جبار کوچکی نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در گفتگو با نما در تشریح آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده گفت: این کمیته در مورد تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به جمع بندی اولیه رسیده است که طبق جدول زمانبندی شده در اولین جلسه کمیسیون گزارش اولیه ارائه و از مسئولان و وزرای ذیربط برای ارائه پاسخ دعوت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه کار کمیته تحقیق و تفحص سه ماه یعنی تا آخر مرداد ماه تمدیده شده است، گفت: گزارش این کمیته پس از جمع بندی نهایی و طرح آن در کمیسیون آموزش در صحن علنی مطرح خواهد شد.
نماینده مردم رشت با بیان اینکه در جریان بررسی این پرونده ما مدام با قوه قضائیه در ارتباط بودیم؛ اضافه کرد: طی بررسی این پرونده افرادی دستگیر و برخی حساب ها هم مسدود شده است و این همکاری تا پایان کار ادامه دارد.
گفتنی است صندوق ذخیره فرهنگیان در در تاریخ 7 خرداد 1374 در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تاسیس و در اداره ثبت شرکتها، ثبت شد و تا به امروز طی برنامه سوم توسعه، ماده ١٤٧ و ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه نیز استقرار یافتهاست.
مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سازمانی اقتصادی با برخورداری از اعتماد روزافزون در میان قشر معلمان کشور و حمایت دولت می کوشد تا با فعالیت های اقتصادی نظیر اداره شرکت ها، سرمایه گذاری در سهام شرکت ها و صنایع بزرگ از جمله نفت، پتروشیمی و معادن و انجام امور خدماتی، منافع اقتصادی و سطح رفاه فرهنگیان عضو را بهبود بخشد.
تحقیق و تفحص از این صندوق در روز 25 مهر 95 با 200 رای موافق، 6 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 256 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسیده است.
جبار کوچکی نژاد در آن جلسه پس از قرائت گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در خصوص طرح تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یکی از تقاضاکنندگان تحقیق و تفحص، گفت: تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در مجلس هشتم مطرح شد، اما به سرانجام نرسید همچنین در مجلس نهم با استناد به ماده 236 گزارشی از تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان تهیه شد و بر این اساس تعدادی احضار و بازداشت شدند.
وی با تاکید بر اینکه هر کدام از مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان در چند صندوق دیگر نیز جزء اعضای هیئت مدیره هستند ادامه داد: هیئت مدیره صندوق دریافتی های نجومی دارند و متأسفانه شرکت ساختمانی فرهنگیان که مقرر شده بود برای فرهنگیان منازل مسکونی بسازد با شکست مواجه شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه برداشت بیش از حد از سرمایه بانک سبب ایجاد تخلف در بانک و اعلام آن از سوی بانک مرکزی شده است افزود: سرمایه بانک حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده که متأسفانه اکنون بسیار کم شده است که بانک برای جبران خسارت اموال غیر منقول را به قیمت نازل به فروش رسانده است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 90 درصد تسهیلات صندوق به 30 درصد اختصاص داده شده است تصریح کرد: بانک سرمایه 7 هزار میلیارد تومان معوقه غیر قابل وصول دارد و یک فرد 3 هزار و 900 میلیارد تومان به این صندوق بدهکار است که این سبب شده جریاناتی از این شرایط سوء استفاده کنند.