حقایق و شایعاتی در مورد بیماری های كلیه

كلیه اندام بسیار مهمی است. عملكرد كلیه از تولید اوره در خون جلوگیری كرده و بدن را از مواد زاید پاك می‌سازد.

به گزارش نما، کلیه همیشه درست عمل نمی‌کند و افراد زیادی در سراسر جهان از بیماری‌های کلیه رنج می‌برند. با این حال درک درستی از این بیماری‌ها وجود ندارد و آگاهی عمومی در‌ مورد آنها کم است. دکتر چارلی تامسون متخصص کلیه از بیمارستان نیوکاسل انگلیس و محقق بیماری‌های کلیه، از برخی شایعات و حقایق در این زمینه می‌گوید:
شایعه: می‌توانیم از ابتلا به بیماری کلیه آگاه شویم
دکتر تامسون می‌گوید بیماری کلیه در برخی موارد یک قاتل خاموش است. بدن انسان می‌تواند با کاهش چشمگیر عملکرد کلیه کنار بیاید، به همین دلیل علائم بیماری زود تشخیص داده نمی‌شود. برخی علائم هشداردهنده بیماری کلیه شامل تورم دست‌ها و پاها، تنگی نفس، وجود خون در ادرار، خستگی، تکرر ادرار و درد پشت در ناحیه کلیه‌هاست.
حقیقت: بیماری‌های کلیه علل زیادی دارند
دکتر تامسون می‌گوید اغلب ترکیبی از عوامل در ایجاد بیماری‌های کلیه نقش دارند. در برخی موارد شرایط طولانی‌مدتی که به کلیه صدمه می‌زنند مثل فشارخون کنترل‌نشده و دیابت، علل ریشه‌ای هستند. سایر عوامل بالقوه، سنگ کلیه، التهاب کلیه و وارد شدن صدمه به کلیه را شامل می‌شوند.
حقیقت: شدت بیماری‌های کلیه متفاوت است
به گفته دکتر تامسون، بیماری کلیه پنج مرحله دارد که براساس سرعت پاکسازی خون توسط کلیه تعیین می‌شود. در مراحل یک و دو که بیماری زود تشخیص داده می‌شود، بیمار پس از استفاده از دارو و اصلاح سبک زندگی بهبود می‌یابد، اما اگر بیماری در مرحله پنج باشد، به پیوند کلیه نیاز است.
حقیقت: بیماری‌های کلیه از رژیم غذایی تاثیر می‌پذیرند
یک رژیم غذایی مناسب تاثیر بسیار زیادی بر بیماری‌های کلیه و پیشگیری از پیچیده شدن آن دارد. داشتن وزن مناسب و مصرف رژیم غذایی کم نمک و کم‌چربی به کنترل فشارخون که یکی از عوامل اصلی بیماری‌های کلیه است کمک می‌کند.
شایعه: فقط بزرگسالان به بیماری‌های کلیه دچار می‌شوند
دکتر تامسون می‌گوید معمولا تصور می‌شود بیماری کلیه در سنین بالا اتفاق می‌افتد، اما در هر سنی احتمال ابتلا به این بیماری‌ها وجود دارد. بنابراین افراد در هر سنی باید علائم این بیماری را شناخته و به داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش منظم توجه داشته باشند.
شایعه: عفونت ادراری به کلیه‌ها آسیب می‌زند
دکتر تامسون می‌گوید عفونت مجاری ادراری (UTIs) تحت تاثیر باکتری‌هایی که به دستگاه ادراری- تناسلی راه پیدا کرده و در آنها تکثیر می‌شوند ایجاد می‌شود. این شرایط می‌تواند به تورم، احساس درد هنگام ادرار و احساس فوریت ادرار منجرشود. با این حال عفونت مجاری ادراری در صورتی که بدرستی درمان شود، غالبا به آسیب پایدار به کلیه‌ها منجر نمی‌شود. باید توجه داشت گاهی عفونت مجاری ادراری حاکی از وجود مشکل اساسی‌تری مثل سنگ کلیه است که در این حالت به کلیه‌ها آسیب می‌زند.

۱۳۹۶/۱/۲۰

اخبار مرتبط