آزمون بزرگ موتلفه برای سه وظیفه برجای مانده

حبیب الله عسگراولادی


بحمدالله حزب موتلفه اسلامي در آستانه آزمون دهمين مجمع عمومي خويش قرار دارد. حادثه اي كه نشان از پويايي و پايايي حزب دارد. حضرت آيت الله العظمي خامنه‌اي؛ سومين دبير كل حزب جمهوري اسلامي همزمان با نخستين كنگره آن حزب كه يادگاري از شهيداني همچون بهشتي و باهنر بود؛ درباره هدف از تشكيل مجمع عمومي را چنين بيان كردند كه " كنگره به معناي ارتباط كادرهاي تصميم گيرنده با افراد و اعضاي حزب است؛ در حقيقت كنگره به معناي ريشه‌دار شدن و ريشه‌دار بودن حزب و نفوذ در اعماق جامعه است... كنگره در حقيقت بخشي از حيات حزب و وسيله‌اي براي تداوم حزب محسوب مي‌شود."
حزب جمهوري اسلامي در شرايط خاص زماني شكل گرفت و رشد كرد و پرفروغ ظاهر شد و با رفع برخي نيازها و نيز برخي مشكلات و ضرورتهاي جديد، از فضاي سياسي كناره گرفتو اما به نظر مي رسد سه وظيفه از وظايفي كه بازوان امام در تاسيس آن در نظر داشتند، براي حزب موتلفه اسلامي به قوت خويش باقي است.
نخستين وظيفه بر جاي مانده، كادرسازي براي آينده خويش و آينده كشور است. حزبي که کادرسازي جوانگرايانه نکند مرگ خود را امضا کرده است، ميانگين سني حزب موتلفه اسلامي کمتر شده است و ترکيب اعضاي شوراي مرکزي، اعضاي هيات اجرايي اين حزب نشان مي دهد ما به سمت جوانگرايي حرکت کرده ايم.
وظيفه ديگر حزب كانال كشي فكري ميان اعضاي حزب است. اين خصيصه بارها مورد تاكيد ويژه مقام معظم رهبري قرار گرفته است؛ به عنوان نمونه در سفر كرمانشاه ايشان در مهرماه سال گذشته خاطرنشان كردند كه حزبي كه كانال‌كشى براى هدايتهاى فكرى جامعه را داشته باشد بخواهد جامعه را به يك سطحى از معرفت، به يك سطحى از دانائى سياسى و عقيدتى برساند؛ چيز خوبى است و البته به طور طبيعى در انتخابات هم آنها صاحب رأى خواهند شد؛ ليكن اين پيروزي هدف حزبشان نيست.
وظيفه برجاي مانده سوم توليد فكر و برنامه ريزي براي اداره كشور است. افراد در عرصه سياسي طول عمري كوتاه دارند و اگر متكي به يك پشتوانه حزبي نباشند، كشور شاهد يك ثبات در برنامه ريزي و سو گيري سياسي نخواهد بود و هر روز مبتلا به ورود افرادي به عرصه است كه قصد آزمون و خطا براي كسب تجربه را دارند. در حالي كه حزبي كه با يك خرد جمعي به توليد فكر و برنامه پرداخته، با امتداد ديدگاه هاي خويش و ارائه اين برنامه در انتخاباتها و كسب راي مردم مي تواند از بسياري از مشكلات حاصل از آزمون و خطاهاي مكرر بكاهد.
اينك هنگامه انتخاب اعضاي حزب موتلفه اسلامي است كه با گزينش خويش، افرادي را براي مركز تصميم گيري حزب برگزينند كه توان انجام اين سه وظيفه برجاي مانده را داشته باشند. اين آزموني است كه اميدواريم با عبور هوشمندانه حزب از آن شاهد يك رشد تشكيلاتي براي حزب موتلفه اسلامي و برداشتن گامهايي استوار به سوي چشم انداز ترسيم شده براي اين حزب در سال 1404 باشيم.

۱۳۹۱/۷/۸

اخبار مرتبط