گزارش اختصاصی نما از مراسم تشییع زنده یاد محمود جهان؛

تلاش صادقانه جهان در احیاء موسیقی محلی ستودنی بود

عکس خبري -تلاش صادقانه جهان در احياء موسيقي محلي ستودني بود

خواننده موسیقی پاپ كشور گفت:تلاش صادقانه و عاشقانه محمود جهان در احیاء و زنده نگه داشتن موسیقی نواحی و محلی كشور ستودنی بود .

غلامرضا صنعتگر خواننده موسیقی پاپ کشور در گفتگو با خبرنگار نما گفت: محمود جهان از پیشکسوتانی بود که خیلی از هنرمندان جنوبی کشور پیرو راه آن مرحوم بودنند،افسوس که امروز جمع شده ایم برای مرگ ایشان، در صورتی که قرار بود از ایشان تقدیر قرار گیرد.
وی افزود:آثاری که آن مرحوم از خود به جا گذاشتند حال همه را خوب می کرد و مردم از شنیدن آن لذت می بردنند،من این ضایعه غم انگیز را به جامعه موسیقی کشور تسلیت می گوییم.
محمد میرزمانی از پیشکسوتان موسیقی هم به خبرنگار نما گفت:تلاش غیر قابل وصف مرحوم جهان دراشاعه موسیقی نواحی و محلی ستودنی بود،کسی هم که عاشق باشد و از جانش برای مردم بخواند و هنرش را با عشق بیامیزد، چنین بدرقه باشکوهی برازنده اوست. محمود جهان هم بیش از نیم‌قرن تجربه داشت و بیش از ۳۰ آلبوم منتشر کرد که نشان دهنده فعالیت‌های عاشقانه اوست.
او ادامه داد: ای کاش با دفن محمود جهان، محدودیت‌های موسیقی هم تا حدودی برداشته شود . وقتی که کنسرت‌ها تعطیل می‌شوند و تلویزیون نمی‌تواند هیچ سازی را نشان دهد، موسیقی ما با این وضعیت حتی در دنیا هم جایی ندارد.
او ادامه داد: به اعتقاد من بُعد انسانی و معرفتی افراد تأثیرگذار است. محمود جهان عاشق کار و امیرالمومنین (ع) و به قول معروف سر به مُهر بود. او با صبوری و لبخند تمام سدهایی که جلویش بود را پشت سر گذاشت.
به گزارش خبرنگار نما،محمود جهان، خواننده موسیقی جنوب که ۸ مردادماه بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفته بود،پیکر آن مرحوم صبح روزچهارشنبه (۱۱ مرداد) از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان تشییع شد.
در مراسم تشییع این هنرمند موسیقی پسرش «امید جهان» در صحبت‌هایی کوتاه اظهار داشت: پدرم دوست نداشت مردم را ناراحت ببیند، دست یکایک شما را که برای مراسم تشییع او تشریف آوردید می‌بوسم و امیدوارم بتوانیم در شادی‌های شما جبران کنیم.
محسن شریفیان، مدیر گروه لیان نیز بیان کرد: محمود جهان برای ما یادآور خاطرات تلخ و شیرین بسیاری است. او بود که به سختی، موسیقیِ جنوب ایران را در اوایل کار زنده نگه داشت و اگر ما توانستیم در تالار وحدت یا هر سالن دیگری موسیقی اجرا کنیم، مدیون او هستیم که با تهدیدها و سختی‌ها و با بدترین توهین‌ها مواجه شد.
حمیدی، استاد ادبیات نیز در بخش دیگری از این مراسم از حاضران خواست که به یاد روح بزرگ این هنرمند چند دقیقه سکوت کنند و سپس بیان کرد: باز مرغ دیگری افتاد به دام، و شمع روشنِ ما محمود جهان خاکستر شد.
این استاد ادبیات افزود: محمود جهان ، از خانواده بزرگ پولادی‌ها در تنگستان است که تبار آنها به پولادخان می‌رسد. گرچه او از بین ما زود رفت، اما از دل ما خارج نخواهد شد و تمام آهنگ‌های او جاودان خواهد بود.
حسین کشتکار، از همراهان خانواده جهان در مصاحبه با خبرنگار نما اظهار داشت: هربار که محمود جهان تنها می‌شد، به من می‌گفت این قطعه را برایش بخوانم. حالا می‌خواهم این قطعه را در جمع شما به روح ملکوتی او تقدیم کنم.با مرحوم جهان بیش از 28 سال دوست بودم ،بعد از انقلاب 5 سال متوالی به همراه گروه خود در جشنواره موسقی فجر حضور داشت و در این عرصه از خود آثار چشمگیری را به یادگار گذاشت.
در کنار قطعات متفاوتی که به محمود جهان تقدیم شد بخشی از مراسم با اجرای گروه سنج،‌ طبل و دمام‌زنی و عزاداری ویژه جنوب برگزار شد. همچنین ساز نی‌انبان توسط سیاه‌پیشیان نواخته شد.
سپس پیکر محمود جهان با همراهی مردم و خانواده او و هنرمندان وارد تالار وحدت شد تا با او وداع کنند. در کنار افرادی که پوسترهایی از محمود جهان در دست داشتند، پیکر آن مرحوم جهت خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) انتقال داده شد.
حاضران در این مراسم نماز میت را در تالار وحدت بر پیکر محمود جهان اقامه کردند.
گفتنی است که محمود جهان در سال ۱۳۳۰ در محله احمدآباد آبادان متولد شد. پدر وی اهل تنگستان بوشهر و شروه خوان بوده است. خانواده جهان از جمله خانواده‌های هنرمند و مداح بودند. محمود جهان کارمند بازنشسته شرکت نفت بود.از جمله آثار آن مرحوم می توان به آبندر نشینان ،بندرگاه عشق ،کاروان بندر،داغت نیینم ۱،داغت نبینم ۲،ایولله ،فانوس بندر،هله دان ،مبارکه ،پریای دریا،سبزه قبا،ستاره دریا،ستاره ی جنوب ،صبح ساحل ،یاد کارون اشاره کرد.

۱۳۹۶/۵/۱۲

اخبار مرتبط