مهرداد بائوج لاهوتی در گفتگو با خبرنگار نما پیرامون تاسیس موسسات غیر مجاز و مشکلات ایجاد شده از سوی آنها اظهار داشت:ما در قانون ششم توسعه شرایطی را در نظر گرفتیم و اعمال نظارت بانک مرکزی را در این زمینه بهبود بخشیدیم.
وی ادامه داد: در این زمینه حتی به نیروی انتظامی اجازه دادیم که موسسات غیرمجازی مانند کاسپین را که بدون مجوز فعالیت می کنند تعطیل کند.
بائوج لاهوتی با بیان اینکه ما در این زمینه برای آینده پیش بینی کردیم، افزود: اما جای تاسف دارد که یک فرد برای مغازه ای را باز کردن با موانعی مواجهه است اما اینگونه موسسات این چنینی خیلی راحت پول مردم را جمع آوری می کنند و بعد می گویند ورشکست شدیم و مشکل اجتماعی برای مردم درست می کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معتقدم بانک مرکزی در تاسیسی موسسات غیر مجاز مقصر است و باید پاسخگو باشد، گفت: مگر می شود هر کس بیاید یک موسسه تاسیس کند و بعد بگوید ما اطلاع نداشتیم واقعا یک حرف غیر منطقی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مجلس باید قوانینی را تدوین کند تا موضوع پیش آمده حل شود، افزود: به نظرم باید ماده 36 در رابطه با این موضوع اعمال شود و پس از ارسال آیین نامه تدوین شده به قوه قضاییه باید برخورد جدی با این گونه موسسات شود همچنین باید با بخش نظارتی در این زمینه که وظیفه خودشان را انجام نداده اند برخورد شود.
بائوج لاهوتی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در این بخش ضعف جدی نظارتی داشته است، ادامه داد: بانک مرکزی نمی تواند بگوید بی اطلاع بودم و باید پاسخگوی ضعفی که داشته است باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در رابطه با اولین گزارش کمیسیون حمایت از تولید ملی و اجرای اصل 44 قانون اساسی در حوزه تولید داخلی گفت: کارگروه های مختلفی در این زمینه تشکیل شده اند که در حال کار کردن هستند.
وی ادامه داد: پیشنهادات کارگروه ها باید در کمیسیون نهایی شود و بعد در صحن علنی مجلس ارائه می شود. تا دو هفته آینده این گزارش را در صحن علنی مجلس خواهیم آورد.
مشکلات و معضلات موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز همچنان گرفتاری های بسیاری را برای شهروندان و سپرده گذاران بوجود آورده است و دورنمای روشنی برای حل آن نیز دیده نمی شود.
موسسه مالی اعتباری کاسپین با دریافت مجوز از بانک مرکزی مشروط بر انحلال 8 تعاونی (فرشتگان، الزهراء مشهد، حسنات اصفهان، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، بدرتوس مشهد، پیوند، امید جلین گرگان و عام کشاورزان مازندران) در تاریخ 27 اسفند 94 تأسیس شد.
موسسه اعتباری کاسپین متشکل از 8 تعاونی غیرمجاز است که فعالیت میکردند، این هشت تعاونی عبارتاند از فرشتگان، امید جلین، بدر توس، پیوند، الزهرا، حسنات، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، دامداران و کشاورزان مازندران هستند که بهصورت غیرمجاز فعالیت میکردند و سپردههای مردم را با تبلیغات گوناگون جذب کرده بودند.
اینها هیچگونه التزامی در خصوص رعایت قوانین و مقررات نداشتند بنابراین با این منابع سپرده داراییهایی را ایجاد کردند، تسهیلات دادهاند و وارد سایر داراییها مانند املاک شدند.
برخی ها معتقدند یکی از دلایلی که باعث شده پرونده کاسپین به سرانجام نرسد بانک مرکزی است چرا که مجوزی که بانک مرکزی به موسسه کاسپین داده است مشروط بوده و باید این بانک هر شش ماه یا پس از پایان هر فصل گزارشی از اقدامات انجام شده توسط مدیران موسسه را احصا می کرد تا در صورتی که کم کاری مدیران به اثبات می رسید درباره ادامه فعالیت شان تصمیم می گرفت
به دنبال انتشار اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر تعیین تکلیف صرفا سپرده گذاران 10 میلیون تومانی فرشتگان منحل شده سابق بزرگترین عضو موسسه مجاز کاسپین ، بیش از 1000 نفر از مردم خشمگین تهرانی سراسیمه خود را به ساختمان مرکزی این موسسه در آرژانتین رساندند.
سپرده گذاران کاسپین به نحوه سامان دهی مشابه موسسات غیرمجاز و نیز برخورد مبهم و ناقص بانک مرکزی برای تمام مبالغ سپرده گذاران نزد آن موسسه مجاز و همچنین عدم شفاف سازی کامل جهت بازپرداخت تمامی ارقام سپرده ها از سوی بانک مرکزی معترض هستند.