55 درصد مهندسان عمران بیكار هستند

‌نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس‌ گفت: 55 درصد مهندسان عمران بیكار هستند در حالی كه باید با ایجاد ظرفیت مناسب برای اشتغال این فارغ التحصیلان دانشگاهی فكری اساسی كرد.

به گزارش نما، صدیف بدری در گفتگو با ایسنا‌ با بیان این مطلب گفت: ایران بعد از روسیه و آمریکا سومین کشور در فارغ التحصیلی دانشجویان است به طوری که فارغ التحصیلان دانشگاهی ما حتی بیشتر از ژاپن، آلمان، فرانسه و انگلستان است.

وی با بیان اینکه به رغم این توانمندی فارغ التحصیلان دانشگاهی ما با دغدغه بیکاری روبرو هستند، خاطرنشان کرد: ما در شرایط کنونی با افزایش فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی به نسبت سایر رشته‌ها در کشور روبرو هستیم که این خود از لحاظ کمی و کیفی مشکلاتی را به همراه داشته است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس ‌با یادآوری اینکه دانشگاه‌های ما تنها برای کسب درآمد دانشجو پذیرش می کنند، اضافه کرد: امروز گرفتاری ما این است که دانشگاه های ما به سممت مشتری پسندی حرکت کرده‌اند و درصدد راه اندازی رشته‌هایی هستند که طرفداران آنها در جامعه زیاد است به طوری که مارها نشان می دهد در 6 سال گذشته در رشته مهندسی و فنی چهار برابر افزایش فارغ التحصیلان اتفاق افتاده است.

بدری با اظهار تاسف از وصعیت بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی به ویژه مهندسان تصریح کرد: رکود واقعی در ساخت و ساز دغدغه‌های مهندسان ما را در ایجاد فرصت اشتغال چندین برابر کرده است، به طوری که بیشترین بیکاران جامعه از بین فارغ التحصیلان دانشگاهی مهندسان هستند که این آمار وحشتناک است.

وی با بیان اینکه 35 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی را رشته‌های مهندسی تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: از 7 رشته ساختمان 55 درصد بیکاران مربوط به مهندسی عمران است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس‌ با اشاره به اینکه در استان ما ظرفیت مهندسین دارای پروانه اشتغال بالاست، بیان کرد: ما 40 میلیون مترمربع ظرفیت اشتغال مهندسان را داریم اما تنها یک میلیون و 120 هزار پروانه ساختمانی در طول سال صادر می‌شود که این خود وضعیت اسفناک درآمدی مهندسان را نشان می‌دهد.

بدری با یادآوری اینکه ما با مشکلات قانونی در انتخاب مهندسان مجری و اجرای ساختمان توسط مهندسان ذیصلاح روبرو هستیم گفت: ما باید موانع قانونی را در این زمینه برطرف کنیم تا اجرای ساختمان توسط مهندسان مجرب انجام شود.

وی افزود: در حالی که باید بیشترین اشتغال در حوزه مسکن باشد اما به دلیل رکود بخش مسکن و نامناسب بودن بازار ساخت و ساز به معنای واقعی بسیاری از مهندسان با مشکلات جدی روبرو هستند، در حالی که باید نظام مهندسی در بهبود این شرایط ورود پیدا کند.

۱۳۹۵/۱۲/۷

اخبار مرتبط