اختصاصی نما:

اقتصاد ایران از تجمعات اعتراضی تا نیاز به نظارت بیشتر ؟!

عکس خبري -اقتصاد ايران از تجمعات اعتراضي تا نياز به نظارت بيشتر ؟!

انگار قرار نیست از تجمع های اعتراض آمیز نسبت به وضعیت نظارت ها در حوزه های مختلف اقتصادی كم شود


انگار قرار نیست از تجمع های اعتراض آمیز نسبت به وضعیت نظارت ها در حوزه های مختلف اقتصادی کم شود .هفته ی پیش تجمع اعتراضی سپرده گذاران کاسپین و آرمان مقابل مجلس شورای اسلامی و موسسات بانکی و این هفته تجمع سهام داران مقابا سازمان بورس تهران .روز شنبه 70 تا 80 نفر از سهام داران کنتر سازی ایران در مقابل تالار حافظ با نصب نوشته هایی خواستار نظارت جدی و تعیین تکلیف پرونده کنتر سازی شدند .برخی از رسانه ها تجمع سهامداران را به افت بازار نسبت دادند .
تابناک این تجمع را از سرایت مشکلات موسسات مالی و اعتباری به بورس دانست و در گفت و گو با سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه به کاهش نماد های بانکی در بورس پرداخت و نوشت : قطعا مشکلات موسسات مالی و اعتباری که این روزها تشدید شده است بی تاثیر نیست و به سایر ابعاد اقتصادی مانند بورس سرایت کرده است .
مدیر روابط عمومی وبین الملل بورس تهران همان روز اعلام کرد این وضعیت ربطی به بازار نداشته و صرفا مربوط به تخلفات مدیران کنترسازی ایران است .
خبرگزاری فارس به سراغ علی صحرایی معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران رفت و درباره جزییات این اعتراض نوشت : خبرهای مبنی بر اعتراض سهامداران به وضعیت معاملات بازار سهام صحیح نیست و با نگاهی به نماگرها و نوسان قیمت شرکت ها در روزهای جاری می توان نشان داد که به دنبال بهبود وضعیت بازار های جهانی و رشد کالاهای فلزی و معدنی ، بورس تهران با اقبال معامله گرها رو به رو بوده و این اعتراض سهامداران ناشی از عدم تحقق سهام داران کنتر سازی و دستیابی به برخی از دارایی هاست که متاسفانه در سال جاری محقق نشده است .
اما روزنامه فرهیختگان نگاه دیگری دارد و علت این تجمعات را نتیجه قوانین کهنه در نظام پولی و بانکی می داند .
دبیر اقتصادی روزنامه فرهیختگان در این باره می گوید : ما عمده دلیلی که داریم این است که باعث می شود بازار پول و سرمایه تحت کنترل نباشد و شاهد این باشیم که سالانه ، ماهانه و حتی روزانه بحران بانکی در کشورمون داشته باشیم عمدتا به این خاطر است که قوانین بانکی ما قدیمی است و ساختار لازم را متناسب با اتفاقات نظام بانکداری جدید در دنیا ندارد و این موضوع نظام اقتصادی کشور را تهدید می کند و باعث میشود که رو به افول برود.
روزنامه تجارت در گفت و گو با حجت ا.. حقی کارشناس بازار سرمایه به سیاست های اقتصادی دولت جدید اشاره می کند و می گوید : به طور کلی سهامداران بازار سرمایه ناراحت هستند و دولت جدید باید سیاست های اقتصادی خود را مشخص کند تا بتواند افق میان مدتی را برای بازار سرمایه ترسیم کندو البته بهتر است دولت نظرات سهامداران و شرکت های بورس را که بهتر از هر کارشناس دیگر از معضلات بازار و راه حل های خروج از بحران باخبرند به کار گیرد .
اما فارغ از بررسی علت این تجمع ها و وضعیت فعلی اقتصادی به نظر می رسد ایجاد آرامش و نظارت بیشتر مهم ترین نیاز امروز اقتصاد کشور است که دولت جدید باید توجه بیشتری به آن داشته باشد و در سیاست های جدید اقتصادی آن را مورد بررسی قرار دهد .

۱۳۹۶/۴/۱۸

اخبار مرتبط