها و ایجاد اشتغال

این نماینده مردم شوشتر متذکر شد، علاوه بر تذکراتی که به وزیر دادم اخیرا به صورت یک سوال از وزیر طرح سوال کردم و در کمیسیون صنایع این سوال در دست بررسی است، شرکت از بخش خصوصی به دولت واگذار شده، دولت هم مکلف است در شرایطی که بحث اشتغال مهم است و رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب بر تولید کاغذ داخلی و اشتغال تاکیدات فراوان داشتند و توجیه فنی اقتصادی که کارشناسان کاغذ تهیه کرده‌اند به سرعت این شرکت را راه‌اندازی کند.

ابراهیمی درباره وضعیت کنونی کارخانه کاغذ کارون توضیح داد: این کارخانه هم‌اکنون بدون فعالیت و راکد است و وسایل و تجهیزات بدون استفاده در گوشه‌ای افتاده است.



* برگزاری بیش از 100 جلسه با وزارت صنایع، بانک صنعت و معدن، شرکت آتیه دماوند، بخش خصوصی

نماینده مردم شوشتر ضمن اشاره به بازدید بسیار خود از این کارخانه اظهار داشت: بنده چندباری از این کارخانه بازدید داشتم که آخرین آنها سال گذشته بود، اما درباره این کارخانه شاید بیش از 100 جلسه با وزارت صنایع، بانک صنعت و معدن، شرکت آتیه دماوند و بخش خصوصی داشتیم.


* هزینه راه‌اندازی کارخانه کارون 120 میلیارد تومان

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس پیرامون بودجه مورد نیاز راه‌اندازی کارخانه کارون عنوان کرد: برای تولید نهایی و مرحله پایانی که فاز 3 باشد بیش از 100 میلیارد تومان و تقریبا 120 میلیارد تومان هزینه نیاز است، اما فاز ابتدایی آن که برش کاغذ است با 10 میلیارد تومان هم آغاز بکار می‌کند.


* همسایگی کارون و شرکت هفت‌تپه

ابراهیمی درباره راه‌اندازی این کارخانه و تاثیرات آن بر کاهش قیمت کاغذ این‌گونه گفت که، در حال حاضر شرکت کاغذ 7 هفت تپه که تولیدکنننده کاغذ است دستگاه برش کاغذ را ندارد که پس از تولید در تهران کار برش را انجام می‌دهد، حداقل در جوار این شرکت می‌توان فاز اول کارخانه کاغذ کارون را راه‌اندازی کرد.

۱۳۹۱/۶/۲۶

اخبار مرتبط