به گزارش نما، حضرت آيتالله خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر يكشنبه در اجتماع عظيم مردم در بيست و هشتمين سالگرد رحلت امام بزرگوار و هميشه زنده ملت، خميني كبير تأكيد كردند: برخورداري از «روحيه، ذهن و عمل انقلابي» درس بزرگ امام راحل عظيم الشأن است و ملت ايران در پرتو اهداف و آرمانهاي همچنان پر جاذبه امام و هوشياري در مقابل شيطان بزرگ، راه تحقق اهداف انقلاب را در معناي حقيقي عقلانيت يعني انقلابيگري ادامه ميدهد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دفتر مقام معظم رهبري، رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي سخنان خود با گراميداشت سالگرد رحلت دردناك امام بزرگوار، به مطالب و حقايقي كه در طول سالهاي گذشته درخصوص امام و انقلاب بيان شده، اشاره كردند و گفتند: درباره امام ناگفتههايي وجود دارد كه بايد به تدريج به ذهنيت جامعه منتقل شود اما مطالبي هم كه در طول سالهاي گذشته بيان شدهاند، بايد تكرار و مرور شوند تا راه و مباني امام از گزند تحريف در امان بمانند و برخي افراد مجال تحريف امام را پيدا نكنند. ايشان، مخاطب اصلي سخنان امروز خود را جوانان بيان و خاطرنشان كردند: از آنجا كه جوانان دوران حماسههاي بزرگ، پيروزي انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و دوران حركتهاي بزرگ در مقابل تجزيه طلبان را نديدهاند، مخاطب اصلي توضيحات امروز من درخصوص امام، جوانان هستند، ضمن آنكه ذهن نسل جوان، بيش از ديگران در معرض حملات تحريفكنندگان قرار دارد. رهبر انقلاب اسلامي خطاب به جوانان گفتند: پيروزي انقلاب اسلامي كه تحقق اراده الهي بهوسيله امام خميني و با كمك مردم بود، يك جابهجايي سياسي صرف و كنار رفتن يك گروه از قدرت و روي كار آمدن گروه ديگر نبود، بلكه انقلاب اسلامي يك تحول عميق و عظيم در عرصه سياست كشور و در متن جامعه ايراني بود.
انقلاب اسلامي به مردم هويت بخشيد
حضرت آيتالله خامنهاي به تحول عميقي كه در عرصه سياست كشور بهوجود آمد، اشاره كردند و افزودند: انقلاب اسلامي، يك ديكتاتوري بسته و ارثي و وابسته به بيگانگان و دنباله رو آنها را به يك حكومت مردمپايه و متكي به مردم و مستقل و سربلند و داراي هويت تبديل كرد. ايشان در خصوص تحول عميقي كه انقلاب اسلامي در متن جامعه ايجاد كرد، گفتند: جامعه ايران با آن سابقه فرهنگي و با آن عظمت و دانشمندان بزرگ و معارف عظيم بشري، به يك جامعه بيهويت و دنباله رو غرب تبديل شده بود اما انقلاب اسلامي، جامعه ايراني را به يك جامعه با هويت و داراي استقلال و اصالت و خلاقيت و صاحبِ حرف نو، تبديل كرد. رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه امام بزرگوار چنين تحول عظيمي را بهواسطه پيروزي انقلاب ايجاد كردند، افزودند: امام خميني در خلال سخنان خود، هدفهاي حداكثري انقلاب اسلامي را بيان ميكردند كه حتي برخي افراد سياسي پخته و مبارز نيز تحقق آنها را بعيد ميدانستند اما امام توانست همه اين هدفهاي حداكثري را محقق كند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به اهداف نهضت مشروطيت و نهضت ملي شدن صنعت نفت كه در مقايسه با اهداف امام، هدفهايي حداقلي به شمار ميآيند، خاطرنشان كردند: اين نهضتها نتوانستند بهطور كامل به هدفهاي حداقلي خود برسند اما امام علاوه بر اينكه به اهداف حداكثري انقلاب اسلامي دست يافت، توانست اين انقلاب را حفظ و ماندگار كند. ايشان با طرح اين سؤال كه «امام چگونه توانست اين حركت عظيم را به پيروزي برساند و اهداف حداكثري آن را حفظ كند»، گفتند: راز موفقيت امام خميني و هنر بزرگ آن امام، اين بود كه توانست آحاد مردم بهويژه جوانان را به صحنه بياورد و آنان را در صحنه نگه دارد. رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: در هر كشوري كه آحاد مردم وارد صحنه شوند و بايستند و مقاومت كنند، اهداف آنها محقق خواهد شد.
جذابيتهاي شخصيتي و مباني امام
حضرت آيتالله خامنهاي سپس اين سؤال را مطرح كردند كه «امام چگونه چنين توانايي را به دست آورد كه مردم و بهويژه جوانان را وارد ميدان نمايد و آنان را در ميدان حفظ كند». ايشان در پاسخ به اين سؤال، به جذابيتهاي شخصيتي و جذابيتهاي شعارها و مباني و اصول امام اشاره كردند و گفتند: امام خميني از نظر شخصيتي، «بسيار مستحكم»، «داراي قدرت ايستادگي در سختيها»، «داراي صراحت و صداقت» و «داراي ايمان و توكل به خدا در رفتار و گفتار» بود و اين جذابيتهاي شخصيتي موجب شد كه جوان، «امام و راه او، و نهضت و انقلاب» را انتخاب كند. رهبر انقلاب اسلامي سپس به جذابيتهاي اصول امام اشاره كردند و افزودند: يكي از اصولي كه امام بزرگوار ارائه كرد، «اسلام ناب محمدي(ص)» بود، اسلامي كه نه اسير تحجر است و نه اسير التقاط.
حضرت آيتالله خامنهاي، «استقلال، آزادي، عدالت اجتماعي و عدالت اقتصادي» را از ديگر مباني جذاب امام برشمردند و خاطرنشان كردند: يكي ديگر از مباني امام، بيرون آمدن از چنبره سلطه امريكا بود كه براي جوانِ ايراني، جذاب بود. ايشان تأكيد كردند: بيرون آمدن از چنبره سلطه امريكا، اكنون نيز براي جوانان كشورهايي مانند عربستان سعودي كه دولتهاي آنها سالهاي طولاني در خدمت منافع امريكا هستند، جذابيت دارد. حضرت آيتالله خامنهاي به «مردم سالاري»، «حقِ انتخاب و حاكميت مردم» و همچنين «ايجاد خودباوري در ملت» به عنوان ديگر مباني امام اشاره كردند و گفتند: جذابيتهاي شخصيتي و مباني امام خميني عامل اصلي پيوستن جوانان به نهضت و انقلاب اسلامي بود كه در نهايت موجب پيروزي انقلاب و بروز يك زلزله سياسي در دنيا شد. ايشان به شكلگيري تقسيم بندي «طرفداران و دشمنان انقلاب اسلامي» در دنيا اشاره كردند و افزودند: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، قدرتهاي بزرگ بهويژه امريكا و شوروي و جريانهاي قدرت همچون صهيونيستها و كمپانيهاي بزرگ، به دشمنان انقلاب اسلامي تبديل شدند، زيرا احساس خطر كردند اما در مقابل، بسياري از ملتهاي مسلمان حتي برخي ملتهاي غيرمسلمان، علاقهمند و طرفدار انقلاب شدند كه تا به امروز نيز اين جريان ادامه دارد.
دهه 60 مظلوم واقع شده است
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سردرگمي قدرتها در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي، خاطرنشان كردند: آنها بعد از مدتي كه خود را باز يافتند، دشمنيها را آغاز كردند و در طول ۳۸ سال گذشته طراحيهاي مختلفي انجام دادند اما در همه اين دشمنيها از ملت ايران شكست خوردند و بعد از اين هم به همين گونه خواهد بود. حضرت آيتالله خامنهاي در اين بخش از سخنان خود به شرايط «دهه شصت» كه دهه اول پيروزي انقلاب اسلامي و دهه حيات پر بركت امام بود، اشاره كردند و گفتند: دهه شصت يك دهه مظلوم و در عين حال بسيار مهم و سرنوشتساز در تاريخ انقلاب اسلامي است كه متأسفانه ناشناخته مانده و اخيراً هم بهوسيله برخي بلندگوها و صاحبان آنها مورد تهاجم قرار گرفته است. ايشان دهه شصت را دهه آزمونهاي بزرگ و دهه خشنترين اقدامات تروريستي در كشور خواندند و افزودند: تروريستهاي مورد حمايت قدرتها، در دهه شصت، هزاران نفر از آحاد مردم و مسئولين را به شهادت رساندند كه در ميان آنها از كاسب معمولي تا جوان و فعال سياسي و شخصيتهاي بزرگ ديده ميشوند. حضرت آيتالله خامنه اي، دهه شصت را دهه هشت سال جنگ تحميلي و دهه سختترين تحريمها خواندند و تأكيد كردند: البته دهه شصت، دهه افتخارات بزرگ و دهه مبارزه با تجزيه طلبي است كه ملت ايران بهويژه جوانان با ايستادگي محكم خود در اين دهه، توانستند بر همه توطئهها و دشمنيها پيروز شوند.
مراقب باشيم جاي شهيد و جلاد عوض نشود
ايشان، اهل فكر را به تأمل در حقايق و واقعيتهاي دهه شصت فراخواندند و گفتند: مراقب باشيم تا در دهه شصت، جاي شهيد و جلاد عوض نشود، زيرا ملت ايران در دهه شصت مظلوم واقع شد و به دليل اينكه تروريستها و منافقين و پشتيبانان آنها به امام و ملت ايران ظلم و خباثت كردند، ملت در موضع دفاع قرار گرفت و در نهايت هم پيروز شد. حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه به رحلت امام و دوران بعد از رحلت اشاره كردند و گفتند: بعد از امام، عدهاي اميدوار شدند كه شايد بتوانند راه امام را تغيير دهند اما به لطف خدا نتوانستند. رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به اينكه بعد از رحلت امام بزرگوار عدهاي در خارج و عواملشان در داخل اميدوار شدند كه راه امام را به عقب برگردانند و منتظر پير شدن و از كار افتادن انقلاب بودند، افزودند: آنها ميخواستند بساط قبل از انقلاب را دوباره پهن كنند اما نتوانستند زيرا مباني و اصول امام خميني براي ملت ايران همچنان پرجاذبه، پرطراوت و شوقآفرين است.
اصول و شعارهاي امام كهنه شدني نيست
ايشان تأكيد كردند: با وجود اينكه جسم امام در ميان ما نيست اما نام او همچنان گره گشا و «راه و روح ياد او» زنده است و اصول كهنهنشدني و شعارهاي او همچنان پرجاذبه و هدايتگر ملت و كشور است كه اين واقعيت درخشان، نشانه «قدرت بسيج كنندگي انقلاب اسلامي» است.
رهبر انقلاب با اشاره به عقب ماندگي موجود در تحقق برخي شعارهاي امام راحل عظيم الشأن از جمله عدالت اجتماعي و برخي شعارهاي مبنايي و اصولي امام، افزودند: با همت بيشتر، اهداف و آرمانهاي آن امام به عرش سفر كرده را دنبال خواهيم كرد. حضرت آيتالله خامنهاي قدرت بسيج كنندگي انقلاب را نعمتي بسيار بزرگ خواندند و با اشاره به نياز واقعي امروز و آينده كشور به اين قدرت عظيم افزودند: هيچ پيشراني به عظمت و قدرت انقلاب و شعارهاي پرجاذبه امام وجود ندارد و مسئولان و فعالان سياسي به هيچ دليلي نبايد از اين قدرت تعيينكننده غفلت كنند. ايشان با اشاره به ادامه توطئههاي پيچيده دشمنان خاطرنشان كردند: به فضل الهي، انقلاب و آرمانهاي پرجاذبه امام همچنان قادر است جوانان و انسانهاي با عزم و اراده را به ميدان بياورد، به حركت وادارد و به پيش ببرد و اين، مهمترين عامل شكست توطئههاي دشمنان است.
قدرت بسيجكنندگي نياز جدي ايران مقابل دشمنان گستاخ
رهبر انقلاب با بيان مصداقي از اوج وقاحت دشمنان خاطرنشان كردند: رئيسجمهور امريكا با رئيس يك نظام قبيلهاي، عقب افتاده و منحطِ محض، رقص شمشير ميكند و بي ادبانه به انتخابات آزاد و 40 ميليون رأي ملت ايران، ايراد ميگيرد. ايشان با اشاره به مغازله رئيسجمهور امريكا با قاتلين مردم بيگناه و بيپناه يمن افزودند: دشمنان ما با بي حيايي تمام در كنار عاملين كشتار مردم يمن دم از حقوق بشر ميزنند و ملت نجيب ايران را به اسم حقوق بشر تحريم ميكنند؛ آيا وقاحت از اين بيشتر ميشود؟
حضرت آيتالله خامنهاي تأكيد كردند: در مقابل اين دشمنان گستاخ، ايران به قدرت بسيج كنندگي انقلاب نياز جدي دارد و بايد همه مسئولان و دلسوزان انقلاب، ارزشها و آرمانها را به معناي واقعي كلمه ارج بنهند و به خاطر اهداف كوتاه مدت و تحولات سياسي زودگذر و روزمره، اصول و ارزشها را به فراموشي نسپارند. رهبر انقلاب، پيشرفت در عرصههاي علم و اقتصاد و سياست و فرهنگ را نيازمند اعتماد به نفس و جرئت برآمده از انقلاب دانستند و افزودند: امروز، اگر تجربهاي مانند حوادث دهه شصت رخ دهد، قطعاً و بدون ترديد ميليونها جوان مصمم و دلاور در كمال قدرت و عزت نفس وارد ميدان ميشوند و كشور را حفظ و نگهداري ميكنند.
عقلانيت واقعي در «انقلابي گري» است
حضرت آيتالله خامنهاي با انتقاد از برخي كه «عقلانيت» را به عنوان نقطه مقابل شعارهاي انقلاب مطرح ميكنند، افزودند: عقلانيت واقعي در «انقلابيگري» است و نگاه انقلابي است كه ميتواند حقايق و واقعيتها را نشان دهد. ايشان در بيان مصداقي از اين مسئله مهم يادآوري كردند: امام بزرگوار سي و چند سال پيش در پرتو نگاه انقلابي و در واقع عقلاني، امريكا را «شيطان بزرگ» و «غيرقابل اعتماد» معرفي كرد و اكنون بعد از سه دهه، رؤساي برخي كشورهاي اروپايي به اين واقعيت اذعان ميكنند و امريكا را غيرقابل اعتماد مينامند كه اين مسئله، عقلانيتِ ناشي از انقلابيگري امام را نشان ميدهد. رهبر معظم انقلاب اسلامي افزودند: البته ملت ايران نيز در همه تجربههاي خود درك كرده است كه امريكاييها، حقيقتاً غيرقابل اعتمادند. حضرت آيتالله خامنهاي در بيان ديگري از معناي حقيقي عقلانيت خاطرنشان كردند: عقلانيت يعني شناخت اصالتها، تكيه به مردم و نيروهاي داخلي و توكل به خدا، نه اينكه انسان بعد از رها شدن از چنبره سلطه امريكا، مجدداً خود را به شيطان بزرگ نزديك كند. رهبر انقلاب اسلامي، «برخورداري از روحيه و ذهن و عمل انقلابي» را بزرگترين درس امام خواندند و افزودند: هرگز نبايد اين درس راهگشا و سعادت بخش را فراموش كرد.
امام ميراث فرهنگي نيست، زنده و حاضر است
ايشان با نقد كساني كه امام را به چشم يك «ميراث فرهنگي» مينگرند، افزودند: امامِ ملت ايران، ميراث فرهنگي نيست بلكه رهبر و امامِ زنده و حاضر است و با سخن و فكر و آرمان خود، همچنان اين ملت را هدايت ميكند. حضرت آيتالله خامنهاي با انتقاد از كساني كه به اسم «عقلانيت» ميگويند «چالش با قدرتها» هزينه دارد، افزودند: بله «چالش» هزينه دارد اما «سازش» هم هزينههاي گزاف دارد.
رهبر انقلاب اسلامي، اقدام سعوديها را در هزينه كردن صدها ميليارد دلار از پول ملتشان براي تحقق اميال و اهداف امريكا، هزينه سازش با شيطان بزرگ خواندند و افزودند: اگر انسان با اعتماد به نفس و «منطق و عقلانيت انقلابي» در يك چالش وارد شود، هزينهاش به مراتب كمتر از هزينه سازش است. ايشان خطاب به ملت افزودند: انشاءالله بعدها در اين زمينه صحبتهاي بيشتري خواهم كرد اما در هر حال حقيقت اين است كه قدرتهاي توطئهگر و تجاوزپيشه به هيچ چيز قانع نيستند و همانطور كه در تعاملات چند سال اخير ديديم، هر عقبنشيني در مقابل دشمنان، آنها را به مطالبات جديد وا ميدارد و اين سلسله «عقب نشيني و مطالبه تازه» هيچ پاياني ندارد.
انقلابي گري يعني مسئولان فريب زورگويان را نخورند
رهبر انقلاب اسلامي پس از تبيين رابطه دقيق و ذاتي عقلانيت و انقلابي گري افزودند: انقلابيگري يعني مسئولان كشور هدفشان راضي كردن قدرتها نباشد و بدون انفعال و تسليم در مقابل زورگويان، فريب آنها را نخورند و با دوري از ضعف نفس در مقابل شيطان بزرگ، همت و هدف خود را در بهكارگيري نيروها و عناصر داخلي، حل مشكلات و راضي كردن مردم متمركز كنند. حضرت آيتالله خامنهاي در جمع بندي اين بخش از سخنانشان بار ديگر نياز كشور را به «روحيه، ممشا، اصول و مباني انقلاب و امام» مورد تأكيد قرار دادند و افزودند: «انقلابيگري» را به عنوان «افراطيگري» نفي نكنيد، زيرا انقلابيگري نياز واقعي كشور و جامعه است. رهبر انقلاب اسلامي بخش بعدي سخنان خود را به بيان چند نكته درباره مسائل داخلي اختصاص دادند.
واقعيت انتخابات، رأي به نظام اسلامي بود
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري و حضور گسترده مردم در انتخابات، گفتند: از يكايك كساني كه به صحنه آمدند و بيش از ۴۱ ميليون رأي به صندوقها ريختند، از صميم قلب تشكر ميكنم. ايشان، حضور گسترده مردم در انتخابات را نشانه «اعتماد عمومي به نظام» و موجب افزايش اعتبار كشور دانستند و افزودند: اكثريت هفتاد و چند درصدي مردم با حضور در انتخابات به نظام جمهوري اسلامي آري گفتند و آن را تأييد كردند و اين رأي، در واقع رأي به نظام اسلامي بود.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان كردند: متأسفانه برخي افراد از روي كجفهمي يا با انگيزههاي ديگر، اين واقعيت را انكار ميكنند و ميگويند رأي مردم، ربطي به تأييد نظام اسلامي ندارد، در حاليكه حتي افرادي كه ممكن است در دل از نظام گله داشته باشند، با رأي دادن در چارچوب نظام، نشان ميدهند كه اين چارچوب را قبول، و به آن اعتماد دارند و آن را كارآمد ميدانند. رهبر انقلاب اسلامي افزودند: شوراي نگهبان صحت انتخابات را خوشبختانه اعلام كرد، البته اعلام شد كه تخلفاتي در انتخابات انجام گرفته و گزارش اين موارد به ما نيز رسيد.
نبايد چشم بر تخلفات انتخاباتي بست
ايشان با اشاره به اينكه تخلفات در نتيجه انتخابات هيچ تأثيري نداشته است، گفتند: تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوري اسلامي نيست و مسئولان بايد اين موارد را با جديت دنبال كنند و متخلفين را مشخص كنند تا در انتخاباتي كه ملت ايران در آينده در پيش دارد، چنين تخلفاتي برافتد، زيرا اگر چشم بر تخلف ببنديم و از آن صرفنظر و اغماض كنيم، تخلفات تكرار ميشود.
حضرت آيتالله خامنهاي با تشكر از مسئولان امر اجرا و نظارت در انتخابات، از برخي بداخلاقيهاي انجامشده در تبليغات انتخاباتي انتقاد و خاطرنشان كردند: در تبليغات و مناظرات حرفهايي زده شد و بداخلاقيهايي انجام گرفت و دستگاههاي گوناگون كشور مورد اتهام قرار گرفتند كه كارهاي خوبي نبود. ايشان افزودند: گذشته، گذشته است و بايد به آنچه در انتخابات انجام شد، به چشم اغماض نگاه شود و آن كارها تكرار نشود و ادامه پيدا نكند. رهبر انقلاب اسلامي، همه ملت را به حلم توصيه كردند و افزودند: چه آن گروهي كه نامزد مورد نظرشان رأي آورده و چه آن گروهي كه رأي نياوردهاند، بايد از خود ظرفيت و حلم نشان دهند و از بيظرفيتي و بيجنبگي پرهيز كنند. حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان كردند: خوشبختانه امسال آن كساني كه در انتخابات موفق نشدند، از خود ظرفيت نشان دادند، بر خلاف سال ۸۸ كه عدهاي آن مشكلات را براي كشور بهوجود آوردند.
دولت در عمل به وعدهها درنگ نكند
«اهميت ويژه دادن به توليد و اشتغال» مسئلهاي بود كه رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنانشان به دولت توصيه كردند و افزودند: رئيسجمهور طبق قانون اساسي از امكانات گستردهاي در كشور برخوردار است كه بايد با استفاده از اين امكانات، ظرفيتها را بالفعل كنند و در عمل به وعدههاي داده شده به مردم، هيچ درنگي انجام نشود. ايشان خاطرنشان كردند: در دولت دوازدهم بايد مسئولاني كاري، فعال و توانا انتخاب شوند، زيرا ناكارآمدي در بخشهاي اقتصادي و غيراقتصادي به حساب ناكارآمدي نظام گذاشته خواهد شد، در حاليكه اين، بيانصافي است و نظام، كارآمد است. حضرت آيتالله خامنهاي با تأكيد بر اينكه بايد كشور در مقابل تحريمهاي امريكا، مقاومسازي شود، افزودند: امريكاييها با وقاحت هر روز ساز جديدي عليه ملت ايران كوك ميكنند كه مسئولان بايد در مقابل آنها كشور را از همه جهات سياسي و اقتصادي مقاوم كنند.
در مسائل جهاني بايد صداي واحدي شنيده شود
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: در مسائل جهاني بايد از مسئولان كشور، صداي واحد و قوي شنيده شود. حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه، به چند موضوع منطقهاي اشاره كردند و گفتند: متأسفانه در ماه مبارك رمضان، برادران روزه دار ما در برخي كشورها همچون يمن، سوريه، بحرين و ليبي دچار مشكلات عظيمي هستند. ايشان با اشاره به بمباران و فشار شبانهروزي دولت سعودي عليه ملت يمن، گفتند: دولت سعودي بداند كه اگر ده، بيست سال ديگر نيز همين روش جنايتآميز را ادامه دهد، بر مردم بيپناه و بيگناه يمن پيروز نخواهد شد و تنها جرم و گناه خود را سنگينتر و انتقام الهي را نسبت به خود سختتر خواهد كرد. رهبر انقلاب اسلامي، حضور دولت سعودي در بحرين را حضوري غيرمنطقي خواندند و خاطرنشان كردند: مسائل بحرين مربوط به مردم بحرين است و مردم بحرين بايد خودشان با حكومتشان صحبت كنند و به نتيجه برسند. ايشان، حضور و دخالت دولت بيگانه و وارد كردن نيروي نظامي با هدف غلبه بر اراده ملت بحرين را از لحاظ منطقي غلط و در عمل، ناكارآمد دانستند و گفتند: اينگونه كارها موجب روسياهي دولت سعودي است و حتي در صورتي كه با رشوه چند صد ميلياردي، امريكا را با خود همراه كنند، باز هم به نتيجه نخواهند رسيد. حضرت آيتالله خامنهاي، حضور كشورهاي بيگانه در سوريه بر خلاف اراده دولت و ملت آن كشور را اقدامي خلاف خواندند و تأكيد كردند: مسائل سوريه بايد با گفتوگو حل شود.
فرداي اين ملت از امروز آن، به مراتب بهتر خواهد بود
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به نقش دشمن در ايجاد جنگهاي نيابتي در دنياي اسلام و درگير كردن مردم با يكديگر، گفتند: راهحل اين قضايا گفتوگو و مذاكره است و نبايد از بيرون كشورها سلاح تزريق شود و ديگران در امور ملتها دخالت كنند.
ايشان با اشاره به اينكه داعش از محل شكلگيري خود در عراق و سوريه در حال راندهشدن است، افزودند: تروريستها اكنون قصد رفتن به سمت كشورهاي ديگر همچون افغانستان، پاكستان و حتي فيليپين و برخي كشورهاي اروپايي را دارند و اين آتش كه غربيها به دست خودشان برافروختند، اكنون دامن خودشان را گرفته است.
حضرت آيتالله خامنهاي در جمعبندي سخنانشان تأكيد كردند: ملت ايران به توفيق الهي توانسته است در همه اين قضايا با منطق، عقلانيت و عزم و اراده راسخ به پيش برود و بعد از اين نيز به اذن و هدايت الهي همه تحولات سياسي كشور به تحقق آرمانها و پيروزي ملت منجر خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: به توفيق پروردگار و به تجربه ۳۸ سال گذشته، فرداي اين ملت از امروز آن، به مراتب بهتر خواهد بود.