به گزارش نما به نقل از ایسنا، در این پژوهش، که نتیجه آن در نشریه "حفاظت از مواد غذایی" منتشر شده، بیست نفر شرکت داشتند و مشخص شد که میزان میکروبزدایی از دست با استفاده از آب در دمای ١٥ درجه سانتیگراد مانند استفاده از آب با دمای ٣٨ درجه است.
تاثیر اصلی این پژوهش این است که رستورانها دیگر ملزم نیستند برای شستن دست، آب گرم در اختیار مشتریان بگذارند و این به معنی کاهش هزینه گرم کردن آب است.
در انجام این پژوهش، گروهی از پژوهشگران در دانشگاه "راتگرز"(Rutgers) در صدد برآمدند در مورد این باور عمومی که آب ولرم یا گرم فایده بیشتری در نظافت دارد تحقیق کنند. توصیه سازمانهای بهداشتی آمریکا نیز کمابیش با این باور همسو بوده است.
از بیست نفر داوطلب خواسته شد هر کدام دستهایشان را بیست بار با آب در دماهای ١٥، ٢٦ و ٣٨ درجه سانتیگراد همراه با مقادیر متفاوت صابون - از نیم تا ٢ میلیمتر - بشویند. پیش از هر بار شستشو، دستهای این افراد به میکروبهای غیرمضر آغشته میشد.
نتیجه تحقیقات نشان داد که میزان از میان رفتن میکروبها با تغییر در دمای آب و میزان صابون مورد استفاده ارتباطی ندارد.
سرپرست این برنامه تحقیقاتی گفته است که وقتی مردم دست خودشان را با آب گرم میشویند احساس بهتری دارند اما از نظر میکروب-زدایی، دمای آبی که مورد استفاده قرار میدهند عملا بی تاثیر است.
البته پژوهشگرانی که این تحقیق را انجام دادهاند میپذیرند که این تحقیق فاقد دامنه و عمق کافی بوده و برای یافتن بهترین راه زدودن باکتریهای مضر از دست، به بررسی بیشتری نیاز است.
سازمان بیمه درمانی انگلیس به مردم توصیه میکند که دست خود را با آب سرد یا گرم، هر کدام که ترجیح میدهند، بشویند اما تاکید دارد که باید مقدار کافی صابون به کار ببرند و زمان شستن دست هم حداقل بیست ثانیه باشد.
همچنین مالیدن دستها به نحوی که تمامی سطح آنها شسته شود مهم است.