چندهزار بیمار هپاتیت سی در كشور وجود دارد؟

هپاتیت از نظر لغوی به معنی التهاب كبد است كه می‌تواند در اثر عوامل مختلف از جمله بسیاری از داروها، ویروس‌های مختلف، بیماری‌های خود ایمنی، مصرف الكل و بیماری‌های ژنتیكی پدید آید.

به گزارش نما به نقل از بهداشت نیوز، هپاتیت سی نوعی بیماری کبدی است که در اثر عفونت با ویروس هپاتیت سی رخ می‌دهد. ویروس هپاتیت سی در سلول‌های کبدی زندگی می‌کند و موجب التهاب کبد می‌شود. این ویروس همچنین می‌تواند موجب آسیب‌های دائمی کبد مثل سیروز (تنبلی کبد) و سرطان کبد شود.


بسیاری از بیماران تا وقتی که دچار آسیب کبدی شوند، از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و این امر ممکن است چندین سال پس از آلوده شدن فرد به ویروس هپاتیت سی رخ دهد. بلافاصله پس از این‌که فرد به ویروس هپاتیت سی آلوده شود، وارد مرحله کوتاه مدت و ابتدایی (فاز حاد) بیماری می‌شود. در بعضی افراد پس از این مرحله، ویروس هپاتیت به طور دائمی از بدن پاک شده و هرگز مشکل کبدی پدید نمی آید، ولی حدود 85 درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند وارد فاز پیشرفته و طولانی مدت بیماری (هپاتیت سی مزمن) می‌شوند.

بر اساس تخمین سازمان بهداشت جهانی، 170 میلیون ناقل هپاتیت سی در جهان وجود دارد و سالانه بیش از یک میلیون مورد مرگ بر اثر هپاتیت اتفاق می‌افتد.

در سال 1379 خورشیدی در زندان‌های ایران، اپیدمی هپاتیت سی در حدود 20 درصد بود که با توزیع سرنگ یک بار مصرف بین زندانیان و تغییر اعتیاد آن‌ها از تزریقی به خوراکی، این بیماری تا حدودی کنترل شد. در حال حاضر 10 درصد از زندانیان کشور به هپاتیت سی مبتلا هستند.

تخمین زده می‌شود که حدود 200 هزار بیمار هپاتیت سی در ایران وجود دارد که اکثرا ناشناخته هستند. سابقه تزریق خون قبل از سال 1375 نیز یکی از علت‌های ابتلا به این بیماری است.

گفتنی‌ست 28 جولای مصادف با 6 مرداد، روز جهانی هپاتیت نام‌گذاری شده و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی، «هپاتیت را حذف کن» انتخاب شده است.

۱۳۹۶/۵/۷

اخبار مرتبط