۵۰۰۰ روستا «آب تانكر» می‎خورند

جهاد آبرسانی به روستاهای كشور ادامه دارد و برنامه ریزی شده در طول سال جاری به حدود ۲۵۰۰ روستا آبرسانی شود. با این وجود، در حال حاضر همچنان به ۵ هزار روستا با تانكر آبرسانی می شود .

به گزارش نما به نقل از مهر، پیش از طرح موضوع تمرکزدهی به حذف آبرسانی سیار و دسترسی به آب شرب باکیفیت و پایدار در روستاهای کشور از سوی «حمید چیت چیان» وزیر نیرو در پاییز سال 92، به بیش از 7 هزار روستای کشور با تانکر آبرسانی می شد.

وزیر نیرو با کسب موفقیت در جلب نظر هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی و تخصیص ردیف اختصاصی در بودجه سنواتی کشور برای آبرسانی روستایی و همچنین پیگیری برای تصویب تخصیص دو مرحله اعتبار از صندوق توسعه ملی یکی به میزان 500 میلیون دلار و دیگری به میزان 300 میلیون دلار اعتبار برای تسریع در پروژه های این بخش، با تلاشی که به صورت شبانه روزی در مجموعه وزارت نیرو صورت گرفت و منجر به تشکیل صدها کارگاه فعال در بخش احداث زیرساخت های آبرسانی روستایی شد؛ در نهایت موفق به حذف 2 هزار روستا از آمار آبرسانی تانکری با برقراری امکان دسترسی به نعمت آب شرب پایدار و اصلاح تأسیسات فرسوده حدود 3 هزار روستا با نوسازی و بهسازی تأسیسات و افزایش کمی و کیفی دسترسی به آب شرب شد.

با این وجود، در حال حاضر همچنان به 5 هزار روستا با تانکر آبرسانی می شود و یکی از فعالیت های روزمره مردم ساکن در این روستاها، تهیه آب از تانکرهای آب رسان و حمل دبه ای آب خریداری شده به سمت محل سکونت خود است که در برخی روستاها این مسیر ترددِ روزانه، به بیش از دو یا سه کیلومتر می رسد.

جهاد آبرسانی به روستاهای کشور ادامه دارد و برنامه ریزی شده در طول سال جاری به حدود 2500 روستا آبرسانی شود. بخشی از این روستاها، روستاهایی هستند که هم اکنون با تانکر به آنها آبرسانی می شود و برخی دیگر روستاهایی هستند که با خشک شدن قنوات و یا چشمه هایی که تاکنون منبع تأمین آب شرب آنها بوده نیاز به اتصال به منابع جدید دارند. همچنین بخشی از این روستاها، در سالهای نسبتاً دور به تأسیسات آبرسانی مجهز شده اند اما اکنون با فرسودگی و نارسایی این تأسیسات، نیاز به بهسازی و نوسازی آن وجود دارد و قرار است با احیای تأسیسات آبرسانی در این روستاها، دوباره لذت بهره مندی از آب شرب باکیفیت و پایدار را بچشند.

۱۳۹۶/۴/۳۰

اخبار مرتبط