به گزارش نما به نقل از خبرگزاری میزان، فست فودها در زندگی کنونی آدم ها با توجه به دغدغه های جدید و امروزی تقریبا جزء لاینفک تلقی می شود و روز به روز بر دامنه مصرف آنها افزوده میشود. گرچه پزشکان و اهالی سلامت بارها و بارها از مضرات آن سخن گفته اند اما مردم از فَست فود یا همان غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده میشوند، جدا نمی شوند در این میان مصرف کمتر و استفاده از غذای آماده سالمتر به افراد بیشتر توصیه می شود.
دکتر فرزاد شید فر، دکتری تغذیه و استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره مبحث ویتامین ها در مواد غذایی اظهار کرد: ویتامین ها در بسیاری از واکنش های حیاتی بدن نقش مهمی را ایفا می کنند. میوه جات، سبزیجات، انواع لبنیات، غلات و مواد پروتینی مثل گوشت می توانند حاوی بخشی از ویتامین ها باشند.
فست فودها
وی با تاکید بر این مطلب که حفظ ویتامین ها در تهیه مواد غذایی مهم است، افزود: غذاهای پر انرژی و یک دست نظیر انواع پیتزاها و انواع فراوردهای گوشتی که مقدار زیادی روغن و چربی دارند، معمولا انرژی زیادی داشته ولی از لحاظ منابع ویتامینی به شدت ضعیف هستند و کسانی که از این غذاها استفاده می کنند، مقدار انرژی را وارد بدن کرده و این در حالی است که ممکن است دچار کمبود ویتامین بشوند.
این متخصص تغذیه با توصیه به خانواده ها در اصلاح روش های تهیه غذا، تصریح کرد: در تهیه غذا باید هر گونه آسیب رسانی به ویتامین ها را به حداقل برسانیم. اکثر ویتامین ها، حساسیت خاصی به روش پخت، جوشاندن و سرخ کردن دارند. حتی نوع فریز کردن و نوع ظروف غذا می تواند در حفظ مواد غذایی نقش داشته باشد، بهتر است غذاها با حرارت بسیار زیاد پخته نشود و موادی نظیر سبزیجات و میوه جات را تازه صرف کرد. بهتر است از فریز کردن زیاد مواد غذایی اجتناب شود و مواد غذایی تازه از سوی خانواده ها جهت پخت غذا خریداری شود.
وی در پایان جلوگیری از اتلاف ویتامین ها در پخت غذا را کمک شایانی به انجام واکنش های متابولیسمی و حیاتی بدن نامید.