با آنکه ده ها نقد مستند در مورد برجام توسط دلسوزان کشور مطرح شده است با آنکه مقامات دولتی رسما و علنا دستاورد برجام را «تقریبا هیچ» اعلام کردهاند، اما رئیس جمهور محترم همچنان برجام را میستاید و دستاوردهایی برای آن قایل است که در عالم خارج دیده نمی شود. رئیس جمهور محترم 23 تیرماه 94 صریحا اعلام کرد ؛ « به ملت شریف ایران اعلام می کنم که طبق این توافق در روز اجرا تمامی تحریمها حتی تحریمهای تسلیحاتی و موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی ، بانکی ، بیمه ، حمل و نقل ، پتروشیمی و فلزات گرانبها به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق و حتی تحریمهای تسلیحاتی هم کنار گذاشته می شود.» امروز که کارنامه آقای روحانی در دست مردم برای نمرهدهی است خوب بود در هنگام ثبت نام نامزدی انتخابات ریاست جمهوری به مردم اعلام می کردند کدامیک از وعدههایی که در مورد توافق برجام اعلام کرده بودند تحقق یافته است؟
آقای روحانی در سالروز گرامیداشت دستاوردهای هستهای از برجام به عنوان «ابر بارانزا» یاد کردند، خب بگویند این باران کجا باریده است؟! پس از برجام اوباما هر روز برای ما شاخ و شانه میکشید
و نه تنها تحریمها را لغو نکردند بلکه بر آن افزودند. ترامپ هم همین مسیر را طی می کند!
آنها نه تنها تحریمها را افزودند بلکه اموال بلوکه شده ما را به تاراج بردند. تاراج اموال بلوکه شده ما حتی اروپاییها را به طمع انداخت آنها هم به همین غارتگری پرداختند. این در حالی است که دولت یازدهم به همه تعهدات خود در برجام عمل کرد و آمریکا و اروپا به آنچه که آقای روحانی گفته بود و وعده داده بود عمل نکرد.
دولت روحانی بر اساس این توافق 12 هزار سانتریفیوژ را از چرخش انداخت و آب سنگین اراک را با بتن نابود کرد. آن طرف به پاس این خدمات نه تنها تحریمها را لغو نکردند بلکه هر روز به بهانهای تحریم وضع کردند و با پررویی شروع به تحقیر دولت ایران نمودند.
آیا از دست دادهها را میشود دستاورد تلقی کرد؟!
چرا عمل به تعهدات در برجام از سوی دولت نقد ، همزمان و سخاوتمندانه صورت گرفت اما عمل به تعهدات طرف مقابل نه تنها نسیه بلکه خلاف آن عمل شد؟
آیا این را می شود دستاورد به مردم معرفی کرد؟ آیا این نوعی اهانت به شعور و داوری مردم نیست؟
آقای روحانی میگویند ؛ امروز می توانیم آب سنگین صادر کنیم! سوال این است وقتی تاسیسات آب سنگین اراک را با بتن تخریب و تولید آن را متوقف کردیم، چطور می توانیم آب سنگین صادر کنیم. چرا واقعیت را به مردم نمیگویید ؟ واقعیت این است؛ آب سنگین تولید شده را بر اساس توافق برجام باید برای اطمینان آنها به خارج میفرستادیم! آیا این امتیاز داده شده دستاورد است یا خسارت؟!
بارها وزن و اعتبار برجام توسط منتقدین مشفق دولت گفته شده است علاوه بر آن مقامات دولتی اعم از رئیس بانک مرکزی ، وزیر خارجه ، وزیر اقتصاد و دست اندرکاران قرارداد برجام این نقدها را پذیرفتهاند و اعلام کرده اند ، دستاورد برجام تقریبا هیچ است اما پاسخ این نقدها از سوی رئیسجمهور متهم کردن منتقدین به «بیسوادی»، «مزدوری» ، «کودک صفتی» ، «بزدلی»، ، «متوهم» ، «عقبمانده» ، «تازه به دوران رسیده» ، «هوچی باز» ،
«یک مشت لات» ، و بالاخره اینکه؛« باید بروند جهنم» بوده است.
در تمامی برخوردها وی یک دلیل و سند حقوقی وقانونی برای رد ادعاهای منتقدین ارائه نکرده است . چرا آقای روحانی برخلاف اخلاق و حقوق شهروندی چنین جفایی را در حق منتقدین روا می دارد؟ آقای روحانی شفافسازی را جزء دستاوردهای دولت خود می داند در حالی که بر کسی پوشیده نیست که دولت یازدهم دولت محرمانههاست.
مذاکرات و گفتگوهای برجام محرمانه بود و مردم ما از طریق رسانههای خارجی ابعاد گفتگوها را پیگیری می کردند . قراردادهای نفتی محرمانه است ، قراردادهایی که با طرفهای خارجی بسته ایم محرمانه است بارها نمایندگان مردم در مجلس گلایههای خود را در این باره مطرح کرده اند . مفاسد اقتصادی در بانکها و بنگاههای اقتصادی در دولت یازدهم رکورد زد.
آیا این هم جزء دستاورد و شفافسازی است؟
مدیریت اشرافی و حقوقهای نجومی صدای مردم را درآورد . پاسخ سخنگوی دولت در این باره این بود که این جماعت از ذخایر نظام هستند!
بیش از یکسال از افتادن تشت رسوایی حقوقهای نجومی از بام عملکرد دولت می گذرد. حتی یک مدیر نجومی که بالای 50 میلیون تومان در ماه حقوق میگرفت و از میلیاردها تومان پاداش و و ام با بهره کم برخوردار بود نه معرفی و نه مجازات شد.
این درحالی است که صدها هزار نفر از کارمندان دولت صادقانه خدمت میکنند ، حقوق اندک میگیرند و از شرافت و عزت دولت جمهوری اسلامی دفاع می کنند. آیا حقوقهای نجومی که مصداق اشرافیگری در دولت یازدهم هستند را میشود دستاورد کارآمدی دولت دانست؟ برخی از این مدیران محصولی جز رکود ، بیکاری ، گرانی و ... در حوزه اقتصاد نداشتند . چطور از عملکرد آنها به عنوان دستاورد دفاع میشود؟
آیا تعطیلی 60 درصد از بنگاههای تولیدی را می توان دستاورد تلقی کرد؟ صدای مردم را در هر رایی که به صندوقها میریزند باید شنید. انتخابات 29 اردیبهشت فرصتی است برای شنیدن این صداها. مردم میگویند یک فرصت 4 ساله برای رسیدن به اهداف چشمانداز 20 ساله از دست رفت اما آقای روحانی از دست دادهها را دستاورد تلقی می کند و نمیخواهد آنچه در خارج از ذهن خود به عنوان یک واقعیت حقیقی قابل مشاهده است رویت نماید. شکم مردم را نمی توان با اعداد و ارقام و آمار کاغذی سیر کرد . مردم حساب جیب خود را دارند.
حجم نقدینگی بیش از 100 درصد افزایش یافته است. بدهی دولت به بانکها دو برابر شده است. اقتصاد ما در رکود تورمی میسوزد اما رئیس جمهور مدعی است از رکود خارج شدهایم و از بانک مرکزی برداشتی نکردهایم!
ابر و باد و مه و خورشید با دولت یازدهم همکاری کردند تا آنها شغلی برای جوانان این مرز و بوم تدارک کنند، اما اکنون در هر خانه دو سه جوان بیکار تحصیلکرده وجود دارد.
عقلانیت سیاسی حکم میکند آقای روحانی از وضعیت موجود در حالی که افکار عمومی نسبت به آن معترض است دفاع نکند. او باید بپذیرد در کارش نقص وجود دارد. اگر نقد مشفقانه منتقدین را قبول ندارد حداقل نقد دوستان خود در دولت و نیز شبکه رسانهای حامی خود را بپذیرد. آنها از دستاورد برجام و نیز دستاوردهای اقتصادی دولت با تامل و احتیاط سخن میگویند ، خوب است این تاملات و نیز احتیاطها را ایشان در مواضع خود بویژه مناظرات ملحوظ کند.