به گزارش نما به نقل از میزان،بر اساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) به لحاظ آلاینده ذرات معلق كمتر از 10 ميكرون از بین 2972 شهر مورد مطالعه، شهر تهران در رتبه 331 آلودگی قرار داشته و از منظر آلاینده ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون(آلاينده اصلی تهران كه توسط وسايل نقليه توليد می شود) در رتبه 497 آلودگی بوده كه ميانگين اين دو عدد رتبه تهران را به 414 می رساند.
بر اساس اين گزارش منتشرشده از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در خصوص وضعیت آلاینده ذرات معلق در شهرهای جهان كه مربوط به می سال 2016 است، بیش از 80 درصد مردم جهان در معرض آلودگی هوای بیش از حد استاندارد قرار دارند.
بر اساس جدیدترین آمار پایگاه داده سازمان بهداشت جهانی، در 98 درصد شهرهای با سطح درآمد متوسط و کم و دارای جمعیت بیش از 100 هزار نفر غلظت آلاینده ذرات معلق فراتر از استاندارد سلامت سازمان بهداشت جهانی قرار دارد که این میزان برای کشورهای با درآمد بالا درحدود 56 درصد است.
طی دو سال گذشته، بانک داده سازمان بهداشت جهانی با پوشش اطلاعات آلایندههای ذرات معلق 3000 شهر از 103 کشور جهان دو برابر شده و بسیاری از شهرهای جهان را پوشش می دهد.
درحال حاضر شرایط نامطلوب کیفی هوا در بسیاری از شهرها عامل افزایش آمار سکته مغزی، بیماری قلبی، سرطان ریه و بیماریهای حاد و مزمن تنفسی از جمله آسم شده است.
سازمان بهداشت جهانی در آخرین بررسی خود توانسته است داده غلظت ذرات معلق برای 795 شهر در 67 کشور را در بازه زمانی سالهای 2008-2013 مقایسه کند. این آمار نشان میدهد، سطح جهانی آلاینده ذرات معلق، 8 درصد افزایش یافته این درحالی است که در برخی مناطق بهبود نسبی رخ داده است.