به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، فیلم مستند دنیس دسوزا با عنوان «۲۰۱۶؛ آمریکای اوباما» که این روزها در سینماهای آمریکا اکران می شود با استقبال خوبی از سوی مردم این کشور مواجه شده است و البته حسابی اعصاب آقای رئیس جمهور را به هم ریخته است. دنیس دسوزا یک محافظه کار هندی-آمریکایی است که متولد بمبئی در هند است و هم سن باراک اوباماست.
دسوزا در جوانی برای ادامه تحصیل به ایالات متحده می رود و از کالج دارتموث فارغ التحصیل می شود. در دوران دانشجویی به گروهی از دانشجویان دست راستی می پیوندد و یک نشریه محافظه کار را در دانشگاه منتشر می کند. او سپس به واشنگتن دی سی می رود و در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان در کاخ سفید مشغول بکار می شود.
«من اگر دستم را بالا بگیرم، کف دست من همرنگ دست هر سیاهپوست دیگر است» این جمله یکی از جملاتی است که آقای دسوزا با بیان آن در مصاحبه های خود به نوعی می خواهد به مخاطب این اطمینان را بدهد که به جهت این شباهت های او به اوباما، شناخت او از دیدگاه ها و تفکرات رئیس جمهور فعلی آمریکا دقیق تر از هر شناخت دیگری است و از موضع مردم نظرات خود را بیان می کند.
این مستند تصویری از آمریکا در سال ۲۰۱۶ در صورت ابقای «باراک اوباما» در سمت ریاست جمهوری ارائه میدهد و شامل مصاحبه هایی با «جورج اوباما»، برادر ناتنی باراک اوباما، شلی استیل و دنیل پایپس از نومحافظه کاران آمریکایی به عنوان منتقدین سیاست های باراک اوباما است.
دنیس در همان ابتدای فیلم یادآور می شود که این آمریکا بود که تنها ۳۵ سال بعد از دادن حقوق برابر به سیاهان یک دو رگه آمریکایی –آفریقایی را به ریاست جمهوری برگزید و این را «دستاورد و پیروزی آمریکا و نه اوباما » می داند. او سپس به بررسی رابطه اوباما با پدرش می پردازد. دنیس در این فیلم با نگاهی جانبدارانه از موضع علاقه به سیاست های آمریکا، اوباما را فردی ضد استعمار معرفی می کند که با سیاست های خود سعی در سرنگونی آمریکا و کمک به ملت های دیگر دارد و ریشه شعار «تغییر» اوباما را در این مستند جستجو می کند.