بدهكاری توانیر به ۹۰۰ میلیارد رسید

مدیرعامل شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینكه شركت توانیر بابت خرید برق ۹۰۰ میلیارد تومان بدهكار است، گفت: اجرای ۳سد در حوزه كرخه متوقف و ۳ سد دیگر بازنگری خواهد شد.

به گزارش نما به نقل از افکارنیوز، سیدمحمدرضا رضازاده در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید وزیر نیرو اعلام کرده است کار ساخت 50 سد بنا به دلایلی متوقف شده است، چه تعداد از این سدها در حوزه اختیارات شرکت توسعه منابع آب است، گفت: به طور مشخص نمی‌توان گفت که کار ساخت سد متوقف شده است، بلکه باید گفت طرح‌هایی که در مجموعه شرکت توسعه منابع آب متوقف شده‌ است، از اولویت خارج شده است.بنابراین 3 سد در حوزه کرخه فعلاً متوقف شده و مشخصات 3 سد هم قرار است بازنگری شود.

رضازاده افزود: در حوزه کرخه و در بالادست سد سیمره، چندین طرح مطالعاتی داشتیم که آنها را از اولویت خارج کردیم.

وی ادامه داد: در استان فارس نیز سد پارسیان از اولویت خارج شده و مشخصات آن به دلیل کاهش تخصیص آب، بازنگری شده است.

به گفته رضازاده یکی از سدهایی که مشخصات آن بازنگری شده است، سد تنگ‌معشوره است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید در حال حاضر چند مگاوات نیروگاه برق‌آبی در حال احداث است و با چند درصد ظرفیت در حال کار هستید، گفت: در حال حاضر 11 هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی در حال بهره‌برداری داریم و تلاش می‌شود طبق طراحی‌هایی که برای نیروگاه‌های برق آبی صورت می‌گیرد، در زمان پیک مصرف وارد مدار شود.

رضازاده ادامه داد: سهم تولید از نیروگاه‌های برق آبی در سال 95 حدود 12 درصد برق تولیدشده کشور بوده است.

وی با اشاره به اینکه در قبال تولید فروش برق در سال جاری 225 میلیارد تومان در اختیار شرکت توسعه منابع آبی قرار گرفته است، گفت: شرکت توسعه منابع آب در قبال فروش برق از نیروگاه‌های برق‌آبی 225 میلیارد تومان و از محل اسناد خزانه و اوراق مشارکت کسب درآمد کرده است، اما چیزی در حدود 900 میلیارد تومان بابت فروش برق به شرکت توانیر از این شرکت طلبکار است.

رضازاده همچنین از احداث سد سَرنِی از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی خبر داد و گفت: این سد با اعتباری بالغ بر 87 میلیون یورو از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی و 21 میلیون یورو از منابع داخلی در حال احداث است تا هم برای آب شرب هرمزگان و هم برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی در آن منطقه مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته وی، کار ساخت بدنه سد در حال انجام است. خط انتقال آب به طول 38 کیلومتر و تصفیه‌خانه آب در کنار تصفیه‌خانه قدیمی آن انجام می‌شود که تاکنون مناقصه خط انتقال انجام شده و به زودی مناقصه تصفیه‌خانه هم باید انجام شود.

رضازاده همچنین از بازنگری مشخصات طرح سد و نیروگاه بختیاری خبر داد و گفت: سد و نیروگاه بختیاری که پس از مذاکرات با چینی‌ها و کره‌ای‌ها سرانجام با اعتبارات کره‌ای‌ها بالغ بر 1.7 میلیارد دلار به نتیجه رسید، اولین پروژه‌ای است که از محل منابع مالی خارجی به انجام می‌رسد.

رضازاده همچنین از شناسایی 13 نقطه در سواحل جنوب کشور از خوزستان تا سیستان و بلوچستان برای انجام شورورزی خبر داد و گفت: اگر قرار است سرانه آب کشور افزایش یابد، یکی از راه‌ها که در تمام دنیا نیز آن را انجام داده‌اند، شورورزی است، بنابراین به صورت پایلوت قرار است از 13 نقطه در سواحل جنوب کشور از خوزستان تا سیستان مزارع پایلوت ایجاد شود.

۱۳۹۵/۱۲/۲۲

اخبار مرتبط