به گزارش نما به نقل از فارس، از هشتم اردیبهشت، روز پیروزی مجاهدین بر حکومت کمونیستی با حضور «محمد اشرف غنی» رییس جمهور، «عبدالله عبدالله» رییس اجرائیه، روسای مجلس نمایندگان و مجلس سنا و شماری از اعضای کابینه و مقامهای حکومتی و جهادی در کابل تجلیل به عمل آمد.
اشرف غنی طی اظهاراتی در این مراسم تاکید کرد که هر سخن ناسنجیده، هر موضعگیری احساسی، هر اقدام غیر مسؤولانه و هر تصرف متضاد با منافع ملی به دشمنان فرصت خواهد تا تا ابتکار عمل را در دست گرفته به اهداف شومشان برسند.
وی افزود: ما تنها در شرایطی آسیبپذیر هستیم که صفوف درونی ما شکاف بردارد، وحدت داخلی متزلزل شود، اعتماد سستی بپذیرد و زمزمههای ناخوشآیند اختلاف قومی، سمتی، زبانی، مذهبی و گروهی گوش جامعه و مردم را بیازارد.
غنی گفت: قبول دارم که همه ما، هم من و هم دیگر مسئولان دولتی، وظیفه داریم کاستیهای موجود در ادارات و نهادهای دولتی خود را شناسایی کنیم و اقدامات لازم را برای ادای بهتر وظایف نهادها و مسئولان امور روی دست بگیریم.
رئیس جمهور افغانستان ادامه داد: ما باید با هر گونه کوتاهی و سهل انگاری در وظیفه، خصوصاً در عرصههای دفاعی و امنیتی، با جدیت مقابله کنیم. چنانکه برخی از اقدامات لازم در این زمینه را در سطح رهبری نهادهای دفاعی و امنیتی شاهد بودید و برنامههای دیگری نیز در راه است.
وی گفت: این را نیز به یاد داشته باشیم که قربانیهایی که میدهیم بخشی از هزینهای است که برای آزادی و رهایی میپردازیم. از چندین دهه است که تلاش برای به اسارت کشاندن ملت ما جریان دارد و برای این هدف توطئه صورت می گیرد.
غنی افزود: ما در جنگی تحمیلی قرار گرفتیم که ما را در برابر انتخاب تاریخی مهمی قرار داده است. در یک طرف این جنگ کسانی قرار دارند که ویرانگری و کشتار را هم وسیله میدانند و هم هدف، هم تاکتیک و هم استراتژی، هم آن را به سیاست پیوند دادهاند و هم به عقیده.
رئیس جمهور افغانستان ادامه داد: در طرف دیگر این نبرد ملتی قرار گرفته است که میخواهد از زیر بار جنگها و آوارگیها کمر راست کند، به رنجها و محرومیتها پایان بدهد و به آرامش و آسایشی که حق آن است دست پیدا کند.
وی افزود: داعیه جنایتکاران و حامیانشان تجارت با خون، تجارت با دین، تجارت با زندگی بیگناها و در نهایت به آتش کشیدن زندگی تمام مردمان این منطقه است، تا به پندار آنان، بر روی آواری که از نابودی ملتها باقی بماند بنای امپراطوری موهوم و نفرین شده خود را برپا کنند.
اشرف غنی گفت: داعیه ملت ما زندگی شرافتمندانه، صلح عزتمندانه، و امنیت سرتاسری است که در نظر شرع و عرف و عقل و اخلاق و قانون، یک داعیه برحق است.
رئیس جمهور افغانستان در ادامه اظهارات خود در مراسم بزرگداشت 8 اردیبهشت اظهار داشت: : ما در این معرکه نفسگیر، با انتخابهای فراوانی روبرو نیستیم، تنها دو انتخاب داریم، یا تسلیم شدن به سرنوشتی که جنایتکاران خون آشام و حامیان آنان می خواهند برای ما و برای مردم این منطقه رقم بزنند یا مقاومت و ایستادگی برای به زانو در آوردن این گروههای مجرم و ناکام کردن نقشههایی که حامیان آنان در سر دارند.
وی افزود: ما اطمینان داریم که در این معرکه پیروزی از آنِ ماست، از آن مردمی است که جز زندگی آرام، کشوری آباد، فرهنگی شکوفا، و آیندهای روشن، خواستهای دیگر ندارند.
اشرف غنی گفت: ما در پی ویرانی و تباهی کسی نیستیم، سربازان ما بخاطر تجاوز و وحشیگری نمیجنگند، ملت ما آرزوی بربادی دیگران را در سر نمیپروراند و فرهنگ و مدنیت اسلامی ما خاستگاه افراطیت و تروریسم و وحشیگری نیست.
رئیس جمهور افغانستان گفت: ما هیچ سرزمینی را عمق استراتژیک خود تعریف نکردهایم، ما با هیچ گروه تروریستی عقد اخوت نبستهایم، ما راه تجارت با خون و ویرانی را در پیش نگرفته ایم و ما بغیر از خیر و خوبی برای خود و همسایگان خود و دیگر کشورها، آرزویی نداریم.
وی در پایان اظهارات خود خاطرنشان کرد : ما تنها در شرایطی آسیب پذیر هستیم که، صفوف درونی ما شکاف بردارد و وحدت داخلیمان متزلزل شود، اعتماد فی مابین ما سستی بپذیرد و زمزمههای ناخوشایند اختلافات قومی، سمتی، زبانی، مذهبی، و گروهی گوش جامعه و مردم ما را بیازارد.