نائب رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نما:

علی رغم سخنان رئیس جمهور، ركود اقتصادی افزایش یافته است

عکس خبري -علي رغم سخنان رئيس جمهور، رکود اقتصادي افزايش يافته است

وقتی هزینه های گاز، برق و آب مصرفی تولید كننده ده برابر نسبت به گذشته افزایش یافته است، قطعا ً اگر حمایتی صورت نگیرد، توان رقابتی كاهش می یابد و بنگاه های تولیدی تعطیل می شوند و در نتیجه ركود بر فضای اقتصاد كشور حاكم می ماند.

سالهاست که فضای اقتصادی کشور درگیر مفهومی به نام رکود است، رکودی که این روزها بیش از گذشته به چشم می خورد و فعالان اقتصادی در کشور بدنبال کورسوی امیدی برای رفع این معضل هستند، امیدی که در حال حاضر ظاهرا ً برای آن چشم اندازی وجود ندارد. رکود از نظر علمی به شرایطی گفته می شود که طی آن فضای کسب و کار یک کشور شاهد " کاهش چشم گیر تقاضا در مقابل تولید و به عبارت منطقی تر عدم چرخه مالی کشور یا منطقه به صورت مثبت و بحالت دقیق تر عدم تمایل اعضای جامعه به خرید کالاهای بادوام و در برخی موارد خرید فقط کالاهای اساسی آن هم با نسبت کاهش به دیگر دوران مالی" باشد.
در پاسخ به این سئوال که چرا اوضاع اقتصادی کشور همچنان در رکود به سر می برد، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در افزایش رکود در کشور چند عامل موثر هستند. اولین عامل واردات بی رویه کالاهای خارجی است که در داخل تولید می شوند و این امر باعث نا امیدی تولید کنندگان داخلی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی نما در تبیین بیشتر این عامل گفت: وقتی این کالاها به صورت گسترده به کشور وارد می شود برای تولیده کننده داخلی صرفه اقتصادی ندارد که به تولید خود ادامه دهد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با انتقاد از وضع تعرفه های پائین برای واردات کالاهائی که در داخل تولید می شوند، افزود: در بسیاری از کشورها برای حمایت از تولید داخلی، جهت واردات کالاهای مشابه تعرفه بالا در نظر می گیرند اما در کشور ما برعکس است، شاهدیم که در برخی موارد تعرفه را هم کم کرده اند. از سوئی دیگر کشورها برای صادرات بیشتر تعرفه واردات کشور مقصد را خود پرداخت می کنند تا از تولید کننده داخلی خود حمایت کنند اما متاسفانه ما شاهد چنین حمایت هائی در کشور نیستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح عامل بعدی گسترش رکود در اقتصاد کشور اعلام داشت: معضل دیگر علاوه بر واردات گسترده، حجم بالای قاچاق کالا به کشور از مبادی گوناگون می باشد. بنا بر آمار اعلام شده میزان قاچاق کالا به کشور به بیش از 25 میلیارد دلار می رسد و این حجم عظیم، بسیاری از بنگاه های تولید ما را تعطیل خواهد کرد.
وی کاهش قدرت خرید مردم را عامل بعدی برای تداوم رکود در کشور خواند و افزود: علی رغم اینکه دولت ادعا دارد تورم را مهار کرده و تک رقمی شده، لکن این کاهش به علت پائین بودن قدرت خرید مردم چندان در افزایش فضای کسب و کار در کشور تاثیر گذار نیست و مردم این کاهش را لمس نمی کنند.
لارگانی عدم پرداخت سهم تولید از محل آزادسازی یارانه ها را عامل دیگر فضای رکود در کشور نامید و گفت: در قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شده بود که 30 درصد ازدرآمد آزاد سازی قیمت حامل های انرژی برای جبران افزایش هزینه ها به بخش تولید پرداخت شود، که این امر متاسفانه محقق نشد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: وقتی هزینه های گاز، برق و آب مصرفی تولید کننده ده برابر نسبت به گذشته افزایش یافته است، قطعا ً اگر حمایتی صورت نگیرد، توان رقابتی کاهش می یابد و بنگاه های تولیدی تعطیل می شوند و در نتیجه رکود بر فضای اقتصاد کشور حاکم می ماند.
وی در پایان به سخنان رئیس جمهور در خصوص پشت سر گذاشتن رکود اشاره کرد و اظهار داشت: آقای روحانی یک بار سال 93 و در دوسه ماه اخیر بار دیگر این مسئله را بیان کردند اما اوضاع کشور چز دیگری می گوید به عبارتی نه تنها رکود کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم یافته است.

۱۳۹۵/۱۲/۱۲

اخبار مرتبط