تا ۴۰ سال دیگر اثری از یخ‌های قطب شمال باقی نمی‌ماند؟

تحقیق جدیدی كه در مجله نیچر منتشر شده نشان می‌دهد با ادامه این روند یخ های قطبی آب می شوند و این برای آینده كره زمین خطرناك است.

به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین؛ دانشمندان می گویند حتی اگر جهان به هدف خود درباره محدود کردن گرمایش جهانی برسد باز هم این امکان وجود دارد که در تابستان‌های همین قرن ۲۱ یخ‌های قطبی آب شوند.

در طول دهه‌های اخیر یخ‌های قطب شمال آب شده‌اند و در نتیجه آسیب‌های زیادی به مردم بومی و حیات وحش آن منطقه وارد شده است، از سوی دیگر اما استخراج نفت و گاز در قطب شمالی افزایش پیدا کرده است.

بر اساس توافق 2015 پاریس، دولت‌ها تصمیم گرفتند تا افزایش دمای کره‌زمین نسبت به دوران قبل از انقلاب صنعتی تنها 2 درجه سلسیوس افزایش پیدا کند.

اما به نظر می‌رسد بر اساس تحقیقی که به تازگی در نشریه نیچر منتشر شد، این محدودیت برای جلوگیری از آب شدن یخ های قطبی کافی نیست.

با افزایش 2 درجه‌ای دمای کره زمین یعنی در تابستان ها خطر 39 درصدی ناپدید شدن کامل یخ‌های قطب شمال وجود دارد، در تحقیق نیچر آمده است که یخ‌ها می‌توانند فقط افزایش 1.5 درجه‌ای دمای کره‌زمین را تاب بیاورند و آب نشوند.

از سوی دیگر دانشمندان محاسبه کرده‌اند با ادامه این روند دمای کره‌زمین 3 درجه افزایش پیدا می‌کند و این یعنی احتمال آب شدن یخ‌های قطب شمال 73 درصد است.

الدویک استاد دانشگاهی در یک پژوهشگاه اقلیمی در نروژ در این رابطه گفت: در کمتر از 40 سال ما تقریبا نیمی از سطح یخ‌ها در تابستان را از بین برده‌ایم.

او همچنین پیش‌بینی کرد که با این روند تا 40 سال دیگر اقیانوس یخ‌زده قطب شمال ناپدید می شود.

۱۳۹۵/۱۲/۱۸

اخبار مرتبط