فشار برای ابقای دوباره مدیرعامل بانك سرمایه

وزیر آموزش و پرورش گفت: ما هم سعی كردیم در هیات مدیره بانك سرمایه حابجایی انجام دهیم كه محقق شد. البته می‌خواستیم زودتر اتفاق بیافتد اما روندهای قانونی طول كشید. تحت فشار بودم كه مدیرعامل بانك سرمایه عوض نشود اما به این نتیجه رسیده بودم در زمان او هم خلاف‌هایی رخ داده و او را عوض كردیم.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به اینکه در آموزش و پرورش حدود 13.5 میلیون دانش‌آموز و 107 هزار مدرسه داریم، اما در آموزش عالی 5 میلیون دانشجو در بیش از 2500 واحد دانشگاهی تحصیل می‌کنند گفت: اگر این دو عدد را کنار هم بگذارید در می یابید که صندلی‌های خالی بسیاری در آموزش عالی داریم و در مقابل در آموزش و پرورش کلاس‌هایی با تراکم بالا وجود دارند. لذا باید یک توازن بین آموزش متوسطه و آموزش عالی بوجود بیاید.

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در نشست خبری که به منظور فرا رسیدن هفته معلم برگزار شد با بیان اینکه هفته بزرگداشت معلم با سالگرد شهادت استاد مطهری مقارن است گفت: ایشان فضیلت‌های بسیاری داشته اما بیشتر تاکید ما بر شخصیت معلمی ایشان است که برجسته بود.

وی به بیان خاطره‌ای از شهید مطهری پرداخت و افزود: شهید مطهری معتقد بود رابطه معلم و شاگردی یک طرفه نیست و یک موضوع دوطرفه است. ما باید بیاموزیم نگاهمان در کلاس درس نگاه بالا به پایین نباشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان نقش کلیدی را در نظام تعلیم و تربیت و تربیت نسل آینده برعهده دارند گفت: معلمان در طول تاریخ ایران با سخت کوشی، دلسوزانه و عاشقانه در امر تعلیم و تربیت فعالیت داشتند. اگر معلمی عاشق کار خود نباشد تاثیرگذاری اش زیاد نخواهد بود و همین است که باید از چنین مقامی تجلیل کرد.

دانش آشتیانی به مروری بر رویکردهای خود نسبت به آموزش و پرورش پرداخت و عنوان کرد: اولین مسئله این است که آموزش و پرورش یک دستگاه سرمایه ای است و نه مصرفی. مقام معظم رهبری هم بر این موضوع بارها تاکید کرده اند. تلاش کردم برنامه‌های ارائه شده‌ام برای این وزارتخانه مبتنی بر واقع گرایی و تحول خواهی باشد. با سابقه‌ای که دارم سعی کردم این بینش را در مدرسه اجرا کنم و برای آن طرح و برنامه دارم. هرچند مسائل تعلیم و تربیت در کوتاه مدت قابل حل نیستند و مهم آن است که در مسیر صحیح حرکت کنیم.

وی افزود: در تمام نظامات تعلیم و تربیت بحث این است که مهمترین رکن یک کشور که آن را در مسیر توسعه حرکت می دهد آموزش و پرورش است و علت آن است که نیروی انسامی کارآمد که موتور محرک توسعه است حاصل نظام تعلیم و تربیتی مطلوب است. در این میان نیازمند این هستیم که آموزش و پرورش را به یک گفتمان ملی تبدیل کنیم.


دانش آشتیانی با اشاره به اینکه پیوستگی میان آموزش و پرورش و آموزش عالی مسئله مورد تاکید دیگر ماست عنوان کرد: در آموزش و پرورش نزدیک به 13.5 میلیون دانش آموز و 107 هزار مدرسه داریم، اما به موازات این در آموزش عالی 5 میلیون دانشجو در بیش از 2500 واحد دانشگاهی داریم. اگر این دو عدد را کنار هم بگذارید در می یابید که صندلی خالی بسیاری در آموزش عالی داریم و در مقابل در آموزش و پرورش کلاس هایی با تراکم بالا وجود دارند. باید یک توازن بین آموزش متوسطه و آموزش عالی بوجود بیاید.

وزیر آموزش و پرورش افزود: موضوع دیگر این است که جایگاه معلم در بسیاری جوامع بسیار برجسته بوده و مرجع است. در حالی که شاهد هستیم فرهنگیان ما دغدغه معیشت دارند که منحصر به چندسال اخیر نیست و یک مسئله کهنه است. معتقدیم معلم نباید دغدغه معیشت داشته باشد تا بتواند با آرامش در کلاس درس حاضر شود. در دولت یازدهم حمایت‌های خوبی از قشر فرهنگیان به عمل آمده است. به عنوان مثال در همین دوره با لحاظ کردن سال 96، بیش از 100 درصد حقوق معلمان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه علی رغم اقدامات صورت گرفته معتقدم باید با برنامه درست دغدغه معیشت فرهنگیان را از بین ببریم گفت: مسلما باید در این باره اهمیت بیشتری به این قشر فرهیخته بدهیم. البته با معلمان که صحبت می کنم دغدغه هایی فراتر از مسئله مالی دارند و می‌خواهند شان و جایگاه آن ها ارتقاء یابد. مسئله معلم ما بحث هویت و منزلت اوست.

آشتیانی ادامه داد: در این دولت امنیت فرهنگی جایگزین فرهنگ امنیتی شد و آرامشی در قشر معلمان ایجاد شده و احساس امنیت و آزادی کرده و احساس می کنند می توانند مطالب خود را بیان کنند.

وزیر آموزش و پرورش به توسعه فضای نقد و گفت وگو و کنشگری اجتماعی اشاره کرد و گفت : مرتبا به صورت سرزده به مدرسه می روم و از نزدیک با معلمان صحبت می کنم و از مشارکت فکری آنها بهره مند می شوم.

وی افزود: توجه به تشکل های صنفی را مدنظر دارم و تا کنون جلساتی با تشکل ها برگزار کرده‌ایم و شنوای نظرات آنها هستیم.

دانش آشتیانی با بیان اینکه یکی از مسائلی که از آن رنج می بریم گزینش بود و معلمان هم از نحوه برخورد با آنها در گزینش ها ابراز ناراحتی می کردند گفت: تلاش می کنیم روند گزینش را علمی کنیم و فردی را انتخاب کنیم که به لحاظ سواد، تخصص، ایمان و تقوا و.... دارای شرایط لازم باشد. وقتی چنین نگاهی حاکم باشد منزلت و جایگاه معلمان را بالا می برد. در خصوص حراست ها هم مشکلاتی داشتیم. معنای حراست نگهبانی است و نه مچ گیری. نیاز داریم همکاران حراستی در کنار فرهنگیان قرار بگیرند و به آنها آگاهی بدهند. نوع تعامل این همکاران نیز می تواند باعث افزایش کرامت و شانیت معلمان شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم با کارمند متفاوت است گفت: نوع فعالیت معلم با نوع فعالیت کارمند متفاوت است و باید نحوه ارزشیابی از او هم متفاوت باشد. دستورالعملی صادر کردیم که معلم بتواند در مدرسه خودارزیابی داشته باشد و سپس در شورای مدرسه ضوابط کنترل و تایید شوند. اینکه معلم دوندگی کند تا تقدیرنامه بگیرد را در شان معلم نمی دانیم و سعی کردیم این روند را اصلاح کنیم.

وی ادامه داد: البته در مقابل به حقوق دانش آموزان هم توجه داریم و نباید طوری رفتار کنیم که شان و منزلت دانش آموز را زیر پا بگذاریم. حتی تاکید کردیم معلم ها در کلاس نمرات دانش آموز را نخوانند تا وی شخصیتش خدشه دار شود.

دانش آشتیانی با بیان اینکه یکی دیگر از رویکردهای بنده این است که مدرسه باید محور همه برنامه ها و فعالیت ها باشد گفت: ممکن است تصمیماتی در ستاد بگیریم که اشتباه باشد، باید به این موضوع توجه کرد. لازم است ساختاری ایجاد شود که مدیر مدرسه توسط معلمان انتخاب شود و بیش از هرچیزی خود یک معلم خوب باشد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بر لزوم سیطره پرورش بر آموزش معتقدم. باید از حافظه محوری به سمت خلاقیت محوری حرکت کنیم. باید از فضای رقابتی به فضای رفاقتی و صمیمی برسیم.

دانش آشتیانی تاکید کرد: رقابت مخل کار تیمی است. سعی می کنیم کار تیمی را در روندهای آموزشی پررنگ کنیم. دنبال این هستیم که رویکرد فشار و استرس بر دانش آموزان را برداریم و به سمت شوق انگیز کردن محیط آموزشی برویم. در این صورت است که یادگیری عمق پیدا می کند. باید به همدلی میان خانه و مدرسه برسیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مسائل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در ابتدای ورودم به آموزش و پرورش به فرهنگیان قول دادم که صندوق را ساماندهی کنم و نیروهایی که کارآمدی لازم را ندارند از مسیر قانونی تعویض کنم، لذا مدیرعامل و هیات مدیره را تعویض کردیم. همکاران ما در صندوق تک تک شرکت ها را بررسی و نیروهای ناشایست را تغییر دادند.

وی افزود: می خواهیم نگاه تصدی گری بر سرمایه را در برنامه صندوق عوض کرده و به سمت مدیریت سرمایه برویم. یکی از مشکلات ما بانک سرمایه بود که وام بی ضابطه داده بودند و در این دولت متوجه تخلفات بانک سرمایه که از سال 87 رخ داده بود شدند و وزارت اطلاعات وارد شد و جلوی تخلفات را گرفت.

دانش آشتیانی افزود: ما هم سعی کردیم در هیات مدیره بانک سرمایه حابجایی انجام دهیم که محقق شد. البته می‌خواستیم زودتر اتفاق بیافتد اما روندهای قانونی طول کشید. تحت فشار بودم که مدیرعامل بانک سرمایه عوض نشود اما به این نتیجه رسیده بودم در زمان او هم خلاف‌هایی رخ داده و او را عوض کردیم.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: جای نگرانی برای فرهنگیان نیست و سرمایه شان حفظ شده و امیدواریم به سمت کارآمدی بیشتر صندوق حرکت کنیم.

۱۳۹۶/۲/۱۱

اخبار مرتبط