به گزارش نما به نقل از تسنیم، هیئت وزیران 15 اسفند ماه امسال مصوب کرد شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک جایگزین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در طرح توزیع سهام عدالت شود.
بر این اساس، 30 درصد از سهام شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به طرح توزیع سهام عدالت اختصاص مییابد و 70 درصد مابقی سهام این شرکت نیز در چارچوب مقررات توسط سازمان خصوصی سازی واگذار خواهد شد.
این در حالی است که نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به موضوع واگذاری آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک واکنش نشان داده است.
موسوی لارگانی در اینباره گفته است: بیش از 160 نماینده در نامهای از طیبنیا وزیر اقتصاد از او خواستهاند توضیح دهد چرا میخواهند آزمایشگاه فنی مکانیک آب و خاک را با قیمت بسیار پائین و به بهانه خصوصی سازی بفروشند؟
وی تاکید کرده است: در بررسیهای کارشناسی مشخص شده ارزش واقعی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک 1500 میلیارد تومان است اما برخی میخواهند آنرا با قیمت 650 میلیارد تومان بفروشند، این تخلف نیست؟
به گزارش تسنیم چند سالی است موضوع واگذاری شرکت فنی و مکانیک خاک هر از چندگاهی خبرساز میشود، چه آنکه خردادماه سال 93 رئیس وقت کمیسیون عمران مجلس در نامهای به وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر نقش مهم شرکت مادر تخصصی آزمایشگاه فنی مکانیک خاک، خواستار توقف روند واگذاری این شرکت شده بود.
در نامه سید مهدی هاشمی به طیبنیا وزیر اقتصاد تاکید شده بود؛ «شرکت مادر تخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک از دستگاههای دارای وظایف حاکمیتی بوده و نقش ویژهای در ارتقای کیفی امور عمرانی بالاخص در حوزه راه سازی دارد... اخیرا اخباری مبنی بر آغاز فرآیند واگذاری این شرکت به بخش خصوصی دریافت گردیده که نگرانیهایی را در بین نمایندگان محترم مجلس بهوجود آورده است. لذا پیرو مکاتبه شماره 58048/100/2 مورخ 8 دیماه 92 وزیر راه و شهرسازی که بهعنوان وزیر ذیربط عضو هیئت واگذاری میباشد، خواهشمند است در جهت انجام اصلاحات ساختاری و تفکیک حاکمیتی و تصدیگری شرکت مذبور، با قید فوریت دستور فرمائید ضمن توقف روند واگذاری، گزارشی جامع از بررسیهای کارشناسی در این خصوص در اختیار قرار گیرد.»
شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در حال حاضر در 31 استان 200 شعبه شهرستانی دارد، ضمن آن که بیش از 1200 واحد محلی در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمات مهندسی و نظارت بر کنترل کیفی پروژه های عمرانی مشغول به خدمت است.