تاثیر كار زیاد بر باروری زنان

محققان در دانشكده بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد طی یك پژوهش جدید دریافتند شغل‌های طاقت فرسا برای زنان،احتمال باروری آنها را كاهش می‌دهد.

به گزارش نما ، ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی نوشت: به گفته محققان این پژوهش زنانی که قصد بارداری دارند باید از مضرات کار زیاد و حمل اجسام سنگین در طول کار روزانه آگاه باشند.

محققان در مطالعات قبلی موفق به کشف ارتباط بین عواملی شدند که به اشتغال و باروری مرتبط است.

آنها دریافتند که این عوامل تاثیر مستقیم بر باروری و زمان بارداری زنان دارد.

محققان می‌گویند که این مطالعه جدید یکی از اولین پژوهش‌هایی است که به ارزیابی عوامل محیط کار که ظرفیت بیولوژیکی یک زن برای بچه دار شدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد پرداخته است.

تحقیقات جدید بر روی زنانی انجام شد که برای درمان مشکلات باروری خود نیازمند درمان بودند. این کار به محققان اجازه اندازه گیری نشانگرهای زیستی باروری را می‌دهد که در زنانی که به طور طبیعی باردار می‌شوند اندازه گیری نمی‌شود.

این محققان شاخص "ذخیره تخمدان" 473 زن که تحت درمان ناباروری در بیمارستان عمومی ماساچوست بودند را مورد بررسی قرار دادند.

ذخیره تخمدان شامل مقدار تخمک باقی مانده و سطح هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH)است که با بالا رفتن سن زن بالا رفته و نشان دهنده کاهش باروری است.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی "پاسخ تخمدان" 313 زنی که حداقل یک چرخه از IVF را به اتمام رسانده بودند مورد بررسی قرار دادند. پاسخ تخمدان به تعدادی از تخمک‌های بالغ گفته می‌شود که قادر به رشد جنین سالم هستند.

در این پژوهش درباره فعالیت‌های فیزیکی و برنامه کاری و شغلی این زنان سوال شد و محققان ارتباط بین این عوامل و نشانگرهای زیستی ذخیره تخمدان و پاسخ تخمدان را مورد بررسی قرار دادند.

در ادامه همچنین سوالاتی درباره فعالیت‌های فیزیکی و تحرک زنان در طول اوقات فراغت آنها پرسیده شد.

در این پژوهش مشخص شد که از هر 10 زن، 4 نفر از آنها اجسام سنگین را به طور منظم و به عنوان بخشی از کار روزمره خود جا به جا می‌کنند و حدود 1 نفر از 4 نفر نیز پاسخ دادند که شغل آنها نیازمند فعالیت جسمانی نبوده و در نهایت 91 درصد از زنان اذعان داشتند که دارای کار اداری با ساعات منظم هستند.

شرکت کنندگان در این پژوهش به طور متوسط ​​دارای میانگین سنی 35 سال و شاخص توده بدنی 23 بودند.

نتایج نشان داد که جابجایی منظم اجسام سنگین در سطح FSH بی‌تاثیر بوده اما با این حال، این زنان در مقایسه با زنانی که به ندرت بارهای سنگین را بلند می‌کنند، دارای ذخیره تخمدان کمتری هستند.

به طور متوسط، زنانی که دارای شیفت‌های متعدد کاری هستند نسبت به زنانی که دارای ساعت کاری منظم هستند از ذخیره تخمدان کمتری برخوردار هستند. علاوه بر این، زنانی که در شیفت شب و در طول شب کار می‌کنند دارای تخمک‌های بالغ کمتری هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد که شیفت کاری عصر و شب، تعداد تخمک‌های بالغ را به دلیل ایجاد اختلال در نظم درونی بدن تحت تاثیر قرار می‌دهد.

۱۳۹۵/۱۱/۲۰

اخبار مرتبط