ابوالقاسم عربیون استاد کار آفرین حوزه کشاورزی دانشگاه تهران در گفتگو با نما با بیان اینکه شاکله کلان مدیریتی کشور مدیریت میانی ست و در طول سالهای بعد انقلاب هرگز عوض نشده و ساختارهای غلط به روال سابق بدون هیچ اصلاح کاربردی همچنان پیش می رود ، گفت : با تغییر دولت فقط مدیریت راس هرم معیوب کشور تغییر کرده وتاکنون دولت ها نتوانسته اند به سمت ساختارهای کار آفرینانه ، چابک ، سازنده با بهره وری بالا حرکت کنند ، وضعیت بغرنجی که با عدم تغییر فوری ساختار آن، هر روز باید شاهد بدتر شدن وضع اقتصاد و کشاورزی و از دست رفتن موقعیت ها باشیم ، به گونه ای که هر سال هزینه بیشتری کنیم ولی کیفیت محصول تولیدی کاهش یافته وبا دیپلماسی ضعیف برای ایجاد و تثبیت بازار جهانی با عدم استقبال خارجی مواجه شود .
وی با بیان اینکه امروز برنامه جامعی در بحث کشاورزی وجود ندارد گفت : دولت ها با توجه به واردات بی رویه محصولات کشاورزی و بدون توجه به توان تولید داخلی هیچ نقشه ای برای پیشبرد کشاورزی مطلوب ندارد و هر دولتی منفعلانه و مقطعی در این زمینه عمل کرده و می کند و با نبود مدیران دولتی که روحیه جهادی داشته باشند کارهرگزبه خوبی پیش نخواهد رفت و دایم متضرر خواهیم شد .
وی با اشاره به موفقیت های بیشمار جهاد سازندگی با داشتن روحیه جهادی در کشور در سالهای بعد از انقلاب گفت : امروزدر بحث کشاورزی حتی نقشه عناصر زراعی آب وخاک کشور را نداریم در حالی که در امریکا وجب به وجب خاک را شناسایی کرده اند که شما می دانی در کدام نقطه از زمین خاک چه جنسی وچه عناصری دارد ، و مناسب چه نوع کشت و زرعی است و مسلم است که بتوانند با برنامه ریزی جامع در تولید مرغوب محصولات کشاورزی گوی بازار پسته دنیا را هم از ایران بربایند .
وی با بیان اینکه نخواستن های ما سبب نتوانستن هایمان در پیشرفت عرصه های اقتصاد ی و کشاورزی شده گفت : در حوزه های موشکی و نظامی ، رویان موفق بوده ایم ؟ جاهایی هم موفق نبوده ایم ، طبق فرمایش مقام معظم رهبری جاهایی که توانستیم موفق باشیم به خاطر روحیه جهادی وانقلابی مان بوده و آنجا که نتوانستیم بدلیل روحیه طاغوتی اشرافی مان بوده که نیاز به تجدید نظر دارد .
وی با بیان اینکه مدیریت کار آمد در نظام جمهوری اسلامی ایجاد مدیریت کار آفرین است تصریح کرد : از سال 66 به بعد در کشور از مدیریت جهادی فاصله گرفته شد و مدیریت کشور به سمت مدیریت غربی حرکت کرد.
وی با اشاره به موفقیت کشورهای مالزی وهند در اقتصاد و وضع معیشتی مردم عنوان کرد : مهاتیر محمد در مالزی و گاندی در هند هیچ کدام با روحیه غربی به خودسازی درونی کشورشان نرسیدند، اکنون نیز ما اگر بخواهیم پیشرفتی در اقتصاد و بخصوص در بخش کشاورزی داشته باشیم باید به روحیه انقلابی وجهادی خود برگردیم